Wkunl

Hoe de viool te spelen

De viool is een van de meest fascinerende en prachtige instrumenten te spelen. De weg naar het leren van de viool is een lange, maar met geduld, discipline en enthousiasme, zullen deze stappen helpen beginnen de weg naar succes met deze legendarische instrument.

Stappen

Hoe de viool te spelen. Controleer de accessoires.
Hoe de viool te spelen. Controleer de accessoires.

Verzamelen van materiaal

 1. 1
  Koop een viool. Als je net begint met het instrument, is er geen noodzaak om een ​​overmatige hoeveelheid geld te besteden aan een viool, maar zoals de meeste instrumenten, de kwaliteit van de viool stijgt over het algemeen als de prijs omhoog gaat. Verwachten een paar honderd dollar te besteden op viool een fatsoenlijke beginners.
  • Koop full size. De viool is een klein instrument, maar er zijn speciaal ontworpen kleinere maten beschikbaar. Deze zijn over het algemeen alleen bedoeld voor zeer jonge kinderen, dus zorg ervoor dat de viool u koopt is full size tenzij je ongewoon klein. U kunt de winkel voor een aanbeveling vragen of je niet zeker bent.
  • Kopen bij een gerenommeerde verkoper. Muziekwinkels spel staat hun reputatie op het verkopen van vaste instrumenten die vrij zijn van duidelijke gebreken en schade. Als beginner zul je niet in staat zijn om een ​​zeer aangename geluid van je instrument voor enige tijd coax, dus gebreken in particulier verkocht violen misschien niet onmiddellijk duidelijk voor u totdat het is veel te laat om te klagen. Alleen kopen bij een winkel of persoon die u kunt vertrouwen.
 2. 2
  Controleer de accessoires. Je viool moet komen met vier snaren, een boog, en een harde draagtas. In de meeste gevallen zal de persoon die u de viool verkoopt gelukkig zijn om het rijgen voor u, wat de toegevoegde bonus van dubbele controle om zeker te zijn heeft de stemschroeven (de zwarte knoppen op de scroll, of de bovenkant, van de viool) goed geschikt zijn om de boekrol. Een harde koffer is belangrijk omdat violen zijn dergelijke delicate instrumenten.
  • Strings zijn er in drie hoofdvarianten: gut, dat is duur en moeilijk te verzorgen, maar die een complexe reeks van geluid biedt, staal, dat is luid en helder, maar kan klinken krassend, en synthetische, die is glad, helder en niet zo onvoorspelbaar als darm. Naam van ieder type verwijst naar het kernmateriaal waarrond metalen draad is gewikkeld om de string te creëren. De meeste beginners moet gaan met kunststof kern strijkers, zoals nylon kern.
  • De boog moet nieuw of van nieuw re-haired. U kunt dit controleren door te kijken naar de haren van de boog (de fijne, wit of gebroken wit vezels) en ervoor te zorgen dat de kleur is uniform en helder over de hele lengte. Het haar van de boog moet een uniforme breedte van begin tot einde zijn.
   • Bogen slijten na verloop van tijd. Je kunt je boog re-haired voor een kleine vergoeding bij de meeste muziekwinkels.
 3. 3
  Kopen andere items. Bijna alle violisten gebruik een kin rust, dat is een goedkoop, ergonomische stuk (meestal zwart) plastic dat klemmen dichtbij de basis van de viool en maakt het mogelijk om stevig worden vastgehouden door je kin. Afgezien van dat, zorg ervoor dat je wat hars (gestolde sap) voor je boog, een muziekstandaard, en een boek van beginner lessen of liedjes, bij voorkeur in een formaat dat vlak zal openen.
  • Sommige violisten, vooral beginners, ook de aanschaf van een schouder rust, dat is een viool-breed pad dat zit op je schouder onder de viool en maakt het makkelijker om vast te houden. Veel mensen beginnen met een schoudersteun en uiteindelijk het te verwijderen na een paar jaar. Als de viool lijkt te graven in je schouder als je speelt, overwegen de aankoop van een.
  • Fiddlers houden vaak de viool in de holte van een arm tijdens het spelen, met de kolf rusten tegen hun schouder. Voor hen, kin rust en schoudersteunen zijn over het algemeen zinloos.

