Wkunl

Hoe maak je een high performance indoor / zolder dtv antenne maken

Als je niet kabel of satelliet hebben of als je gewoon een back-up voor wanneer die diensten uit te gaan en je wilt ophalen lokale DTV zenders die u kunt bouwen een Gray-Hoverman antenne.

Stappen

Hoe maak je een high performance indoor / zolder dtv antenne maken. In de tekening, de groene lijnen zijn richtlijnen en de rode lijnen zijn de draden.
Hoe maak je een high performance indoor / zolder dtv antenne maken. In de tekening, de groene lijnen zijn richtlijnen en de rode lijnen zijn de draden.
 1. 1
  In de tekening, de groene lijnen zijn richtlijnen en de rode lijnen zijn de draden.
 2. 2
  Het opzetten van de richtlijnen:
  • Stellen het midden van het bord.
  • Teken het centrum horizontale richtlijn.
  • Teken de andere 6 horizontale richtsnoeren.
  • Teken het centrum verticale hulplijn.
  • Teken de andere 6 verticale richtlijnen.
 3. 3
  Overal een draad en leidraad kruisen, centerpons en boor een klein gaatje (kleiner dan de schroeven) via het bord.
 4. 4
  Zet schroeven in de gaten en gebruik de resulterende mal voor het buigen van de draden maken scherpe bochten en het houden van de draad zo recht mogelijk tussen de bochten.
 5. 5
  Verwijder de schroeven uit het bord en zet de draden opzij.
 6. 6
  Boor de gaten, zodat de schroeven doorheen kan.
 7. 7
  Boor / snij een gat in het midden van het bord groot genoeg voor de BALUN te passeren.
 8. 8
  Als de BALUN heeft schroefklemmen aan de uiteinden van de 300 ohm draden, snijd ze af en soldeer 6 "extensions gemaakt van gestripte cat 5 of telefoon draad aan de 300 ohm leidt.. Stel de gewijzigde BALUN opzij.
 9. 9
  Lijm (3m spuit werkt goed) de folie om het bord vanaf de buitenranden. Een 20mm gat in het midden is OK
 10. 10
  Vind de centra van de pluggen en boor de gaten voor de schroeven in een uiteinde van elk.
 11. 11
  Bevestig de pluggen aan het bord bij elk van de eerder geboorde gaten.
 12. 12
  Leg een van de draden op de top van haar steun pluggen en nieten of overstag ze op hun plaats beginnen bij het ​​centrum. Dan de andere draad.
 13. 13
  Plaats de BALUN in het gat in het midden, zodat de 75 ohm connector steekt vanaf de achterkant van het bord ongeveer 13mm.
 14. 14
  Siliconen of hete lijm op zijn plaats.
 15. 15
  Wanneer de siliconen of lijm is droog, soldeer de draden van de ANTENNA aan de middelpunten van de antenne draden op de top van de pluggen. (Misschien moeten de niet-of tack tijdelijk trekken.)
 16. 16
  Sluit 75 ohm kabel tussen de antenne en de tv / DTV Converter Box.
 17. 17
  Monteer en richt de antenne.
 18. 18
  Een gemotoriseerd systeem kan ook worden gebruikt om de effectiviteit in grote mate verbeteren. De aandrijving en besturing zijn beschikbaar op Menards.

Tips

Waarschuwingen

 • Het oorspronkelijke ontwerp voor de Gray-Hoverman antenne is op http://www.digitalhome.ca/ota/superantenna/index.htm maar hun tekening bevatte geen boren templates, etc.
 • De Gray-Hoverman antenne werd vrijgegeven onder de GPLv3 licentie, waarin is bepaald dat de volgende tekst van dit artikel moeten worden gevoegd:
 • De Gray-Hoverman antenne ontwerpen, schema's en schema's op deze site zijn Copyright © 2008 en zijn gratis: je kunt ze verspreiden en / of wijzigen onder de voorwaarden van de GNU General Public License zoals gepubliceerd door de Free Software Foundation, hetzij versie 3 van de Licentie, of (naar onze keuze) een latere versie. Deze ontwerpen, schema's en diagrammen worden verspreid in de hoop dat zij nuttig zal zijn, maar ZONDER ENIGE GARANTIE; zelfs zonder de impliciete garantie van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel. Zie de GNU General Public License voor meer details. Voor uw complete kopie van de GNU General Public License om mee te gaan met het ontwerpen, schema's en diagrammen, zie www.gnu.org / licenses / gpl.txt
 • Echter, de GPL wordt verkeerd toegepast. Het niet en kan niet ideeën inclusief de originele Hoverman of de nieuwere Gray-Hoverman ontwerpen te beschermen. Zo kan men het woord "van" negeren in de vorige paragraaf. Noch de auteurs vormen de bron voor hun eigen GPL tekeningen voor iedereen te bewerken. De GPL is niet van toepassing op nieuwe tekeningen van de Gray-Hoverman ontwerpen.
 • Voor gebruik buitenshuis vervangt de multiplex en folie met een mesh reflector met behulp van "graanvoederbak" schermen omdat dit ontwerp zou te veel windbelasting voor gebruik buitenshuis hebben
 • Ook zou de multiplex los te komen nadat ze regende op een paar keer

Dingen die je nodig hebt

 • Backboard: 3/8 "of 1/2" multiplex, 31 "HX 25" W
 • Ongeveer 6 meter van 12-2 Romex of 12 meter van # 12 massieve draad. Geïsoleerde of ongeïsoleerde is OK.
 • 18 pluggen, 1/2 "dia, 100mm lang. Knip uit voorraad als dat nodig is. 3/4" x 3/4 "sticks zijn ook OK.
 • 18 # 6 X 1 & 1/4 "houtschroeven of gipsplaten schroeven te pluggen vast te houden bord.
 • 1 300 Ohm/75 Ohm BALUN (<5€ 0,00 bij Radio Shack)
 • 6 meter van 12 "breed aluminiumfolie.
 • 6 in van vaste Cat 5 of telefoon draad of andere 22 naar 24ga stevige blote voor de uitbreiding van de 300 Ohm leidt op de BALUN.
 • Siliconen of smeltlijm.
 • Nietmachine of stoffering kopspijkers. (De kleine zwarte ultrascherpe degenen
 • Een boor met diverse kleine beetjes