Wkunl

Hoe om te achterhalen of een elektronische buis is goed

Elektronenbuizen zijn bijna een ding van het verleden, maar er was een tijd dat de elektronenbuis was in elk stuk van elektronische hardware die ontvangen of verzonden Radio Frequency signalen of volbracht enkele andere elektronische functie, zoals de versterking van het geluid. Zoals we zullen bespreken, buizen waren een grote stap voorwaarts in het krijgen van draadloze transmissies ontvangen of verzonden in de beginjaren van de radio. In Engeland, worden buizen kleppen genoemd, maar als je ze een buis of een klep bellen, ze nog steeds hetzelfde doen. Buizen worden genoemd vacuümbuizen, en ook u kunt zeggen dat ze elektronische buizen. Het is dezelfde functie, hetzelfde, maar anders geformuleerd.

Stappen

Hoe om te achterhalen of een elektronische buis is goed. Tube namen zijn afgeleid van het aantal elektroden ze bevatten.
Hoe om te achterhalen of een elektronische buis is goed. Tube namen zijn afgeleid van het aantal elektroden ze bevatten.
 1. 1
  Tube namen zijn afgeleid van het aantal elektroden ze bevatten. Alle gangbare buizen gebruik een filament of kachel, vergelijkbaar met de gloeidraad gebruikt in gloeilampen. De functie van de verwarming of filament te warmen en laat vrije elektronen, die vervolgens worden gecontroleerd door de andere elektroden in de buis. Buizen met een "direct gestookte" kathode gloeidraad als de kathode. Buizen met "indirect gestookte" kathoden de gloeidraad ingekapseld in een metalen buis, die als kathode fungeert. Triodes hebben 3 elektroden: kathode, rooster en plaat. Tetrodes hebben 4 elektroden: kathode, stuurrooster, schermrooster, en plaat. Pentodes hebben 5 elektroden: kathode, drie roosters - stuurrooster, schermrooster, suppressor rooster en plaat.
 2. 2
  Soms zijn de roosters breken, korte broek uit, en soms de gloeidraad zal verzakken, raakt een van de netten, en - Out gaat je tube. Tenzij je een soort van beschermende circuit ingebouwd, kan een heleboel andere delen omhoog te gaan in rook op.
 3. 3
  Onderzoek de afdichtingsmiddelen. De 572B aan het recht was in de normale dienst, maar omdat het slecht werd gemaakt in de productielijn, werd er geen isolator geplaatst tussen de draadaanvoer komen door de bovenkant van de buis voor de plaat-verbinding. Als het warm genoeg kreeg, smolt het soldeer verbinding en kwam los, waardoor deze buis onbruikbaar totdat de kap is opnieuw gesoldeerd met een hoge temp soldeer. De manier waarop zij de pennen hebben onderaan onderkant van de buis en de kap aan de bovenkant, die deze buis zeer gevoelig vroeg slangbreuk. De materialen die worden gebruikt om de lucht af te dichten uit de glazen omhulling en bond het glas aan de draad, verslechteren met de tijd, en kunnen laten in de lucht waardoor deze buis om voortijdig falen. Hoge temperatuur afdichtingsmiddelen worden gebruikt op alle buizen, maar al deze kit zal, in tijd, breken, en laten wat lucht in de buis. Slecht gemaakte buizen, zoals deze, maakte geen gebruik van de beste kit dus ze zijn nog gevoeliger voor vroege slangbreuk.
 4. 4
  Weten hoe de buizen worden gemaakt. Ongeacht wat buis was, was hoe het gemaakt werd van dezelfde vuistregel. Sommige buizen zijn indirect verwarmde kathodes, dat een ander deel van een buis, die elektronen uitzenden, in plaats van het filament. Het verwarmt de kathode tot een hoge temperatuur, en maakt het elektronen emitteren. Het is een complex idee, maar de basis van een buis zijn echt heel simpel.
