Wkunl

Hoe de altsaxofoon spelen

De alt saxofoon is een van de meest voorkomende saxofoons in de moderne muzikale groepen, en is vaak het instrument dat mensen foto als ze horen van de algemene term "saxofoon". Er wordt gestemd in E flat en is groter en lager dan de sopraan sax, maar kleiner en hoger dan de. Een geweldig instrument voor jonge kinderen tot volwassenen om te leren spelen, de altsax biedt vele mogelijkheden voor muzikale leren en expressie.

Stappen

Hoe de altsaxofoon spelen. Krijgen een altsax en de accessoires die nodig zijn om het te spelen.
Hoe de altsaxofoon spelen. Krijgen een altsax en de accessoires die nodig zijn om het te spelen.
 1. 1
  Krijgen een altsax en de accessoires die nodig zijn om het te spelen. Je Willot mager te ver in de klassieke en jazz, of donkere en lichte genre waarschijnlijk willen lenen of huren van een uit een school-of muziekwinkel tenzij je absoluut zeker dat je gaat aan de stok met het instrument. Veel beginners liever modellen zoals de Yamaha student alto (YAS-23), maar op een beginners niveau, moet er iets beschikbaar zijn vanaf een respectabele bron (dat wil zeggen, niet eBay) werken. U zult ook de volgende accessoires nodig hebben, als ze niet al te komen met het instrument:
  • Een mondstuk, als men niet al te komen met het instrument. Koop niet de goedkoopste beschikbare, maar niet uitgeven aan een professionele maar toch, vooral als je misschien niet eens de stok met een instrument. U zult waarschijnlijk willen een gemaakt van plastic of hard rubber.
   • Claude Lakey 6 * 3 Original, Selmer C * en S-90 serie zijn nog steeds populair bij de instructeurs en alle niveaus van de spelers, van beginners tot professionals. Veel andere merken bieden goede beginner mondstukken ook. De Yamaha 4C is ook populair.
   • In het algemeen zal een goede harde rubberen mondstuk lopen rond 75€ -150 VS. Bij het wegrijden maak je geen zorgen over het krijgen van een goed mondstuk, zal een fatsoenlijke student model volstaan.
   • Metalen mondstukken worden niet aanbevolen voor beginners. De ergste fout die een beginner kan maken is om een ​​dure mondstuk kopen omdat van reclame, met inbegrip van aantekeningen door de profs. Voorkeur in mondstukken is heel persoonlijk. Wat werkt voor mij misschien niet voor u werken. Wat Dave Koz toepassingen mogelijk niet geschikt voor een beginner of beginnende speler. Helaas, hoef je alleen maar een stelletje proberen om iets wat je wilt en metalen mondstukken zijn duur vinden!
   • Om de beste mondstuk voor u te vinden, doe wat onderzoek. Leer wat de vormen en maten doen om de respons en geluid. Grote boring mondstukken reageren anders dan kleinere boring degenen. Dit is gemakkelijker te begrijpen nadat u beide soorten hebt gespeeld. Sommige mondstukken zijn gemaakt om bepaalde tonale kwaliteiten te bereiken, en als je niet weet wat je zoekt nog niet, moet je kijken voor mondstukken die niet te ver hoeft te leunen in de klassieke en jazz, of donkere en lichte genres. Rousseau, Selmer, Vandoren en Meyer maken allemaal goede producten.
  • Een ligatuur, indien niet inbegrepen bij de hoorn / mondstuk. De ligatuur is het apparaat dat het riet houdt aan het mondstuk. Een metalen een is prima. Sommige uitvoerders liever het geluid van een lederen ligatuur, waarvan meer dan sommige metalen die kost.
  • Riet: Als beginner zul je waarschijnlijk wilt experimenteren met riet een beetje, maar beginnen met iets tussen een 1.5 naar een 2.5, die moet niet te makkelijk of te moeilijk om een geluid te krijgen met en moet een fatsoenlijke toon produceren. Goede merken om te beginnen met zijn Rico en Vandoren.
  • Nekkoord: Alto saxen zijn meestal niet terug te breken, maar je zult iets om te helpen ondersteunen tijdens het spelen nodig. Nek bandjes komen in een verscheidenheid van stijlen, en je moet degene die het meest comfortabel is voor u kiest.
  • Swab: Een uitstrijkje is een stukje stof (vaak zijde) op een lange reeks met een gewicht aan het uiteinde dat wordt getrokken door het instrument aan vocht dat terecht is gekomen in de hoorn van het spelen te verwijderen.