Basistechniek

 1. 1
  Draai de boeg. Als je eenmaal hebt ingesteld voor lessenaar en bladmuziek, open de koffer en haal de boeg. Het haar van de boog moet zijn slap. Span de boog haar door aan het eind met de klok mee totdat de ruimte tussen het haar en de stok is groot genoeg om een ​​potlood netjes passeren van tip naar tip.
  • Heb je pink vinger niet gebruiken als maatstaf, omdat de olie van uw huid zal overdragen aan de het haar, dat moet olievrije om het beste geluid te krijgen van de snaren blijven.
 2. 2
  Colofoniumbasis de boeg. Rosin komt in twee soorten, donker en licht, ofwel is prima te gebruiken, en geen van beide is duur. Het is meestal een rechthoek van hard, doorzichtig materiaal, papier of karton behuizing die aan twee zijden open. Pak de hars door het behangen zijkanten en voorzichtig maar krachtig het naar beneden langs de lengte van de boog haar drie of vier keer wrijven en. Het doel is om een ​​aantal van de hars "stof" op het haar, waardoor het kleveriger overdragen.
  • Te veel hars zal de boeg om te goed grip, waardoor een krassend geluid. Als u over-colofoniumbasis je boog, het is prima, het duurt maar een paar uur van het spelen om het terug naar het juiste niveau te brengen.
  • Als dit een nieuw haren boeg, kan het meer hars dan normaal nodig hebben. Teken de platte kant van de boog haar over een string te zien of het maakt een duidelijk geluid na drie of vier slagen van colofonium. Als dit niet gebeurt, voeg een paar meer.
 3. 3
  Tunen van de viool. Stel de boeg opzij voor een moment en neem de viool uit de zaak. De strings, in volgorde van de laagste tot de hoogste toon, moet worden afgestemd op G, D, A en E. Major aanpassingen kunnen worden gemaakt met de stemschroeven in de boekrol van de viool, maar als de toon lijkt slechts een klein beetje off, gebruik maken van de kleine metalen wijzerplaten buurt van de bodem, de zogenaamde fijnstemmers, om uw aanpassingen plaats te maken. Zodra je tevreden bent, terug de viool aan de open geval voor een moment.
  • Vertrouw op een toon fluitje om de juiste noten te vinden, of kijk gewoon geluidsbestanden op het internet.
  • Niet alle violen hebben fijnstemmers, maar ze kunnen worden geïnstalleerd door een winkel.
 4. 4
  Pak de boeg. Begin met het zachtjes leggen van het middelste deel van je wijsvinger op de grip (het licht gewatteerde deel van de stok, meestal een paar centimeter boven de aanscherping knop). Plaats het topje van je pink op het vlakke gedeelte van de stok in de buurt van de basis, het houden van het licht gebogen. De ring-en middelvinger te rusten met hun middelste delen in lijn met het topje van je pink, en hun tips op de zijkant van de kikker (het zwarte stuk dat de aanscherping knop aangesloten op de het haar). Uw duim moet rusten onder de stok, aan de voorzijde van de kikker, in de buurt van of op de boog haar.
  • Je hand moet ontspannen en los te zijn, en enigszins afgerond, alsof die een kleine bal. Laat uw handpalm dicht of rusten op de boeg. Dit vermindert de controle je hebt over de beweging van de boog, die steeds belangrijker als uw vaardigheid toeneemt wordt.
 5. 5
  Houd de viool. Staan of zitten met een rechte rug. Pak het op door zijn nek met uw linkerhand en breng het uiteinde van het instrument tot aan je nek. Rest de onderrug van de viool op je sleutelbeen en houd deze op zijn plaats met uw kaak.
  • Je kaak, net onder de oorlel (niet je kin), wordt verondersteld te worden rusten op de kin rusten. Dit helpt voorkomen dat het instrument af kan schuiven je schouder. (Dit is ook de reden waarom violisten op tv altijd lijken te kijken naar beneden en naar rechts.
 6. 6
  Perfectioneren je hand positie. Plaats uw hand onder het bovenste deel van de hals en het ondersteunen van de viool, zodat de scroll wijst uit van je weg. Hou het stabiel door te rusten van de kant van je duim op de hals, en laat je vier vingers naar boog over de toets, dat is de zwarte plaat dat de voorkant van de hals.
  • Als beginner moet je hand zo ver van de nek mogelijk terwijl u toch uw wijsvinger naar beneden te komen op de toets. Uiteindelijk leer je schuif je hand op en neer tot hogere noten snel te bereiken.
 7. 7
  Speel de snaren. Plaats de platte kant van de boog haar ongeveer halverwege tussen de brug (de dunne-looking houten stand 3/4 van de weg naar beneden de snaren die hen tented houdt) en de toets, zodat het direct over de buik (voor lichaam) van de viool. Trek de boog langs de snaar zo recht als je kunt, parallel aan de brug, het aanbrengen van een kleine hoeveelheid druk. Een geluid moet uitgaan van de viool.