 5. 5
  Bestuderen specifieke modellen. Om redenen van gemak van deze discussie, zullen we praten over de eenvoudige triode buizen gebruikt in de Amateur Radio, en een commerciële uitzending buis van het verleden, de oude stand bye, het werkpaard van hun dag! Maar voor de lol, we ook zullen bestaan ​​uit een keramische buis. De foto is van een 4CX800A7 (8877). We zullen praten over de 4CX800A, een buis vergelijkbaar met de 4CX800A. De foto toont alleen de stijl van de keramische buizen. Allen zijn vrij veel gebaseerd op dezelfde regeling, met uitzondering van de hogere macht klystron en HIGH WATTAGE UITZENDING BUIZEN! Ze hebben zelfs handvatten omdat ze zo zwaar en log. De meeste werden ofwel gekoeld door circulerend water, of geforceerde luchtkoeling.
  • De Eimac 3-500Z, en de gemeenschappelijke mooie fles buizen 811A, samen met de 572B, gebruikt in Amateur Radio zenders en eindversterkers, en de 833A, die werd gebruikt in het begin van Gates, Collins, Westinghouse, RCA en General Electric AM zenders.
  • Deze buizen, allen zijn triodes, wat betekent dat ze 3 werkende delen, die allemaal nodig zijn om hun belangrijkste functie en werking zijn, dus laten we beginnen met de Eimac eerste. De 3 betekent dat het een triode, 3 delen. De 500 was het energieverlies van de buis, en ordernummer, en de "Z" voor stond verzinkt plaat, nu vervangen door grafiet, dus als je een mooie 3-500Z het had een verzinkt anode (plaat). Als het een 3-500G, wordt de plaat gemaakt van grafiet.
  • De gloeidraad was een spoel van zeer behandelde wolfraam draad, gerold in een spoel van hetzelfde wolfraam draad, en de wolfraam werd bekleed met thorium, of radium, gewikkeld om een ​​keramische isolator. Het duurde 6 volt bij 25 AMPS! Deze kleine buis had een krachtige stoot, en wierpen enkele prachtige hitte, zoals je zou verwachten, met behulp van 25 AMPS van de huidige! Zozeer dat zij een constante stroom van koele lucht zijn en als deze niet geforceerd gekoeld door lucht door de kast zou gesoldeerde pinnen aan de onderkant van de buis los van het vuur en afzetten. Sommige High Power RF-versterkers gebruikt Pyrex glas schoorstenen, en kooianker ventilatoren om de lucht te dwingen rond de buizen om ze koel te houden. Ze zag er een stuk zoals de Coleman lantaarn glazen bol. Het ontwerp van deze buis was anders dan alle andere, en het was een beproefde werkpaard voor de amateur radio hobby. Het is nog steeds direct beschikbaar tho, zoals we later zullen bespreken. Het element radium bleek iets te sterk vrijgeven elektronen, dus werd snel uit de buizen, en werd zelden gebruikt, behalve in experimenten buizen in een laboratorium. Radium was, en nog steeds wordt gebruikt in sommige high performance röntgenbuizen voor medische doeleinden, samen met Cesium.
  • Een van de eerste buizen gebruikt voor Amateur-service, de 811A, is al sinds de begindagen van de radio. Het is filament in een grote M ontwerp en bedekt met thorium voor elektronenemissie vooruitgang, die over de volledige lengte van de plaat, houders, en tussen het rooster. Echt mooi kijken wanneer het wordt verlicht. Voor het eerst werd gebruikt als een audio-versterker in een aantal 30 tot 50 watt luidspreker systemen, het versterken van geluid dramatisch, dan komen er heldere ingenieur zag iets anders in deze buis, en besloot om fashion design, en eromheen bouwen, en maken het tot een RF versterker buis. Het is betrouwbaarheid onder stress en hoge prestaties output, op het moment, maakte het een uitstekende keuze voor gebruik in Amateur Radio zenders en RF Power Amplifier circuits. De 811A had slechts een nadeel, en dat het bedrag van de anodespanning en plaatstroom het kon verwerken was. Plaat spanning en stroom zijn de belangrijkste factoren met betrekking tot hoeveel macht je kunnen trekken uit elke buis zou zijn. De 811A plate RF dissipatie was 150 tot 200 watt MAX.