  • Grepentabel: Een vingerzetting grafiek toont hoe alle noten spelen in het bereik van het instrument, en je wilt een hebben bij het ​​leren om te spelen.
  • Methode boek (en): Hoewel niet verplicht met alle middelen, als je het leren op uw eigen of zou graag wat extra hulp, ze zijn een uitstekende investering.
 2. 2
  Monteer de saxofoon. Bevestig de hals (de korte, rechte en iets omhoog schuin stuk) tot de bovenkant van het lichaam van het instrument en zet hem met de nek schroef. Vergeet niet dat uw octaaf sleutel (de lange ding langs de bovenkant van de hals) is gevoelig; verzorgen bij de montage van de nek. Plaats de ligatuur op het mondstuk en schuif het riet onder de ligatuur, vastzetten met de rietbinder schroeven. Bevestig je nek band aan de haak aan de achterkant van het instrument, zet het om je nek, en opstaan.
 3. 3
  Zorg ervoor dat je het instrument correct houden. Je linkerhand moet worden op de top en je rechterhand moet worden op de bodem. De rechter duim gaat onder de gekromde duimsteun naar de onderkant van het instrument. Uw recht wijsvinger, middelvinger en ringvinger gaan op de parelmoer toetsen die makkelijk te vinden zou moeten zijn. Je pink zal de andere toetsen aan de onderkant van de sax bewegen. Uw linkerduim moet gaan op de ronde stuk aan de bovenkant van het instrument. U krijgt vijf parelmoer toetsen zien aan de top. Je wijsvinger gaat op de tweede een naar beneden, en je middelvinger en ringvinger gaan op de vierde en vijfde, respectievelijk.
 4. 4
  Vormt je embouchure. Er zijn veel verschillende varianten van embouchure. Beginners worden soms geleerd om beide lippen over hun tanden (net als opa) krullen. De meeste mensen krullen hun onderste lip over hun ondertanden licht en rusten hun top tanden op de top van het mondstuk. Sommige mensen zelfs stevig druk met hun lippen zonder krullen ze over hun tanden. Elke methode produceert andere toon kwaliteit. Speel met wat voor u werkt. Het is belangrijk om een ​​goede, stevige afdichting te maken rond het mondstuk, zodat wanneer je blaast de lucht gaat door het instrument en niet uit de hoeken van je mond. Echter, de embouchure niet te worden uiterst krap.
 5. 5
  Zonder dekking van eventuele gaten of op toetsen te drukken, blazen in het instrument. Als u dit recht hebt gedaan, hoor je een C # (harmonieorkest E). Als je niet krijgen van een geluid of je maakt een piepend geluid, pas uw embrouchure totdat de toon verbetert. U kunt ook proberen het spelen van alleen het mondstuk: het is soms makkelijker om uw eerste geluid te maken met alleen het mondstuk. Dan gewoon hetzelfde doen met het mondstuk op de hals!
 6. 6
  Ga verder met de volgende toelichting.
  • Druk op de tweede parelmoer ingedrukt met je linker middelvinger, het verlaten van de anderen ontdekt. Dit levert een C (concert Eb).
  • Druk op de eerste parelmoer ingedrukt met je linker wijsvinger. Dit levert een B (concert D).
  • Druk de eerste en tweede parelmoer toetsen. Dit levert een A (concert C).
  • Blijven die meer gaten, die onderaan de schaal. Drie covered is een G, vier een F G,>, vijf een E en zes is een D E,> (concert plaatsen Bb, Ab, G en F, respectievelijk). Je hebt misschien een beetje moeite met de lage noten op het eerste, maar het zal verbeteren met de praktijk.
  • Voeg de octaaf-toets (de metalen sleutel boven je linker duim) op een van deze vingerzettingen op dezelfde noot te produceren, maar een octaaf hoger.
  • Met de hulp van een grepentabel, gaan naar altissimo (heel hoog) en echt lage noten in het assortiment, evenals vlakke en scherpe noten. In de tijd, zult u in staat om elke noot van uw saxofoon kan bereiken spelen.
 7. 7
  Zoek wat muziek te spelen. Als je het leren voor een schoolband, zult u zeker iets te leren van daar. Anders, een bezoek aan een muziekwinkel om bladmuziek en / of methode boeken te kopen om te beginnen te spelen vanaf.
 8. 8
  Blijf oefenen. Met veel hard werk en toewijding, zult u beter en beter in het spelen te krijgen. U kunt vertakken in allerlei specifieke soorten muziek, vooral jazz.

