Wkunl

Hoe te vibrato doen op een viool

Dus je hebt geleerd hoe je de viool of altviool te spelen, en je bent behoorlijk tevreden met de manier waarop je speelt. Dus wat ontbreekt?

Vibrato - een geluid dat je ding kan omschrijven jouw muziek ontbreekt. Dit artikel zal bespreken vibrato en hoe het te doen.

Stappen

Hoe te vibrato doen op een viool. Beginnen met het beoefenen vibrato pas nadat u bent redelijk comfortabel met je vinger plaatsing en hebben al de positie van uw notities 'opgeslagen.
Hoe te vibrato doen op een viool. Beginnen met het beoefenen vibrato pas nadat u bent redelijk comfortabel met je vinger plaatsing en hebben al de positie van uw notities 'opgeslagen.
 1. 1
  Beginnen met het beoefenen vibrato pas nadat u bent redelijk comfortabel met je vinger plaatsing en hebben al de positie van uw notities 'opgeslagen.
 2. 2
  Begrijp hoe je pols hoort te bewegen als je vibrato. Neem uw hoortoestel niet in het bezit, maar houd je linker hand in de lucht, alsof je klaar bent om het instrument te bespelen zijn.
 3. 3
  Als je houd je linkerhand op deze manier, stel dat iemand die een potlood slechts centimeters verwijderd van de zijkant van je hand. Proberen om je pols en je arm te bewegen, zodat uw hand raakt de denkbeeldige potlood. Houd in gedachten dat, terwijl je trillen, het enige wat je moet proberen te bewegen is uw pols, heen en weer, alsof er twee potloden aan beide kanten en je probeert om ze te poetsen als je hand beweegt. Dit is de beweging die je zal gebruiken voor vibrato. Terwijl het doen van deze beweging, moet je linkerhand zeer rustig blijven.
 4. 4
  Probeer het eens met je instrument. Eerst moet je de vibrato beweging proberen zonder daadwerkelijk te spelen, en je moet proberen om het langzaam te doen. Vibrato werkt het beste wanneer er slechts een vinger op de snaar. U kunt vibrato proberen met enige vinger die u wilt, maar het is meestal gemakkelijker te doen op de 2e en 3e vingers. Probeer niet vibrato op de 4e vinger totdat je het onder de knie hebt op de rest van de vingers, echter.
 5. 5
  Houd in gedachten dat je vinger nooit mag schuiven op de snaar. Het rolt tegen de toets, in plaats van glijden heen en weer. Nogmaals, houd in gedachten dat je pols te bewegen, en niet je arm. Je moet ook niet om energie te steken in het rollen je vinger tegen de snaar. Omdat je pols is in het vibrato beweging, moet je vinger rollen op zijn eigen.
 6. 6
  Probeer het buigen van de snaar die je trillende vinger op. U zal de toonhoogte verlagen horen. Dat komt omdat, zoals je trillen, moet u uw vinger eerst op de juiste toonhoogte, en dan rollen naar de rol, die de toonhoogte zal verlagen. Daarna moet je vinger terug te rollen naar het vorige veld. Dit is wat de oorzaak van de wankele geluid in vibrato.
 7. 7
  Bewegen heel langzaam bij het ​​leren, om spieren geheugen te ontwikkelen. Je vinger moet rollen tegen de snaar zo langzaam dat je de verlaging van de toonhoogte kan horen. En dan, na dat, de verhoging van de toonhoogte.
 8. 8
  Oefen dit langzaam totdat u zich zeer comfortabel. Leren vibrato kan veel tijd in beslag nemen, maar het is zeer de moeite waard.
 9. 9
  Als het doen van vibrato met je pols is geven u problemen, probeer doet het met je onderarm, in plaats daarvan. Hierdoor is veel gemakkelijker te leren en het geeft een rijker geluid dan vibrato de pols.
 10. 10
  Om vibrato te doen met de arm, te beginnen met de eerste stap bij het ​​leren pols vibrato, maar in plaats van alleen je pols bewegen beweeg je volledige onderarm heen en weer.
 11. 11
  Daarna wordt redelijk comfortabel krijg je viool en legde een vinger op de toets en heel langzaam beweegt je arm heen en weer met je vinger nog op de toets.
 12. 12
  Zorg dat u uw vingers te schakelen, is het belangrijk om comfortabel te doen vibrato met al uw vingers zijn.
 13. 13
  Als je meer comfort, de snelheid van de vibrato beetje bij beetje.

Tips

 • De sleutel te kunnen trillen is het hebben van uw pols zeer ontspannen, zodat het snel kan bewegen.
 • Als u niet zeker weet dat je het goed doet, moet je zeker wat hulp te krijgen van een leraar of een andere muzikant alvorens met het proberen te leren. Zodra je leert vibrato op de verkeerde manier, het is verschrikkelijk moeilijk om eruit te komen van die slechte gewoonten.
 • Als je zeer gefrustreerd tijdens het beoefenen van vibrato (ik weet dat ik doe!) Dan het beste zou zijn om niet de praktijk het erg lang, maar om het oefenen elke dag. De meer frustratie bouwt de tenser pols wordt en hoe moeilijker het is om trillen.
 • Je kan ook de ontwikkeling van combinaties van arm, pols en vinger vibrato.
 • Gebruik een schoudersteun voor het risico van schouderverwondingen minimaliseren. Schoudersteunen worden ook de voorkeur boven sponzen, omdat de spons zal de viool / altviool bounce te maken als u vibrato, waardoor het nog moeilijker. Schoudersteunen zijn even belangrijk als de boog die u gebruikt om uw instrument te bespelen.
 • Sommige stukken vereisen verschillende soorten vibrato. Bijvoorbeeld kan langzame stukken langer, voller vibrato nodig mocht sneller stukken kunnen een sneller en strakker vibrato vereisen.
 • Als je ooit echt wilt vibrato doen echt expressief in een stuk en kan niet goed te krijgen, is het beste gewoon het gevoel van de muziek en ontspan je hand. Doe dan het vibrato en het klinkt als magie.
 • Let op: op de viool en altviool, er zijn 3 soorten vibrato-arm, pols en vingers. Dit artikel beschrijft de pols vibrato, het meest voorkomende type. Sommige mensen kunnen niet beheersen van een vinger of pols vibrato, maar kan een zeer mooie volle arm vibrato ontwikkelen.
 • Je arm mag niet bewegen als je trillen, alleen je pols. Soms helpt het om iemand houd uw arm stil als je het te oefenen.

Waarschuwingen

 • Als je vibrato uitvoeren verkeerd dit kan slecht zijn voor je gezondheid en ertoe leiden dat u carpaal tunnel syndroom te krijgen.
 • Met het spelen van de viool of altviool, is er een risico dat je blessures in de nek of schouders kunnen ontwikkelen. Schoudersteunen zeker minimaliseren potentiële schouder blessures.