 6. 6
  Kijk naar dit beeld van de kleine 811a. Het kan groot lijken, maar het is een van de kleinste van de originele versterker buizen voor een amateur radio-versterker. De buis in deze pic is nog steeds goed, maar het heeft ook een aantal problemen die het minder dan perfect voor normaal gebruik maken. Het moet worden gettered, en getest voordat deze zal worden teruggegeven aan de versterker of transmitter.In Constant dienst, kon de plaat voltage niet hoger zijn dan 1000 volt gelijkstroom In tussenliggende commerciële en amateur radio, kan je 4 van de 811S loopt 1200 tot 1500 volt gelijkstroom met ongeveer 0,300 milliampère van de huidige op de plaat, en nog steeds niet de buis beschadigen. Collins was waarschijnlijk de eerste om deze buis te gebruiken in een Power Amplifier klasse voor Amateur Radio. RCA bracht de super ruige, ongelooflijk krachtig 572B, en de 'vervanging van de 811S betekende dat je meer vermogen kunnen hebben, met de nieuwe vervangende buis. Het zou passen recht in dezelfde socket als de 811A, en het kan omgaan 2500-2800 Volt DC met ongeveer 0,375 milliampère van de huidige op de plaat. Je kan veel meer hoogspanning hebben op de plaat, en de verhoging van de plaat stroom aan ongeveer 0,375 milliampère, en niet de buis beschadigd of gas zo veel als een 811A zou doen onder bepaalde omstandigheden. Een paar aanpassingen moesten worden gedaan om deze buis te gebruiken op een permanente basis met onderplaat voltages.
 7. 7
  Bedenk hoe mini buizen worden aangelegd. Zoals je kan concluderen uit deze goede voorbeelden, Electron Tubes moest koelen of een pauze te blijven liggen, en slangdefect was onvermijdelijk. Er waren enkele buizen die mini waren in design, speciaal gemaakt op die manier te nemen minder ruimte in, en zorgen voor adequate amplificatie met een compact design. Laten we praten over hen in algemene termen voor een paar.
  • Vroege televisies gebruikt vele soorten buizen van kleine audio versterkers, meet een halve centimeter in diameter en een centimeter lang, met een en drie kwart inch diameter, vijf centimeter lange sweep buizen, speciaal ontworpen en gemaakt voor de beeldbuis, oscillerende duizenden keren per tweede. Sommige lichte ingenieur maakte de aansluiting van de sweep buizen en versterking van rf, en veel van deze goedkope amp sweep buisontwerp versterker eenheden werden gemaakt onder het mom van een amateur radio-versterker, en vervolgens omgezet dan voor gebruik illegaal op 11 meter (CB BAND) In ​​feite werd de 11 meter band gebruikt door radioamateurs voor de jaren voordat de FCC koos deze band voor gebruik door het publiek. Hammen protesteerde niet deze actie, want deze band was vol harmonische frequenties en zou interfereren met de lokale tv-kanalen, maar het was een goede band voor het maken van lange afstand DX contacten. Deze band is helaas nu ongereguleerde, maar de ene regel die overblijven van de FCC is dat je meer dan 4 watt uitgang niet kunt uitvoeren, maar toch, de meeste CBers gebruik van een RF-versterker op hun CB, hetzij thuis of in een bewegend voertuig, en ook de meeste CB versterkers nu transistors
 8. 8
  Meer informatie over sweep buizenversterkers. Sweep buizenversterkers zijn nog steeds rond, hoewel, ze zijn op de uitzwaai van wordt stopgezet, en sommige sweep buizen meer kosten dan een goede 572B. De meeste van de meer populaire dwz 6JE6C/6LQ6, 6JS6C, 6LB6, 6DQ6 kan worden gevonden uit gerenommeerde dealers.
  • Sweep buizen die constante service voor televisies waren, werden gebruikt om hoge prestaties te vegen buis stijl, base linears maken. Ze maakte gebruik van de buis nummers, 6LR6, 6LB6, 6LM6. 6RB6, 6MJ6, 6JT6 en de populaire 6LQ6, dat was ook precies hetzelfde als 6JE6C, zodat de fabrikanten samen de nummers, 6JE6C / 6LQ6. De laatste 3 cijfers, 6JS6C, 6LB6, werden 6DQ6 gebruikt in Yaesu, Hallicrafters, en Drake Amateur Radio's. De meeste van de nieuwe worden ofwel in, en uit China of Taiwan geïmporteerd. Degenen die zijn gemaakt in Frankrijk en Engeland zijn hoge prestaties, hoge kwaliteit buizen. Eimac is gestopt met het maken van buizen van de glassoorten envelop.