  • Meer druk evenaart luider geluid, maar te veel druk maakt het krassend. Lichte druk moet een continue toon produceren van begin tot eind van de boog, als er lacunes zijn, de boog heeft meer hars.
  • Kantel de boog iets naar de rol en uw toon zal meer gericht worden, waardoor een meer professioneel geluid.
 8. 8
  Oefen het spelen van open snaren. Open snaren zijn eenvoudig snaren gespeeld zonder vingertoppen op hen. Rest de hals van de viool in de ruimte tussen de linker duim en wijsvinger. Houd de boog met je pols, elleboog, schouder en aanspreekpunt op de snaar binnen een vlak. Wijzig strings door het verhogen of verlagen van de elleboog naar de boeg op de juiste hoogte te brengen. Probeer korte slagen van 6 centimeter of zo in het midden van de boog op het eerste, probeer dan de helft slagen van de kikker naar het midden en weer terug. Werk je een weg tot full-length slagen.
  • Korte en lange halen zijn beide belangrijke technieken voor het spelen van de viool, dus niet het gevoel alsof je verspilt tijd oefenen met korte slagen.
  • Blijven oefenen totdat je een snaar kunt spelen in een tijd zonder het aanraken van de andere snaren. Het is belangrijk om controle te ontwikkelen, zodat je niet per ongeluk een notitie die u niet wilt spelen te spelen.
 9. 9
  Oefen het spelen van andere noten. Het vergt veel oefening om de druk en de positionering nodig is om uw vingers te krijgen tot duidelijke toelichting te produceren op de toets onder de knie. Begin met je sterkste vinger, de wijsvinger. Gebruik de punt alleen, druk stevig op de hoogste snaar (de E-snaar). Je hoeft niet zo veel druk te gebruiken als je met gitaarsnaren, een bescheiden maar stevig hoeveelheid is genoeg. Span de boog over de E-snaar op een iets hogere noot te produceren. Als je de viool goed houden, moet u uw vinger van nature naar beneden komen ongeveer een half centimeter onder de moer (de bovenkant van de toets), een F noot produceren.
  • Notities toevoegen. Zodra je bent in staat om een ​​heldere en duidelijke toon te produceren, probeer dan het topje van je middelvinger naar beneden een beetje manieren onder de wijsvinger op de toets. Houden beide vingers naar beneden en spelen een andere, hogere noot. Tot slot stellen de ringvinger voorsprong op de middelvinger en herhaal het proces. De pink is ook gebruikt, maar neemt aanzienlijk meer praktijk te beheersen. Voor nu, gewoon zorgen te maken over de andere drie vingers.
  • Voeg strings. Probeer het spelen van vier noten (open, wijzer, midden en ring) op alle vier snaren. Let op de hoeveelheid druk die je nodig hebt om een ​​heldere en duidelijke toon te produceren op elk een.
 10. 10
  Praktijk schalen. Een schaal is een serie noten die stijgen en dalen in een patroon van stappen (meestal 8, soms 5) die begint bij een noot en eindigt bij een hogere of lagere versie van dezelfde noot. Een gemakkelijke (en nuttig) schaal voor beginners is het D Major schaal, die begint op de open D snaar. Van daar, plaats je vingers naar beneden om (zoals hierboven beschreven) en spelen elke noot: D (open), E, ​​F scherpe, G (dat moet worden geproduceerd door je derde of ring, vinger). Om de schaal te voltooien, speel de eerstvolgende open snaar, A, en herhaal het patroon op de A-snaar naar B, C scherp, en tenslotte D spelen met je ringvinger.
  • Wanneer goed gespeeld, de D Major schaal (en in feite, elke grote schaal) moet overeenkomen met het geluid van de beroemde "Do, Re, Mi, Fa, Dus, La, Ti, Heb 'zingen schaal. Als je niet weet wat dat is, zoek het op online of kijken naar de muzikale film "The Sound of Music", die een gedenkwaardige en bekende lied genaamd "Do Re Mi" Dat verklaart kenmerkt.
  • Als u niet kunt schijnen om het geluid goed te krijgen, vergeet niet: plaats de eerste vinger breedte van een vinger van de moer, de tweede vinger breedte van een vinger uit de eerste en de derde vinger aanraken van de tweede. Als u wilt, vraag dan uw muziek winkel of leraar op tape de vinger posities voor u met een witte band, zodat u een visuele gids.
  • Andere schalen, zoals kleine, harmonisch, en zelfs pentatonische (5-noot) schalen bestaan, maar die kunnen worden bestudeerd, geoefend en later geïnternaliseerd.
 11. 11
  Oefen elke dag. Begin met een korte tijd (15 of 20 minuten) en het werk een beetje langer elke dag tot je een uur te bereiken, of u kunt geen tijd meer om te spelen. Ernstige violisten vaak oefenen voor 3 of meer uren per dag; dan weer, veel violisten op dat niveau geld te krijgen voor het spelen. Oefen zoveel als je redelijkerwijs kunt, en houd het op. Zelfs klinken goed genoeg om een ​​paar eenvoudige liedjes te spelen kan maanden duren, maar uiteindelijk zullen dingen beginnen om samen te komen.

