Wkunl

Hoe te slap bass spelen

Gaat in de Slap Bass leren? Dit artikel geeft een korte inleiding over wat je moet doen.
U wordt met uw duim (om slap) en de index of middelvinger (tot pop). Een pop (soms plukken) is als je schuift de gekozen vinger lichtjes onder de string en trek hem uit de buurt van de toets. Dit moet produceren een mooi twangy geluid.

Stappen

Hoe te slap bass spelen. Houd uw hand loodrecht op de snaren en je duim in een hoek van 50-60 graden met de snaar die u slapping bent.
Hoe te slap bass spelen. Houd uw hand loodrecht op de snaren en je duim in een hoek van 50-60 graden met de snaar die u slapping bent.
 1. 1
  Houd uw hand loodrecht op de snaren en je duim in een hoek van 50-60 graden met de snaar die u slapping bent. U moet uw arm te hebben onder een bepaalde hoek. Denk aan een traditionele vogelverschrikker met stijve bovenarmen. Dit kan pijn na een lange periode van het spelen, maar je zult er wel aan wennen.
 2. 2
  Vergeet niet, het is allemaal in de pols. Voor een eenvoudige klap oefening, kunt u klap en pop een octaaf - een octaaf is 2 frets omhoog en 2 strings up. Spelen een octaaf met uw eerste en derde vingers aan uw linkerhand.
 3. 3
  Ten eerste, om de positie van uw rechterhand. Je moet je duim parallel aan de string, (laten we gebruik maken van de E-snaar eerste).
 4. 4
  Nu, met behulp van een lifter of floppen vis actie, breng uw duim naar beneden langzaam en raakte de snaar, als je op de snaar te proberen en raakte de onderste helft van het, moet de onderkant van je duim omhoog op de volgende snaar.
 5. 5
  Blijf oefenen die actie tot je goede klappen, het ideale geluid is een stevige dreun.
 6. 6
  Nu, probeer dan het toevoegen van enkele knallen om de techniek. Popping is waar u trek aan de string.
 7. 7
  Met ofwel je middelvinger of wijsvinger, (wat ooit het meest comfortabel is) zet onder de string je vinger laten we gebruik maken van de G-snaar, trek uw vinger totdat de snaar uiteindelijk springt terug naar beneden op de gitaarhals.
 8. 8
  Laten we nu eens proberen allebei van die in een techniek:
 

Variatie

 

Tips

 • Bekijk enkele goede slap bass kunstenaars: Toshiya van Dir en Grey (luister naar Different Sense of Lotus), Les Claypool van Primus, Flea van Red Hot Chili Peppers, Fieldy van Korn, Mark King van Level 42, Stanley Clarke, Louis Johnson, Marcus Miller, Victor Wooten van Bela Fleck en de Flecktones, Bootsy Collins, Larry Graham en Emma Anzai van Sick Puppies.
 • Slapping en popping klinkt altijd goed in octaven, maar dat betekent niet dat je kan ALLEEN spelen in octaven.
 • Wanneer je slap, neem uw duim van de snaar direct na het raken van het. Anders kun je gewoon een geluid te maken!
 • Als je een echte slap bass uitdaging, probeer dan 'The Awakening' van de Reddings. Als u wilt dat een gematigde uitdaging probeer het nummer 'Blackeyed Blonde' van The Red Hot Chili Peppers, zou een gemakkelijke slap bass uitdaging zijn 'Undisclosed Desires' van Muse.
 • Een gemakkelijke manier om de volgorde van de snaren onthouden is:

-Eddy-Altijd-Dranken-Guinness

 • Speel zoveel mogelijk te ontwikkelen een hardvochtig op je duim en vinger popping. Uw vingers zal pijn doen in het begin, maar je zult er wel aan wennen.

Waarschuwingen

 • Terwijl popping, wees voorzichtig niet om de snaren te hard trekken. Anders zul je veel te besteden op retuning strings elke keer (bassnaren zijn zeer verschillend in vergelijking met gitaarsnaren).
 • In dit artikel wordt ervan uitgegaan dat u rechtshandig bent.