 9. 9
  Begrijpen wat kan leiden tot een defect in de buis. Er waren verschillende mogelijkheden en dat die niet zou kunnen veroorzaken, en al kon worden aangemerkt als het eindresultaat van een buis. De glazen omhulling kan zijn barsten. Een van de pennen kunnen hebben kortgesloten, en smolt weg. De buis kan branden maar niet werkt wegens gas ophoping in de glazen ballon. De gloeidraad zelf had kunnen opgebrand, een gemeenschappelijk optreden met vacuümbuizen, of het gewoon opgaf na jaren van werken goed voor u. Het is ook interessant op te merken dat insecten kan kortsluiting veroorzaakt tussen de plaat voltage-circuit, en het frame grond. Gefrituurde spinnen en kakkerlakken niet goed ruiken. Deze tijdelijke kortsluiting van het circuit kan schade veroorzaken, maar het zelden gebeurt er als alle de kast intact is.
  • Het vacuüm van de buis zou verloren als gevolg van slechts enkele van deze dingen gebeuren. Soms kon je vertellen dat het vacuüm werd verloren door te kijken naar de zijkant van een buis, in wat wordt genoemd een doorzetter, dat hoort te verzamelen, en slaan de gassen de buis zou uitstoten, terwijl in werking. De getter kan in uiterlijk zilver zijn als het werkte, maar als het wit of grijs van kleur verandert, weet je het vacuüm van de buis is verloren, en het zal niet branden, of als het deed, zou het snel oxideren, en burn-out.
  • Dit 811A is uit een aangepaste reeks van 4 die geserveerd in een eindversterker voor meer dan 15 jaar. Bij normaal gebruik, en een zorgvuldige laden, zal je tubes een lange lange tijd duren. De meest bruikbare buizen werden ook gemaakt voor de overheid tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er zijn nog elektronenbuizen gevonden in pakhuizen die werden gemaakt in de jaren '40 en '50, en vaak, kunt u een aantal van deze te koop aangeboden op een militaire overschot buy ouder tubes vinden.
 10. 10
  Vertrouwd te raken met de bedrijven die buizen gemaakt. Hier is een paar dat al hun buizen in Europa. RCA, GE, Raytheon, CBS, Tung-Sol, Westinghouse, Phillips, Audiovon, Amperex, Taylor, Eimac, White Electric, Sylvania, Klytronics, Europees Elektronische Ontwikkeling (AED) (De A was in het rood, E was in het wit, en D was in Blauw. Patriottische is het niet?), Philco, en Zenith. Voeg meer als je ze weet. Kort na buizen begon te worden vervangen door transistoren, Philco verkocht aan Ford Motor Company. Amperex werd verkocht aan een Franse industrie die de naam bewaard, Phillips gekocht Westinghouse en vervolgens White Electronics gekocht Phillips / Westinghouse, Raytheon gekocht Audiovon, en vervolgens Klytronics ging naar de productie van andere elektronica. Zenith, Sylvania, Tung-Sol en RCA, ging in het produceren van transistors. De buis ontwerpen en patronen werden gegeven aan Japanse bedrijven die ze gemaakt in grote hoeveelheden, en verkocht ze in Europa, toen de Japanners ging om het maken van transistoren. Technologie is de verbetering sinds de eerste buis werd ontworpen en gebouwd door Marconi. Marconi had het juiste idee, en het heeft geduurd voor in de buurt van een eeuw.
 11. 11
  Merk op hoe de spanning van de buis kan beïnvloeden. Onderwerpen filament een buis om een ​​lijn golf van DC-overspanning, of spike spanning en sommige hoge stroom kan direct vernietigen de kathode of de gloeidraad van de buis, waardoor het nutteloos. Schermroosters waren gemaakt van wolfraam en anderen van echt duurzaam draad, maar ook zij werden gemaakt om alleen te nemen zo veel stress, en ze kon instorten, of smelten, het aanraken van de plaat of het filament op elk moment, waardoor de buis naar ARC in de envelop en schade veroorzaken aan andere delen van de inrichting. Een zeer winderige buis kon boog door het gas, en schade aan de apparatuur veroorzaken.