Tips

 • Oefen langzaam, werk dan aan tempo. Zoals in het typen, uiteindelijk uw vingers zal onthouden waar te gaan door zelf.
 • Hier krijg je een leraar, en je zult veel sneller leren. Controleer voor docenten aan de plaatselijke universiteiten, community colleges, orkesten, en een aantal middelbare scholen. Zelfs een korte wekelijkse les kan geven waardevolle feedback.
 • Schoon uit hars afzettingen op je viool na elke oefensessie. Gebruik een schone, droge, zachte doek over de snaren, op en onder de toets, en rond de brug. Veeg niet colofoniumbasis van het haar van de boog.
 • Als je niet het geld om een ​​viool te kopen, huren is altijd een optie. Verhuur violen moet komen altijd met een boog, case, en strijkers.
 • Het zal jaren duren de knie te krijgen van de viool dus wees geduldig.

Waarschuwingen

 • Als u niet zeker met de stemschroeven, vraag dan iemand met meer ervaring (zoals een leraar, winkelier, of violist vriend) te koppelen tuning voor je doen. Het is gemakkelijk om vioolsnaren (vooral stalen kern snaren) breken door ze te ver op de pinnen, die zowel irritant en tijdrovend te corrigeren.
 • Ga altijd uw instrument met grote zorg. Laat het niet vallen, gooi het, of het blootstellen aan extreme temperaturen of vochtigheid. Hetzelfde geldt voor je boog.