Wkunl

Hoe je je eigen podcast te beginnen


Het creëren, bevorderen en verspreiden van uw podcast aan een online publiek van mogelijk miljoenen mensen te bereiken is relatief eenvoudig. 10 minuten - U kunt uw podcast online in ongeveer 5 te krijgen. Het kan helpen om het publiek voor uw bedrijf te verhogen. Podcasting wordt steeds populairder als veel bloggers wenden tot internet radio toont om hun muziek / boodschap uit.

Stappen

Hoe je je eigen podcast te beginnen. Bepaal de aard van uw podcast.
Hoe je je eigen podcast te beginnen. Bepaal de aard van uw podcast.
 1. 1
  Bepaal de aard van uw podcast. Wat zal de inhoud zijn? Schrijf het op, zodat u niet vergeet. Kom met een schets of een soort van organisator bij te houden van wat je zal bespreken en / of te bevorderen houden.
 2. 2
  Bepaal de producten die je nodig hebt om podcast. De meeste podcasts zijn een microfoon (USB of analoog), mixer (voor analoge mic) of zelfs een nieuwe computer. Er zijn verschillende podcast starter pakketten die er zijn die je kunt kopen voor ongeveer 75€.
 3. 3
  Is uw podcast gaan draagbaar te zijn of zal u opnemen in huis? Misschien wil je podcast met uw smartphone of tablet (Android, iOS).
 4. 4
  Welke software gebruik je? Als u een Mac hebt, kunt u opnemen met Garageband. Er zijn gratis softwarepakketten (zoals Audacity) en dure software (Adobe Audition). Er zijn ook tiered versies van de software, zoals Sony Acid (muziekstudio is slechts 40€ terwijl Acid Pro is 150€). Sommige mixers en microfoons worden geleverd met gratis software te gebruiken.
 5. 5
  Bereid uw inhoud. Misschien wilt u scripts samen te stellen voor wat je zal zeggen aan het begin van een show en als je de overgang van het ene verhaal naar het andere. Zet uw inhoud in orde, zodat je naar beneden kunt lezen in de lijst.
 6. 6
  Neem het geluid van uw podcast. Dit is waarschijnlijk de grootste stap voor zonder uw stem, uw podcast niet bestaat. Praten in een consistente tempo en toon passie in uw onderwerpen. Lees de scripts en vergeet niet om mensen te bedanken voor zijn deel van de show.
 7. 7
  Sla het audiobestand (in mp3-formaat) op het bureaublad van uw computer. Gebruik geen speciale tekens (zoals # of% of?) In de bestandsnaam. Open het in uw sound editor en bewerk out extra achtergrondgeluiden of lange periodes van stilte. Zet in intro / outro muziek als necessary.Mixcraft of GarageBand zijn goed. Voor een gratis alternatief, Audacity is te groot. GarageBand wordt geleverd gratis bij elke Mac als onderdeel van het iLife-pakket.
 8. 8
  Taggen, geef het ID-informatie (artiest, album) en geef het album art. Ofwel maak het zelf, vinden sommige gratis, niet-auteursrechtelijk beschermde foto's online, of hebben een vriend te maken voor u.
 9. 9
  Maak uw RSS-podcast-feed. De voeding moet voldoen aan alle industrienormen voor een geldige 2.0 feed met bijlagen. Probeer het met een complete oplossing en gratis service, zoals Libsyn, castmate of Podomatic (zie hieronder de externe links). De makkelijkste manier om het te doen is om een ​​blog te gebruiken. Dus hop op naar Blogger.com, Wordpress.com, of een andere blogging service, en beginnen een blog met de titel van je podcast. Plaats geen berichten gewoon nog niet maken.
 10. 10
  Zet uw RSS-podcast-feed op het internet. Ga naar Feedburner en typ de URL van uw blog en klik op "Ik ben een podcaster!". In het volgende scherm, het configureren van de elementen voor uw podcast. Dit zijn de elementen die rechtstreeks betrekking hebben op de podcast. uw FeedBurner feed is uw podcast.
 11. 11
  Ga naar een van de gastheren die u kunt vinden online en meld-up er (dit kan even duren). Ga dan naar uw bestanden, en upload uw MP3-bestand.
 12. 12
  Maak een post op je blog / website - De titel van het bericht moet de titel van die aflevering van de podcast te zijn, en de inhoud zal eindigen als de "shownotes" of de "omschrijving". Doe in een weinig over wat je praat over in uw aflevering. Aan het einde van de post, zet een link rechtstreeks naar uw mediabestand.
 13. 13
  Wacht een beetje. In een paar minuten, Feedburner zou dit toe te voegen aan uw feed, en nu heb je een aflevering! U kunt het voorleggen aan iTunes of een aantal andere podcast directories het bekend te krijgen. Misschien wilt wachten, echter, totdat je enige ervaring, zodat uw podcast wordt vergeleken als een vijfde aflevering aan een ander is eerst.
 14. 14
  Ping de juiste podcast directories wanneer er een nieuwe show wordt bijgewerkt.
 15. 15
  Zet het juiste abonnement knoppen op uw website, zodat mensen kunnen zich abonneren op de RSS-podcast-feed.

