Wkunl

How to be a DJ

Een grote disc jockey (DJ) kan een kamer met zijn of haar uitgebreide kennis van muziek te vermaken, en is iemand die wil hun passie voor muziek te delen met de wereld. Gebruik deze stap-voor-stap handleiding aan de slag en ontwikkelen van uw carrière als DJ.

Stappen

How to be a DJ. Beslis of u wilt een publiekstrekker of een muziek-specialist te zijn.
How to be a DJ. Beslis of u wilt een publiekstrekker of een muziek-specialist te zijn.

Kies een specialisme

 1. 1
  Beslis of u wilt een publiekstrekker of een muziek-specialist te zijn.
  • Menigte aangename betekent afspelen van nummers die zou, waarschijnlijk, raakte de smaak van het grootste aantal mensen in een bepaalde menigte. Deze stijl van DJ-en is het meest geschikt voor prive-evenementen, zoals bruiloften of kleine partijen.
  • Een muziek-specialist houdt zich aan een bepaald genre van muziek, ongeacht wat het publiek vraagt. Meestal zijn deze dj's spelen nachtclubs die specifieke genre normen of ze hebben een gevestigde volgt op basis van een bepaald soort muziek.

Verzamelen van materiaal

 1. 1
  Weet wat je nodig hebt. Als u van plan bent om te spelen voor een locatie die al een DJ setup, zou u alleen een laptop met muziek mixen software nodig. Sommige muziek mixing software misschien moeilijk om te leren, maar er zijn sommige mensen die graag dubstep software te gebruiken. Als u van plan bent om te spelen in de prive zalen, zult u waarschijnlijk nodig hebt om uw eigen apparatuur te voorzien. Scope uit wat je nodig hebt en wat je doet niet voor uw specifieke job.
 2. 2
  Beginnen met de basis. Een basis DJ setup omvat twee draaitafels (of twee CD-spelers), een koptelefoon en een mixer. Later kunt u investeren in luidsprekers, een beeldscherm, een MIDI-controller, een audio-interface, een microfoon, en diverse plug-ins.
 3. 3
  Verbeter je prestaties met software. Deze programma's zullen u toelaten om toegang te krijgen tot een bibliotheek van MP3's op uw harde schijf om uw vinyl en cd selecties compliment. Vaker wel dan niet, bieden deze programma's live-looping en krassen vermogen, vertragingen en reverbs, real-time controle en video-en karaoke-opties.
 4. 4
  Vergeet niet uw home studio. De meeste dj's opnemen demo's, afspeellijsten en originele muziek thuis. Zorg ervoor dat de apparatuur die u brengen naar de club complimenten van de apparatuur die u thuis gebruikt. Bijvoorbeeld, als je een hip-hop DJ, zult u waarschijnlijk willen investeren in een scratch / battle mixer thuis te simuleren een concurrentie-omgeving.
 5. 5
  Wees zuinig. Niet investeren in top-dollar apparatuur meteen. Het grootste deel van uw geld moet worden besteed op draaitafels en een mixer. Vergeet de andere spullen voor nu. En verstandig te besteden. Koop je decks gebruikt en je mixer nieuw.

Leer de ambacht

 1. 1
  Observeren. Vind een DJ wiens stijl je bewondert en observeren hem of haar zo veel mogelijk. Besteed aandacht aan hoe de nummers zijn opgebouwd en hoe het publiek wordt beheerd. Nadat je ze een paar keer hebt gezien, benaderen de DJ na de show en vraag om een ​​paar tips. De meeste DJ's zullen blij zijn om u te helpen als ze weten dat je serieus bent.
 2. 2
  Krijgen inspiratie uit de djs dat het big hit

Soms kan het helpen om te kijken naar professionals zoals Tiesto, Avicii, Knife Party, Sebastian Ingrosso, etc. Krijg wat inspiratie

 1. 1
  Leren om beats te mixen. Beat mengen impliceert het handhaven van een constante ritme tijdens het verplaatsen van het ene nummer naar het andere, en kan gedaan worden met verschillende mate van complexiteit. Sommige dj's pre-record-mixen thuis, terwijl anderen mix beats levend. Hoe dan ook, is het doel het houden van de muziek constant zodat dansers kunnen blijven gaan zonder pauze.
  • Ken de BPM van je liedjes. Het aantal beats per minuut (BPM) van een lied zal bepalen hoe soepel of gemakkelijk je kunt het mengen met een ander nummer. U kunt BPM berekenen door het tellen van de beats zelf en met behulp van een stopwatch. (Sommige mixers hebben een BPM-teller op het bord.)
  • Leer de intro's en outro's. De meeste dance songs zal een intro hebben, waarbij de muziek gaat, maar de zang is niet, aan het begin van de song, en een overeenkomstige outro aan het eind. Mengen betekent meestal mengen intro een nummer met de outro van een ander. Weten wanneer een outro begint en een intro begint is van cruciaal belang om te leven beatmixen.
  • Cue up het tweede nummer. Heb je tweede lied klaar om te gaan als uw eerste is de afbouw. Gebruik een hand op de draaitafel of cd-speler toonhoogte aan (als de BPM's niet overeenkomen) aan te passen en zet de andere op de crossfader, zodat het volume van de eerste song af naarmate het tweede nummer van het volume toeneemt.
  • Houd het simpel op het eerste. Wanneer je begint, maakt het mengen makkelijker door het vasthouden aan twee nummers die binnen 3 BPM's van elkaar. U kunt ook gebruik maken van twee nummers die in dezelfde toonsoort.
 2. 2
  Meer informatie over alle. Vaak u wellicht weet van een paar hits in een paar genres, maar dat is niet genoeg. Je nodig hebt om een ​​muziek-expert te zijn. Hier is een lijst van genres te verkennen:
  • Huis
  • Trance
  • Techno
  • Electro
  • Progressief
  • Breakbeat
  • Hardcore
  • Downtempo
  • Dubstep
  • Drum and Bass
  • Oerwoud
  • Hip-Hop

Er zijn veel meer, proberen te zoeken op het internet voor soortgelijke genres als je geniet van een bepaald iemand.

