Wkunl

Hoe maak je een boog colofoniumbasis

Dit artikel bespreekt het proces van het toevoegen van hars aan een strijkstok.

Stappen

Hoe maak je een boog colofoniumbasis. Schraap eerst de hars dan voel je de haartjes / als je ziet wit poeder hebt u waarschijnlijk genoeg op, draai het dan.
Hoe maak je een boog colofoniumbasis. Schraap eerst de hars dan voel je de haartjes / als je ziet wit poeder hebt u waarschijnlijk genoeg op, draai het dan.
 1. 1
  Schraap eerst de hars dan voel je de haartjes / als je ziet wit poeder hebt u waarschijnlijk genoeg op, draai het dan. Draai de boeg totdat je kunt het stuiteren op je arm, maar niet draai het tot het recht lijkt. Er moet een natuurlijke bocht naar buiging.
 2. 2
  Houd uw hars in je linkerhand (het maakt niet uit of je nu rechts-of linkshandig).
 3. 3
  Neem je boog in je rechterhand en doe normaal boog halen over de hars. Zorg ervoor dat zowel de tip en de kikker uiteinden van de boog worden zwaarder rosined dan het midden.
 4. 4
  Stroke het over 5-10 keer. Er is zoiets als rosining te veel.
 5. 5
  Probeer een andere methode. Ga snel heen en weer 2-3 centimeter in een tijd op de boeg. Dit zorgt ervoor dat de hars resten gaat dikker dan gewoon uit kikker (de plaats waar je houd de boeg tijdens het spelen) aan het uiteinde. Het is het beste gebruikt wanneer je speelt in een concert meer dan 40 minuten in duur, of voor het spelen van een stuk dat is relatief snel. [Afbeelding: Rosined]

Tips

 • Donkere hars en lichte hars hebben hun verschillen. Bijvoorbeeld, donkere hars (hickory of zwartachtig kleur) is zachter dan het licht hars en dus makkelijker aan te brengen aan het haar. Sommigen geloven dat licht hars is het meest geschikt voor violen en altviolen, terwijl donkere hars is meer geschikt voor cello's en bassen. Er zijn een aantal donkere en lichte rosinen beschikbaar voor alle instrumenten en elke biedt subtiele tonale verschillen.
 • Als je boog haar is nieuw, moet u drie keer net zoveel of meer hars op het op de eerste keer. Zoek uit of de monteur aangebracht een grondlaag van colofonium vóór over-applicatie.
 • Er zijn een aantal spelers die zeggen dat een nieuwe hars moet worden gekrast om stof te maken, maar dit is zelden nodig en slechts met slechte kwaliteit hars. Krabben een nieuwe cake of blok van colofonium kan ertoe leiden dat de hars te breken of maken het meer vatbaar voor kraken en breken. Krabben hars kan ook leiden tot grotere stukken van colofonium verbonden aan de boog haar en aanvullende hars bouwen op uw instrument.
 • Vergeet niet dat de hars is uitgehard hars van bomen en dat de stof moet worden schoongemaakt off van het lichaam van het instrument en de snaren met een zachte, droge doek (100% katoen is het beste) na het spelen, anders kan het band met de lak van het instrument (de afwerking, dat maakt het instrument glanzend en beschermt). Als dit gebeurt, is het het beste om een ​​zachte instrument schoner (het verwijderen van de hars opbouw) en Pools (aan de Poolse die werd verwijderd door de stofzuiger te vervangen) te kopen of als u niet zeker bent, neem het instrument om een ​​viool reparatie professional die kan een zorgvuldige en grondige reiniging van het instrument doen nooit de lak van een instrument te verwijderen zonder eerst te bespreken hoe die waarde van het instrument zal beïnvloeden -. in de meeste gevallen, instrumenten die zijn opnieuw gelakt minimaal 50% van hun oorspronkelijke verliezen waarde.
 • Als je twijfelt over welk soort colofoniumbasis te gebruiken, vraag je leraar of een professional. In het algemeen beter werken violen met lichte harsen en cello's met donkere harsen.
 • Terwijl je je boog colofoniumbasis kunt je boog greep oefenen met behulp van uw juiste boog wacht terwijl strelen, maar wees voorzichtig niet te over-toepassing!

Waarschuwingen

 • Reinig uw snaren regelmatig, zoals hars op de snaren is zo slecht als te veel hars op de boeg.
 • Sommige mensen zijn allergisch voor colofonium. Teveel kan stofwolken veroorzaken. Als dat zo is, zijn er niet-allergeen, heldere harsen beschikbaar.
 • Wees voorzichtig dat u de boeg haren aanraken wanneer rosining of het spelen.
 • Hoeft te enthousiast rosining niet krijgen of je iets kunt raken met je boog (als een persoon, in het oog, of een betonnen muur, kraken je boog)

Dingen die je nodig hebt

 • Boog
 • Hars
 • Cello / viool / altviool / Upright Bass / etc