Wkunl

Hoe aan de slag met IRC (Internet Relay Chat)

IRC (Internet Relay Chat) is een Internet Protocol, dat mensen in staat stelt met elkaar te communiceren in real-time in een tekst gebaseerde omgeving, zie Wikipedia. Echter, kan het moeilijk zijn te krijgen in en greep.

Stappen

Hoe aan de slag met IRC (Internet Relay Chat). Download en installeer een van de vele IRC clients die beschikbaar zijn.
Hoe aan de slag met IRC (Internet Relay Chat). Download en installeer een van de vele IRC clients die beschikbaar zijn.
  1. 1
    Download en installeer een van de vele IRC clients die beschikbaar zijn. Een client is de software die u op om te interageren met de chat-omgeving te gebruiken. Wikipedia heeft een vergelijking van verschillende IRC clients.
    1. Platform Zelfstandige
      • Chatzilla is beschikbaar als uitbreiding op Seamonkey en populaire browser Mozilla's.
      • Mibbit is een web-based ajax IRC client.
      • Opera bevat een ingebouwde IRC client.
      • is een onmiddellijke multi-platform messaging client die IRC ondersteunt, evenals MSN, AIM en Yahoo protocollen.
      • is een irssi-geïnspireerde, flexibele, gebruiksvriendelijke en cross-platform IRC client voor gevorderde gebruikers, gericht op de GNOME desktop.
      • Verschillende command-line based IRC clients bestaan; populaire onder weechat en irssi.
      • Er zijn tal Java clients die kunnen worden gebruikt om IRC. Deze zijn vaak te vinden op de website van de organisatie die een IRC kamer of kanaal heeft. Deze zullen meestal beperkt u de toegang tot een bepaald kanaal of netwerk.
    2. Voor Windows
      • is de meest populaire IRC client beschikbaar voor Windows te wijten aan het feit dat zo gemakkelijk aanpasbaar. Het staat bekend als shareware en u bent verleend een 30 dagen licentie waarin te proberen de software, waarna je kunt nog steeds de software te gebruiken, maar krijgen een bericht met de vraag dat u het registreren voor een vergoeding van 15€.
      • Terwijl mIRC is de meest populaire, zijn er een aantal andere gratis IRC Clients beschikbaar: ClicksAndWhistles, IceChat en Xchat (de officiële build van XChat is shareware, maar de broncode is vrijgegeven onder de GPL, en niet-officiële builds vrij beschikbaar).
    3. Voor Linux
      • X-chatten is de meest populaire Linux-client voor IRC, en vaak komt voorgeïnstalleerd met het besturingssysteem. In tegenstelling tot de officiële ramen bouwen de officiële Linux build is vrije software, samen met de broncode en onofficiële builds.
      • gastheren veel IRC clients voor Linux
      • Konversation is een populaire Ubuntu IRC client, die meestal geleverd met de installatie van Kubuntu.]
    4. Voor Mac
      • Populaire Mac IRC clients zijn,, Snak en. Colloquium is gratis en open source.
  2. 2
    Raadpleeg de gebruikershandleiding en hulp die beschikbaar zijn voor uw cliënt zou moeten zijn, deze zal u vertellen hoe u algemene taken uit te voeren met uw software.
  3. 3
    Het eerste ding dat u hoeft te doen is leveren de naam die u wenst te worden gekend. Dit kan ofwel je echte naam of een andere titel van uw keuze. Mensen kiezen vaak hun persoonlijke gegevens niet te onthullen.
  4. 4
    Vaak zal de software een lijst van enkele van 's werelds meest populaire IRC-servers zijn, en je moet kennisnemen deze, als er geen servers dat u een speciale interesse in Hun namen zullen vaak aangeven of zij zijn gericht op een bepaald publiek.. Populaire servers (ook wel bekend als netwerken) omvatten, en Quakenet (een netwerk over het algemeen gericht op gamers). Deze hebben allemaal meer dan 100.000 gebruikers over de klok rond. Google heeft momenteel een IRC ruimte op het netwerk. U kunt verbinding maken met een van deze netwerken met behulp van uw klant. Alle IRC netwerken hebben adressen vergelijkbaar met webadressen (dwz irc.freenode.net). Kies de server en klik op "Connect".
  5. 5
    Gefeliciteerd! Je hebt net aangesloten op een IRC server! U zult merken dat er een rol van informatie die omhoog komt eerst. Misschien vindt u het handig om een ​​deel van dit te lezen, als het kan bevatten belangrijke mededelingen, alsmede informatie over de meer populaire kanalen (zie hieronder). Dit blurb omvat ook de gebruiksvoorwaarden die u vindt op de meeste IRC netwerken.
  6. 6
    U kunt echter niet zomaar chatten meteen. IRC netwerken tal kamers of kanalen, die worden gebruikt om een ​​gesprek te slijpen bevatten, omdat er vaak een kanaal voor een bepaald onderwerp van gesprek is. U kunt heel eenvoudig lid van een van deze, als ze niet met een wachtwoord beveiligd. Maar eerst moet u een kanaal te vinden, en dit kan worden bereikt door het gebruik van een gemeenschappelijke functie van uw klant dat alle lijsten van de kanalen op de server. Om dit te doen varieert van client-to-client.
  7. 7
    Als je een kamer aan te sluiten (bijvoorbeeld # google op irc. Freenode.net) hebt gekozen kun je lid worden door simpelweg te typen / join # kanaalnaam in het invoerveld. Als je echt niet kan vinden, de meeste servers hebben een help kanaal (# help), waar u kunt natuurlijk vragen.
  8. 8
    Chat erop los!

Tips

Waarschuwingen

  • Zoals in elk deel van de samenleving, zijn er altijd een aantal immorele en gevaarlijke mensen. Uiteraard nooit uw credit card nummer te onthullen, maar ook is het het beste om geen persoonlijke gegevens over uzelf te onthullen, vooral als je jezelf als "kwetsbaar" (een minderjarige). Er zijn mensen op IRC die kunnen vormen als andere mensen en proberen om uw vertrouwen te winnen.
  • Er zijn een aantal gewaagde netwerken en kanalen.

Sommige wiki gerelateerde IRC kanalen

  • # Google () - Google IRC kanaal
  • # Wikipedia () - Wikipedia IRC kanaal
  • # Wiktionary () - Wiktionary IRC kanaal
  • # Wikisource () - Wikisource IRC kanaal
  • # Wikibooks () - Wikibooks IRC kanaal
  • # Wikimedia () - Wikimedia IRC kanaal
  • # Wikinews () - WikiNews IRC kanaal
  • # Wikiquote () - WikiQuotes IRC kanaal
  • Opmerking: u moet een browser die de irc:/ / protocol voor je IRC client voor een van deze links te openen herkent hebben.