Beginnen met het uitvoeren

 1. 1
  Zoek een gig. Afhankelijk van hoe u wilt uw carrière, kan je beginnen spelen kleine, besloten evenementen voor een lage prijs, of neem een ​​langzame, doordeweekse shift op een club of bar. Vraag een vriend die een feestje als je kunt DJ. Wees ervan bewust dat als je onervaren bent, zul je niet veel geld te maken op het eerste en je zult waarschijnlijk moeten een tweede baan te houden.
 2. 2
  Ken de menigte. Het hebben van een idee van wie je publiek is voordat het evenement begint is cruciaal voor een succesvolle DJ. Als je speelt een bruiloft, bijvoorbeeld, zijn bereid meer langzame nummers dan normaal te spelen en proberen om een ​​greep op de bruid muzikale smaak voorhand krijgen. Als je speelt een nachtclub, vertrouwd te raken met wat de club eigenaar verkiest en wat zijn of haar vaste klanten willen. De stamgasten houdt de club overeind en, bij uitbreiding, betaal uw contributie; leren hoe ze tevreden te houden.
  • Wees voorzichtig met aanvragen. Als je speelt een nachtclub dat tegemoetkomt aan een hip-hop menigte en je hebt een toerist of iemand niet vertrouwd zijn met de scène een lied dat niet past bij het genre aanvragen, zorgvuldig te overwegen voordat je het speelt. Vergeet niet, je doel is om de kern van het publiek gelukkig en weer terug te houden.
 3. 3
  Gebruik de muziek om het evenement te beheren. Verdeel verschillende stijlen van de nummers in verschillende secties. Spelen langzamer, rustiger nummers aan het begin van de partij. Langzaam glijden in een jazzy groove, en trek de zwaardere nummers op het einde. Boven alles, lees de menigte en merken wat ze reageren op.
  • Niet meestal spelen snelle nummers op een bruiloft. Deze weg zal nemen van de romantische sfeer.
  • Heeft meestal trage nummers op een bijeenkomst van de kinderen niet spelen. Zij zullen snel vervelen.

Ontwikkelen van een volgende

 1. 1
  Bouw je charisma. Als DJ ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van een grote groep mensen helemaal zelf. De muziek die je speelt is belangrijk, maar je moet ook aandacht besteden aan hoe je handelt op het podium. Niet alleen staan ​​er gebogen over je decks. Dat is saai. Proberen om iemand die de aandacht trekt op een goede manier te zijn. Ook leren wanneer om een ​​stap terug en laat de groepsdynamiek overnemen.
 2. 2
  Wees professioneel. Opdagen om uw evenementen op tijd en volledig voorbereid. Geef elke gig uw beste inspanning. Veel plezier met de menigte, maar houd je interacties professioneel en respectvol - je weet nooit wie let.
 3. 3
  Houd een drukke agenda. Als je het verwerven van een fanbase, speel zo veel shows als nodig is om je naam er even uit. Boek zelf op een strak schema in eerste instantie uw interesse leeft en uw creativiteit vers te houden.
 4. 4
  Ontwikkelen van een aanwezigheid op het web. Als u niet de tijd of geld om uw eigen website te bouwen, beginnen een account voor je DJ-carrière op Twitter of Facebook. Bevordering van uw shows, en maak tijd om te verbinden met je fans en persoonlijk te reageren op hun berichten.
  • Maak afspeellijsten. Bouwen afspeellijsten op iTunes of Spotify en deel ze met je fans. Dit laat hen toe om je muzikale smaak te proeven, en laat je mensen kennismaken met nieuwe muziek die u wilt nemen in uw shows.

Tips

 • Ontwikkel je eigen sound. Maak unieke mixen en word een meester van een bepaald genre. Ontdek verschillende instrumenten en geluiden en ze in uw mixen.
 • Wees altijd vol inspiratie als je speelt.
 • Ontwikkelen van een goede balans van scherts en spel. Uw publiek zal willen dat je met ze praten een beetje, maar niet te veel.
 • Hebben een vriend in de menigte helpen u het volume instellen. Je wilt dat het luid genoeg voor mensen om de beat te horen, maar niet zo luid dat ze hun partners gesprek niet kan horen.
 • Ook gewoon plezier hebben
 • Probeer het regelen van de songtitels van de populaire liedjes in een doorlopend verhaal. Bijvoorbeeld: "Lady in Red" reed een "Little Red Corvette" tot "Funkytown".

Waarschuwingen

 • Heb er een gewoonte van het doen van gratis of goedkope optredens niet te maken. Je wilt niet getypecast als een "goedkope DJ." Cliënten moeten inhuren je omdat je goed bent, niet omdat je goedkoop bent.
 • Zet een andere DJ nooit naar beneden. De DJ gemeenschap is krap. Als je een negatieve reputatie, zul je spijt van krijgen.
 • Stapel je DJ-apparatuur hoog dus feestgangers niets morsen op het.

Dingen die je nodig hebt

 • Een muziekbibliotheek
 • DJ draaitafels of cd-spelers
 • Een mixer (voor meer gevorderde DJ spelen)
 • Hoofdtelefoon
 • Versterkte luidsprekers
 • Computerprogramma's (optioneel)
 • Een laptop of tablet