Tips

 • Je moet altijd ontspannen en comfortabel zijn tijdens het spelen van je sax.
 • Zorg ervoor dat je rechtop zitten en adem uit je middenrif, niet je keel (als je dit doet, moet je maag opblazen wanneer je inademt en leeglopen wanneer je uitademt).
 • Vergeet niet, oefening baart kunst! Je bent het ontwikkelen van hand-oog coördinatie en spier-geheugen. Als je iets op de verkeerde manier te leren, zijn moeilijker om later op te lossen. Zoek een leraar en goed te leren van de basics.
 • Ga er niet vanuit dat je een instrument snel of gemakkelijk kunt leren. Leren om een ​​instrument goed te spelen kan jaren van geduld en oefening.
 • Doe mee met je school of lokale band. Er zijn gemeenschap orkesten ook.
 • Neem je alto in voor een COA (C leunen, O Reiniging,> iling, A djusting) over een of twee keer per jaar, gewoon om ervoor te zorgen dat het in goede staat verkeert.
 • U kunt de levensduur van uw mondstuk te verlengen door de aankoop mondstuk pads die plakken op de bovenkant van het mondstuk om inkepingen te voorkomen dat uw tanden. Deze pads uw tanden te beschermen ook van de trillingen van het instrument.
 • Als je eenmaal een saxofoon hebt geleerd, kun je leren om een ​​van de anderen vrij gemakkelijk te spelen. Ze beschikken allemaal over dezelfde sleutel systeem en vingerzettingen, maar zijn groter of kleiner dan de alt. Veel saxofonisten, met name in de jazz, spelen meer dan een saxofoon.
 • Voor de best mogelijke geluid, zult u wilt stemmen voordat je speelt. Raadpleeg dit artikel voor meer informatie.
 • Houd in gedachten dat de altsax is een omzetting van instrument. Het wordt geworpen in de toonsoort Eb, wat betekent dat de noot die je hoort geluiden negen halve stappen (een grote sext) lager dan de geschreven notitie.

Waarschuwingen

 • Niet pick-up van uw saxofoon door de nek of bovenste gedeelte van het lichaam. Veel studenten hebben gebogen sleutels om dit te doen. In plaats daarvan, pak je saxofoon door de bel, aangrijpend waar er geen bewegende delen.
 • Zorg dat u uw sax uitstrijkje elke keer dat je speelt. Als je het niet schoon te maken, de pads binnen zal zwellen van je speeksel, waardoor de toetsen om niet af te dichten helemaal. Als dit gebeurt, neem je sax naar een reparatiecentrum meteen.
 • In geen geval moet je je sax direct spelen na het eten. De enzymen in je speeksel zal ertoe leiden dat uw sax te verslechteren in de tijd. Zorg ervoor dat u uw mond spoelen met water voordat u speelt, voor het geval dat.

Dingen die je nodig hebt

 • Altsaxofoon.
 • Mondstuk en ligatuur.
 • Riet. (1,5-2,5 kracht op het eerste)
 • Nekkoord.
 • Zwabber
 • Grepentabel
 • Methode boek (en) - optioneel