Wkunl

Hoe maak je een lied voor piano te schrijven

Voor degenen die muzikaal geneigd zijn, het schrijven van muziek kan een troostende, spannend of emotioneel zuiveren ervaring zijn. Om muziek schrijven op de piano, echter, neemt meer dan alleen een wens, maar ook een zekere mate van talent en kennis. Hier is een Google te begeleiden tot het schrijven van een lied voor de piano.

Stappen

Hoe maak je een lied voor piano te schrijven. Wees creatief en spelen rond op een piano.
Hoe maak je een lied voor piano te schrijven. Wees creatief en spelen rond op een piano.
 1. 1
  Wees creatief en spelen rond op een piano. Gebruik verschillende akkoorden en vinden van een juiste ritme. Als u niet wilt dat een volledig accuraat samenstelling, maak een lied willekeurig zonder vaste ritme. Als u wilt dat een ritme, bent u beter af met behulp van een metronoom, kunnen deze u naar de juiste ritme terwijl u vertellen wat de tijd is te houden.
 2. 2
  Maak een leeg muziekpersoneel door gewoon met behulp van een liniaal. Tekenen vijf regels, dan is een andere set van vijf regels hieronder voor je linkerhand. U kunt het ook downloaden, maar als je dit doet of tekent het personeel (de vijf lijnen die je muziek op te schrijven), moeten uw medewerkers uitzien als de afbeelding voorzien.
 3. 3
  Spelen langzaam het stukje muziek die je hebt op je piano weer gespeeld, en noteer elke noot op de score. Een standaard een beat mee zou moeten uitzien als de afbeelding voorzien.
  • Als je speelt aan de linkerkant van de middelste C (of met je linkerhand normaal), zullen deze aantekeningen gaan in je bas sleutel, dit is de onderste set lijnen die begint met de C zoekt vorm.
  • Als je speelt om het Recht van de Midden-C (of met je rechterhand normaal), zullen ze gaan op uw vioolsleutel lijnen.
 4. 4
  De lengte van de noten worden anders geschreven, en moet de concentratie, maar als je eenmaal onder de knie hebt gekregen, zal het gemakkelijk geworden. Een link voor lengtes van aantekeningen is in het vak Tips.
 5. 5
  Begin met de melodie. De melodie is de melodie van het lied, als er woorden, de zanger zingt de melodie, dat is uw rechterhand op de piano. Dit is wat krijgt u begonnen op het stuk. Stel jezelf de volgende: Waar gaat het over? Is er een stemming? Is er een boodschap, zoals liefde, de zomer, of verdriet? Houd deze in gedachten in uw hele lied, want het is de belangrijkste steunpunt.
 6. 6
  Herhaal een beetje anders. Na de tweede keer dat je exact dezelfde melodie te spelen, moet het een beetje te veranderen voor de derde beelddistortie heet variatie. Het begint te repetitief en saai wanneer u dezelfde melodie over en weer spelen, dus verander het licht. Probeer het slingeren van de noten, het veranderen van de articulatie van hen, voeg een paar nieuwe noten, spelen meer bas, of speel het een octaaf hoger (of vice versa). Gewoon spelen rond met het.
 7. 7
  Voeg de bas. De baslijn wordt verondersteld om de beat te houden en ondersteunen van de harmonie of melodie. Probeer het starten van de bass 2 octaven lager dan de melodie. Wanneer je in de song kunt u hogerop gaan, maar houd het laag klinken.
 8. 8
  Voeg een piano vulling. Als er een pauze in de melodie voor een paar rust, zou een nieuwe solo te vullen inch Meestal is er een jazzy solo of een arpeggio. Dit zou als je ontsnapping te zijn van de oude melodie en het helpt je weer interesse van uw publiek.
 9. 9
  Structuur van uw lied. De volgende zijn de meest voorkomende soorten.
  • Patroon 1: Melody opgericht -> Chorus -> Bridge -> Melody (octaaf lager) -> Chorus -> Bridge -> Wijzig up -> Refrein to End
  • Patroon 2: Intro zet de stemming -> Melody -> Chorus -> Melody (met versiering) -> Chorus -> Wijzig up -> Chorus -> Melody (octaaf hoger) te eindigen.
 10. 10
  Ik stel met behulp van patroon 1.
 11. 11
  Maak de intro. Houd het simpel, kort en chord-based.
 12. 12
  Teksten toe te voegen als het bepalen of inzet, beginnen sterk en eindigt sterk, met veel herhalingen, en buiten het bereik van de gemiddelde zanger (hoog of laag). Als het liefde of mededogen, moet het zacht worden door uit, binnen het bereik van de gemiddelde zanger, en voeg hoge noten voor zeer emotionele momenten. Als het een verhaal, voeg repetitieve notities en in range.You de gemiddelde zanger kan teksten te schrijven voordat u de song, of na-het maakt eigenlijk niet uit. Maken Als alternatief zou je muziek gewoon instrumentale en teksten helemaal niet.
 13. 13
  Speel het voor je familie en vrienden en vraag om echte reacties!

Tips

 • Maak een begin deel, dan is een tweede deel, dat is bijna volledig verschillend, maar heeft hetzelfde gevoel over, chorus, en een brug (keerpunt) de volgorde van deze dingen moeten gaan zoals zo... 1... refrein... 2... refrein... brug... chorus (in sommige gevallen wilt u misschien het koor twee keer te gebruiken in het einde na de brug.)
 • Zoek een aantal leuke drieklanken (akkoorden) en zet ze in een volgorde, en dat zal akkoordenschema worden genoemd. Op deze manier lijkt het alsof de muziek wordt daadwerkelijk ergens heen. Een voorbeeld van een akkoordenschema is dit:
  • C majeur (CDEFGABC). Hier is een lijst van wat akkoorden zijn in C major: CEG - C-majeur, DFA - D minor, EGB - E minor, FAC - F majeur, GBD - G major, ACE - Een kleine, BDF - B dim... Een akkoordenschema van deze kunnen zijn: C-majeur, A mineur, E mineur, C majeur, G majeur, C majeur.
 • Gebruik inversies. Componisten gebruiken inversies om een ​​notitie maken opvallen (de hoogste noot). Inversies zijn simpel.
  • Laten we eens C-majeur akkoord, bijvoorbeeld. Root inversie is CE G. 1 inversie is EG C. 2 inversie is GC E. In de 3e inversie, gaan we terug naar CE G. Zoals u kunt zien, de onderste noot nemen u en zet het op de top.
 • Probeer niet om notities bij elkaar botsen als je het schrijven van een lied dat woorden, zoals voor een band zal hebben. Als het verondersteld om een ​​dood lied zijn, maken het botsen. Het voegt een gevoel van drama en onrust van een soort.
 • Een song die je leuk vindt en stelen een of twee akkoorden uit dit als je niet kunt denken aan uw eigen akkoorden te beginnen.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor om krediet te geven wie ere toekomt als je je nummer baseren op iemand anders.
 • Niet in dezelfde akkoordenschema vallen. Het is oke voor de verzen om soortgelijke structuur te zijn, en zeker het refrein. Maar voeg een intermezzo of een brug met verschillende akkoorden voor het nummer interessanter te maken.
 • Weet nummers die niet u, per se niet schrijven. Dit is uw creatieve moment, dus laat je eigen talent bloeien.