 12. 12
  Meer informatie over de vroege dagen van buizen. De vroege buisproducenten, geconstrueerd alle buizen die zij met de hand gemaakt, en de positionering van het scherm (en), plaat en gloeidraad waren cruciaal voor hun prestaties. Als een raster of filament was te dichtbij, kan het magnetisch zijn, of van warmte, uitgerekte en kortsluiting. Indien het filament al doorgezakt, indien gemaakt van hoge weerstand, hoge tolerantie materialen, en de buis werd in een horizontale positie, kan het filament het raster en kortsluiting raken. Als het te ver weg was ingesteld, zou het niet goed functioneren, of als het wel werkt, deed het zeer slecht. Dit was vaak het geval op sommige vroege buizen, hoewel de fabrikanten had samentrekkende richtlijnen en schaal mallen aan de buis te bouwen en elkaar te lassen van de onderdelen. Raytheon was een grote distributeur en fabrikant van high performance, hoge kwaliteit buizen voor het leger, en voor de radio-industrie. Phillips / Westinghouse had een gehele assemblage proces voor het bouwen en testen van alle buizen die in die tijd werden vervaardigd.
 13. 13
  Kijk voor tekenen dat deze soort buizen zijn slecht. De gloeidraad zal niet branden, of als er een blauwe gloed in het glas enveloppe tijdens het gebruik, (dit betekent dat het wordt vergast) of het vermogen lager is dan de normale range, zou het worden beschouwd als slecht, en de winderige buis zou worden genoemd "Soft" als gevolg van het onvermogen om te presteren op normale productie, en het is gekleurd gas. De 811S en de 572s hebben getters te letterlijk genieten van het gas in een buis, maar er is een limiet aan hoeveel het zal absorberen, maar het slechtste gevoel is om te kijken naar de knoppen envelop, en zie zwart aan de zijkanten van de buis. Dit is koolstof, en kan signaleren slangdefect is bij uitstek. De 811S gebruikt om kosten 5€ 0,00 per stuk. Nu als je degenen die in China kunt vinden, ze verkopen voor ongeveer 15€ 0,00 per stuk. 572s waren 10€ 0,00 niet zo lang geleden, en nu degenen die in China, die niet in de buurt zo goed als degene die in de goeie ouwe Europa, verkopen voor ongeveer 30€ 0,00 per stuk, en dat is van gerenommeerde dealers. Hier is de schop in de kont die de Amateur Radio versterker Eigenaren, de 3-500Z-of G-buizen gebruikt om te verkopen voor 40€ 0,00 uit Eimac, een generisch merk genoemd Cosmoz uit China te verkopen voor 120€ 0,00 per raken! Vrij duur, maar nog steeds zijn een noodzakelijk onderdeel als je een ham, en zelf een versterker die de 3-500 stijl buizen gebruikt.
 14. 14
  Gassy buizen soms kon worden hersteld door de getters binnenkant. Om snel te handelen, en hopelijk ontgas de buis, zou je de hoogspanning te verwijderen op het bord, en laat de buis op te warmen door het toepassen van de gloeidraad macht, en laat het zitten en "cook" gedurende enkele uren. De Eimac 3-500Z of G, had geen doorzetters. De plaat zou opnieuw absorberen de weinig gas door "koken" deze buis zoals beschreven. De meeste sweep buizen had kleine doorzetters, en zou het gas als het is gemaakt in de buis met normaal gebruik te absorberen.
