Wkunl

Hoe de macht twee luidsprekers met een kanaal versterker

Als u twee luidsprekers die u wilt aan de macht van een enkel-kanaals versterker, het eerste wat je moet doen is het bepalen van de uitgangsimpedantie van de versterker en de impedantie van uw luidsprekers. Idealiter zou de uitgangsimpedantie van de versterker overeenkomt met de impedantie van de luidsprekers. Als u de impedantie match kan maken, zult u in staat om uw luidsprekers met succes gebruikt bij de versterker.

Stappen

Hoe de macht twee luidsprekers met een kanaal versterker. Als u de luidsprekers in serie aan te sluiten, je optelling van de luidspreker impedantie.
Hoe de macht twee luidsprekers met een kanaal versterker. Als u de luidsprekers in serie aan te sluiten, je optelling van de luidspreker impedantie.

Luidsprekers in serie

 1. 1
  Als u de luidsprekers in serie aan te sluiten, je optelling van de luidspreker impedantie. Voorbeeld: Je hebt twee 8 ohm luidsprekers die u wilt aansluiten op een versterker met een output impedantie van 16 ohm. Voor dit geval, wilt u uw luidsprekers in serie zetten, zodat de totale impedantie van de luidsprekers zal worden 8 +8 = 16 ohm, passend bij de versterker.
 2. 2
  Steek de minpool (-) van de versterker naar de negatieve pool van de eerste spreker.
 3. 3
  Verbind de positieve pool van de eerste spreker op de minpool van de tweede spreker.
 4. 4
  Sluit de positieve klem van de tweede spreker op de plus van de versterker.

Luidsprekers parallel

 1. 1
  Een parallelschakeling van twee luidsprekers, de resulterende impedantie is de helft van de impedantie van de luidsprekers (aangenomen dat de luidsprekers dezelfde impedantie). Voorbeeld: Je hebt dezelfde twee luidsprekers, maar de versterker heeft een 4 ohm uitgang. Voor dit geval wilt u de luidsprekers parallel aansluit, omdat de impedantie zou 8/2 = 4 ohm, opnieuw afstemmen van de versterker.
 2. 2
  Steek de minpool (-) van de versterker naar de negatieve pool van beide luidsprekers.
 3. 3
  Steek de positieve pool (+) van de versterker aan op de positieve pool van de beide luidsprekers.

Tips

 • U kunt ook meer dan twee luidsprekers parallel aansluit. Als ze dezelfde impedantie dan de resulterende impedantie is de impedantie van een luidspreker gedeeld door het aantal luidsprekers. Zodat de impedantie van drie 8 ohm speakers parallel geschakeld is 2.7 ohm.
 • U kunt meer dan twee luidsprekers in serie aansluiten - en de impedantie zal ook toevoegen. Zodat de impedantie van een 8 Ohm speaker en twee 16 ohm speakers in serie is 40 ohm.

Waarschuwingen

 • Als de impedantie van de luidsprekers te laag is, kan je schade aan de versterker proberen om ze te rijden.
 • Raadpleeg uw versterker handleiding voor uitzonderingen, variaties en waarschuwingen, of u kunt een dure les hebben.