Wkunl

Hoe om te improviseren op de piano

Velen van jullie thuis zitten misschien afvragen wat improvisatie is. De vereenvoudigde definitie ervan uitvoert zonder voorbereiding. Improviseren kan je pianospel te verbeteren. Hier is hoe het te doen.

Stappen

Hoe om te improviseren op de piano. Kennis hebben van een aantal, zo niet alle een nummer te imiteren.
Hoe om te improviseren op de piano. Kennis hebben van een aantal, zo niet alle een nummer te imiteren.
 1. 1
  Kennis hebben van een aantal, zo niet alle een nummer te imiteren.
 2. 2
  Meer informatie over schalen. Springen en te leren een die veel kruizen of mollen heeft in het als je kunt, zoals B Major. Oefen de schaal die u misschien leert alleen in de rechterhand op het eerste. Misschien vindt u deze "bumpy" schalen zijn makkelijker te spelen dan C-majeur, omdat je kunt "zien" hoe de schaal wordt gevormd!
 3. 3
  Meer informatie over akkoorden. Er wordt gesuggereerd dat je drieklank akkoorden te leren alvorens ze naar de quartals en dergelijke. Drieklanken bestaan ​​uit drie noten (1-2-3) en tussen twee noten en de wortel (1-2 of 1-3) is een aparte interval. Voor een snelle voorbeeld een C majeur Traid bestaat uit een CiTG. Tussen CE is een belangrijke 3, terwijl tussen CG het interval is een reine kwint.
 4. 4
  Er zijn zo veel manieren om te improviseren als er mensen zijn. Hier zijn een aantal technieken voorgesteld om te proberen... u kunt er een vinden kan uw manier van denken beter dan anderen passen, dus geef ze elk een schot!

Methode 1

 1. 1
  Ga zitten en sloeg aantekeningen alleen van dezelfde toets. (F, G, Em, A #, etc.)
 2. 2
  Hebben uw linkerhand speelt de achtergrond refrein (trage blok of gebroken akkoorden) in dezelfde toonsoort.
 3. 3
  Laat uw rechterhand de melodie spelen.
 4. 4
  Schakel toetsen je eenmaal beter te worden in het te geven een bredere, meer complexe gevoel en de schoonheid van het lied te versterken.

Methode 2

 1. 1
  Speel een trage 4/4 stuk met elke maatregel krijgen van een akkoord op de linkerhand.
 2. 2
  Met de juiste, het verbeteren van een in dat akkoord.
 3. 3
  De volgende maat te schakelen naar een ander akkoord en blijft het in die volgende akkoord.
 4. 4
  Herhaal dit totdat je wordt bedreven (of verveeld).

Methode 3

 1. 1
  Als je eenmaal hebt geleerd hoe je toonladders spelen in beide handen, probeer improviseren met beide handen gaan in een keer. Krijg je vingers bewegen in dezelfde schaal... dat het goed klinkt.
 2. 2
  Probeer het spelen van een "oproep en antwoord" spel met je handen. Spelen een aantal willekeurige zin in de ene hand en proberen te herhalen in je andere hand. Beginnen simpel. Uiteindelijk kan u uw handen kunt melodische ideeën genereren tegelijkertijd die samenwerken

Methode 4

 1. 1
  In plaats van simpelweg het spelen blokakkoorden of arpeggio's in de ene hand, proberen om de boven-of onderkant nota van dat de begeleiding vorm zijn eigen melodie te maken. De pink (algemeen bekend als een 'pink') en de duim neiging meest geschikte te zijn voor deze manier van spelen.
 2. 2
  Probeer het spelen van begeleidingen in je rechterhand met akkoorden of arpeggio's en melodieën in je linkerhand.

Tips

 • Zoals met alles wat met muziek te maken, het beoefenen is de sleutel.
 • Variëren in volume, intensiteit, snelheid, en andere dynamiek aan emotie en schoonheid toe te voegen. Gebruik improvisatie te laten uit je boosheid of kalmeren uw zorgen. Spelen wat je hart je ingeeft om te spelen (cheesy, maar waar).
 • Als je rotzooi op, alsof het was een deel van het nummer en ga ermee Bijvoorbeeld, als je soepel spelen en je pink slams de verkeerde noot... start het afspelen schokkerig en snel in die nieuwe sleutel en geleidelijk vervagen terug te glad.
 • Neem jezelf vroeg en vaak. Luister naar deze opnames. Wanneer je begint, kan het moeilijk zijn om dingen die je gespeeld onthouden. Als u uw opnamen luistert, kan je iets cool je gedaan dat je vergat te horen. Dan kunt u kiezen uit dat cool idee en opnieuw gebruiken... dus helpen om uw muzikale vocabulaire op te bouwen.
 • Als je rotzooi op en per ongeluk een notitie raakte niet in de belangrijkste, met het gaan en blijven gaan in de nieuwe sleutel, ga niet terug. (Voorbeeld: Sleutel van C -> je speelt C... E... G... A... F #... C #... D... <- nu ben je in de sleutel van D)
 • Improvisatie kan niet volledig spontane... het moet bouwen op een woordenschat van muzikale apparaten. Deze kunnen bestaan ​​uit kleine zinnen van melodie, ritme, begeleidingen, harmonische progressies, en ga zo maar door. De meer expansieve uw woordenschat, hoe meer je muziek 'je eigen. "Geworden
 • Experimenteer met het spelen gemeten ritmes (4/4 etc.) en volledig vrij ritme. In de vrije ritme, er zijn geen regels bij allen. Misschien vindt u dat dit helpt u te komen met nieuwe ideeën gemakkelijker dan te proberen om al uw ideeën passen in een bepaald soort ritme.
 • Luisteren naar andere mensen te spelen andere stukken, en te luisteren naar andere mensen improviseren ook, dus krijg je een gevoel van hoe om te improviseren.
 • Zoek een rustige plek met een raam. Dit helpt je om jezelf te zijn en laat wat dingen die je hebt opgesloten binnen stromen uit op de toetsen. Inspiratie is vele malen gevonden bij het bekijken van de schoonheid van de aarde.
 • Leren muziek patronen. Een harde, korte gliss geeft de indruk van woede en smaad. Arpeggio's in de basstem de neiging om een ​​gevoel van beweging te geven. Observeren patronen in spraak en muziek en het gebruik van deze opmerkingen in uw voordeel.

Waarschuwingen

 • Wees niet bang om "verkeerde" notes hit! Er zijn geen verkeerde noten in improvisatie --- alles is vrijheid!
 • Heb niet het gevoel dat je moet leren ton over muziektheorie "voordat" het leren improviseren. Het is voldoende om te beginnen met het leren misschien een schaal en een paar akkoorden binnen het... je kunt andere akkoorden / toonladders / theorie leren met de tijd!
 • Voer geen een stuk in het achterhoofd niet tijdens het spelen, laat het vanzelf.

Dingen die je nodig hebt

 • Een rustige plek
 • Een piano