Tips

 • Zorg ervoor dat uw audio wordt opgeslagen in mp3-formaat. Sommige gebruikers zullen niet in staat om te luisteren naar andere audioformaten.
 • Zorg ervoor dat uw feed is in de mappen.
 • Indien u wenst voor de RSS-feed om te werken in Apple iTunes, moet u speciale velden toevoegen.
 • Als je gaat om muziek af te spelen, zorg ervoor dat je de rechten om het te. Ook al kunnen ze niet echt hard op podcasts voor het aanbrengen van muziek in haar show, als je niet de rechten om het nummer te gebruiken, dan kunt u worden vervolgd door individuele kunstenaars
 • Zorg ervoor dat uw geluid is van goede kwaliteit. Gebruik een fatsoenlijke microfoon en hebben de andere hosts hetzelfde doen.
 • Een co-host kan leuk zijn, maar zorg ervoor dat het klinkt niet te versnipperd, zoals niemand van jullie weet wat je doet. Waardoor het geluid voor live is een ding, maar waardoor het klinkt alsof je hebt geen idee wat er gaande is, is het een heel ander verhaal.
 • Zorg ervoor dat je ping de juiste diensten, zoals FreshPodcasts (zie hieronder) nadat je je show updaten.
 • Zorg ervoor dat uw feed is iTunes geldig.
 • Een van de meest bekende video sites rond is YouTube. Dit is een geweldige plek om een ​​video podcast te starten.
 • U kunt de populaire social bookmarking tool te gebruiken voor het maken en beheren van de RSS-feed voor je podcast. Zodra u uw mp3-bestanden gehost ergens op het internet, maakt u een bladwijzer voor een ieder.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat de RSS-podcast-feed geldig is.
 • De bandbreedte verbruik kan worden astronomisch. Zorg ervoor dat uw podcast wordt gehost met een betrouwbare server die kan omgaan met enorme bandbreedte spikes. De meeste goedkope hosting diensten zal niet werken voor deze.
 • Mensen zullen niet willen luisteren naar saaie, run-on podcasts, of podcasts die niets interessant genoeg elke show hebben, dus variëren en uw materiaal te bewerken.
 • Sommige podcasters verwijderen afleveringen ouder dan een bepaalde tijdsduur. Mensen die zich hebben geabonneerd zal nog steeds de oude afleveringen, maar nieuwere abonnees zal alleen maar de huidige. Wilt u misschien overwegen dit.

Dingen die je nodig hebt

 • Microfoon
 • Audio-opname software (U kunt downloaden gratis, open source software-opname, zoals Audacity of Wavepad van hun respectieve websites. Download de software en installeer deze op uw bureaublad voor gemakkelijke toegang.)
 • Podcast Manager & Hosting
 • Een computer
 • Een webcam / camcorder (Als u video podcasting)