 15. 15
  De laatste buis die moet worden gesproken over de 833a triode buis. Makers van fijne, maar nu verouderde, transmitters gebruikt deze buis als de uiteindelijke output in hun macht versterkertrap. Ze werden speciaal ontworpen om hoge spanningen lopen, en matige tot matig hoog roosterstroom, en een aanzienlijke hitte te weerstaan. Convectie van fans boven of op de onderste delen van de buis montage wand gepositioneerd geforceerde koele lucht door de hele zender kabinet, en dan uiteindelijk zou opstellen hete lucht door de buizen, om ze af te koelen net genoeg voor een goede werking. Indien een 833A te koud kregen, zijn efficiëntie drastisch gedaald. Dwingen lucht door het kabinet eerst, verwarmde de lucht net genoeg om deze buis in fijne vorm te houden door niet af te koelen te veel. Waar andere buizen moesten lucht gedwongen door hen te hebben, werd het 833As ontwerp bedoeld om warm draaien.
  • De 833A was beperkt in dienst Amateur Radio, aangezien het ontwerp was eigenlijk voor de commerciële omroep band, (500 Khz tot Khz 1700) en niet voor de amateurbanden. Een ham kon beperkt succes gebruik van het op de 160 meter band hebben sinds de frequenties 1800 Khz tot 2000 Khz. (Of in Amateur Radio Talk, zijn 1.800 Megaherz tot 2.000 Megahertz) betekent nog steeds hetzelfde, alleen in verschillende kalibratie nummers.
 16. 16
  Beschouw de voordelen van keramische buizen. Keramische buizen vervangen de glazen fles buizen jaar geleden, en uit te voeren de glazen fles buizen in een grote weg. Het is moeilijk om te testen en getter deze buizen tenzij je een tube tester dat dit werk zal doen in een stap. U kunt niet zien de gloeidraad in een keramische buis, maar het doet zijn werk net hetzelfde. Hoge prestaties buizen zoals de 4CX800A buizen uit Rusland Svetlana productielijn geeft super hoge prestaties met slechts twee buizen. U kunt gemakkelijk meer dan 2 kilowatt van RF vermogen uit 2 van deze buizen, en ze zijn gewoon lanterfanten op dat wattage! Een Amateur Radio Operator in de Europa is een licentie voor slechts 1500 watt PEP macht. QRO technologieën maken een 3-buis model, maar het kan alleen worden geëxporteerd. Het is niet goedgekeurd voor verkoop hier in de Europa. De 2 tube model ziet er echt goed, en de meeste Amateurs zou graag een dag op hun amateur radio bank hebben. Praten over het feit dat een liefhebber van hoge wattage, de jongens op QRO echt kan bouwen grote versterkers, maar de prijzen zijn ook fantastisch hoog. Je krijgt alleen wat je betaalt voor als het gaat recht naar beneden om de feiten. Een versterker van deze kwaliteit zou een levenslange investering voor een serieuze ham zijn.
  • Hoewel, moeilijk te zeggen over keramische buizen, de aankoop ervan voor gebruik bij een dealer buiten het Europa is ook super lastig. Zorg ervoor dat als u een andere set van goedkope keramische buizen, dat ze worden getest en gettered zodat ze niet je versterker te vernietigen. Een boog thru gas in deze buizen veroorzaakt ernstige schade aan andere componenten in uw apparatuur veroorzaken. Het zal ook de buis te vernietigen binnen milliseconden! Ja, ze zijn zo gevoelig ~! Hier krijg je een schriftelijk verslag over elke buizen prestaties, en hoe de tests werd gedaan.
  • Terug in de hoogtijdagen van buizen, RKO had een tube tester in veel supermarkten, drogisterijen, en zelfs in de auto-dealers op een bepaald moment. Ze verkochten veel verschillende merken, maar de meeste werden gemaakt in de Europa, en om aan de veilige kant, zouden alle buizen verkopers een snelle controle uitvoeren op de buis bracht je in, om te zien of het bruikbaar is, of zwak, voordat ze verkocht u een vervanging. Dat waren de dagen! Je hoefde niet om ze te kopen "as is" en hoop dat ze goed waren. Een normale versterker buis, zoals de eenvoudige 50C5 verkocht voor 0,91 cent. De eindversterker buis van een normale zwart-wit TV was slechts 5€ 0,00. Je kunt zien dat de tijden zijn veranderd, en dus heeft de elektronica.
