Wkunl

Hoe u de naald te veranderen op een vinyl-speler

Fonografen, platenspelers, draaitafels - wat je ook wilt noemen - hebben onderdelen die moeten worden vervangen als ze dragen. Hier is hoe het te doen.

Stappen

Hoe u de naald te veranderen op een vinyl-speler. Over het algemeen, zijn er slechts 2 of 3 delen te draaitafels die aandacht nodig hebben, afhankelijk van het type dat u hebt.
Hoe u de naald te veranderen op een vinyl-speler. Over het algemeen, zijn er slechts 2 of 3 delen te draaitafels die aandacht nodig hebben, afhankelijk van het type dat u hebt.
 1. 1
  Over het algemeen, zijn er slechts 2 of 3 delen te draaitafels die aandacht nodig hebben, afhankelijk van het type dat u hebt. Deze onderdelen zijn: de stylus of de naald, de cartridge en in sommige draaitafels - een riem.
 2. 2
  De stylus is het deel dat het vaakst wordt veranderd - Als de wrijving gecreëerd zal leiden dragen als het tracks in de groef van de plaat.
 3. 3
  De stylus wordt gehouden door de patroon, die is bevestigd aan de arm.
 4. 4
  Een stylus wordt veranderd meestal door te trekken recht naar buiten - In de tegenovergestelde richting van de draaitafel arm.
 5. 5
  Een vervangende stylus moet verenigbaar zijn met de cartridge. Kennis te nemen van de naam van de cartridge fabrikant en het model. Als de aankoop in een winkel, breng langs de oude stylus.
 6. 6
  Het vervangen van de stylus is gewoon een kwestie van uitglijden het terug in de opening in de cartridge, uiteraard met de punt naar beneden.
 7. 7
  De patroon is een component die kan worden gewijzigd. Maak de selectie op basis van welke soorten past de fabrikant en het model draaitafel. De cartridge stekkers meestal in een aansluiting bevestigd aan een headshell of draaitafel arm. De cartridge is een andere "pull out" / "slip in" regeling vergelijkbaar met de stylus.
 8. 8
  Tracking druk moet mogelijk worden aangepast wanneer de cartridge te vervangen. Cartridges hebben verschillende gewichten, zodat de teller balans (aan het andere uiteinde van de arm) en schuinteverstellingen (meestal een aanpassing aan de achterzijde - in de buurt, maar niet op de arm) zal moeten worden ingesteld. Bij het volgen van de druk goed is ingesteld, zal de stylus "zitten" volledig in de groef van de plaat. De anti-skew instelling helpt om de naalddruk gelijk in horizontale richting te houden - dit helpt voorkomen dat de arm van slippen over het record als gestoten.
 9. 9
  Een van de meest vergeten onderdelen is de gordel (direct-drive units hebben geen gordels in dienst). Het is niet duidelijk zichtbaar, dus het is makkelijk om haar daar te vergeten. Indicaties voor band zonder zijn: het onvermogen om de draaitafel snelheid aanpassen aan de juiste toonhoogte van de opname bereiken - of sneller synchroniseren met een indicator op het plateau van de strobe of ongelijke snelheid of pitch.
 10. 10
  Om toegang te krijgen tot de riem, zal het nodig zijn om naar de onderkant van de draaitafel. Afhankelijk van het model, kan het toegankelijk door een deksel op de bodem, of het verwijderen van schroeven waarmee de opheffing van het gehele mechanisme omhoog en uit de behuizing.
 11. 11
  Eenmaal zichtbaar, verwijder de oude riem en de reiniging van alle oppervlakken die de gordel contacten, met alcohol en een schone doek. Wanneer het droog is, glijden op een nieuwe riem ontworpen om de draaitafel te passen en weer in elkaar zetten. Nooit olie deze oppervlakken.
 12. 12
  Weer in elkaar en geniet!

Tips

 • Schoon records met apparaten en schoonmaakmiddelen die speciaal voor de taak die voor het spelen.
 • Het beschermen van de stylus tegen schade zal helpen om uw administratie klinken geweldig. Vallen nooit de arm - leg het voorzichtig op de plaat. Laat het nooit contact met iets anders dan een record.
 • Goede anti-skew en tracking druk aanpassingen zijn van cruciaal belang voor de kwaliteit van de geluidsweergave.

Waarschuwingen

 • Haal de stekker van de draaitafel uit stopcontact voordat u de riem of de toegang tot het mechanisme aan de onderzijde van de draaitafel.