 17. 17
  Een set van de 4cx800a buizen zijn waarschijnlijk alles wat je ooit nodig zult hebben, tenzij je het stuurrooster laden ze overdrive, en branden ze uit. Ze zijn tetrodes, 4 delen, gloeidraad, Plate, Controle Grid, en Screen Grid, en in milliampère door variabele condensator lading op het stuurrooster geladen. Ze zijn nog steeds een vrij robuuste buis, en zeer geschikt voor amateur radio gebruik, maar vanaf nu, is het moeilijk om te testen en getter de keramische vervangende buizen, tenzij je een keramische buis testen, en getterinrichting.
 18. 18
  Warm-up tijd is een must voor alle buizen. Er is een vertraging in de meeste buis soort apparaten voordat ze een geluid maken, dus is het logisch dat elke commerciële radio, of amateur radio buizen in de apparatuur, dient te worden opgewarmd voor gebruik. Sommige buizen zijn koud start buizen.. De Eimac 3-500 serie heeft een koude gloeidraad start, maar hen te laten warmen enkele minuten vóór het gebruik is geen slecht idee. De fles buizen genoemd 811A en 572B hebben minimale opwarmtijd van 10 seconden vóór gebruik, maar nogmaals, laten opwarmen kan de levensduur van de buis te verhogen, en zijn klaar om te gaan op volle kracht als het nodig is. De keramische buis heeft ook een opwarmtijd van niet minder dan 3 minuten. Sweep tubs worden opgewarmd minimaal 5 tot 8 minuten om te voorkomen dat te koud en beschadiging van de buizen.

Tips

 • Hij onderzoekt de tube die je wilt gebruiken. Gebruikte buizen zal ofwel koolstofaanslag zwakke uitgezakt filamenten, en / of de hot spots op het bord laten zien als ze zijn misbruikt in dienst. Glazen omhulsel buizen worden gepompt naar een hoog vacuüm, en soms zal onverwachts kunnen springen, gooien glas naar je, dus gebruik veiligheidsbril bij het werken met glazen omhulsel buizen. * Een aardige opmerking hier, in het begin van dagen, ze deden in het geval dat de buizen in metaal enveloppen. Glas kort gevolgd, waardoor de buizen makkelijker te inspecteren op gebreken visueel.
 • Kijken en te zien of er een blauwe gloed tijdens het gebruik. Buizen met een hoog volume van gas kan zelfs violet uitzien in kleur. Let op: dit ook. Sommige buizen hebben kwik in hen, als een noodzakelijk onderdeel van hun functie. Deze zijn vaak diode of gelijkrichter buizen, veranderende AC (wisselstroom) naar DC (gelijkstroom), en zij zullen een blauwe gloed hebben wanneer in werking, zoals een zonsondergang tot zonsopgang lamp. Dit is een normale functie van deze buizen, zelfs al zien ze er gasvorming. De meeste van deze buizen werden vervangen in de late jaren 70 van keramisch diode vervanging inserts, dat zelfs meer krachtige diode buizen waren en waren hoogst efficiënter hun dienst, maar er zijn nog enkele High Voltage kwikdamp gelijkrichterbuizen gebruikt.
 • Gooi deze buizen goed door ze naar een elektronische recyclingbedrijf. Gelieve geen gooi ze in de prullenbak, want kwik is een giftig zwaar metaal, en vervuilt stortplaatsen. Kwikdamp buis aantallen zijn inclusief 866A, 8008, 6967, en WX88. Deze waren populair nummers tijdens de vroege dagen van de commerciële radio en amateur radio gebruik in zenders en in kleine versterkers.
 • Old buizen hebben vaak andere elementen, zoals bijvoorbeeld thorium en radium coatings op de wolfraam filamenten die enigszins zijn radioactieve, maar niet in gevaarlijke hoeveelheden. Kleine hoeveelheden van deze elementen zijn gebruikt voor decennia te helpen bij emitterende elektronen. Als ze breken, raak niet in paniek. Wees voorzichtig bij het hanteren van hen, en gooi ze niet in de prullenbak.
 • Gebruik veiligheidsbril en handschoenen bij het hanteren van buizen van welke aard dan ook. Glas verbrijzelen zal snijden en verwonden je hand, ja, maar het is altijd leuk om te weten dat je nog wat bescherming tussen je tubes, en uw ogen!
 • Een ding om te vermelden, dat de keramische buizen ontwerp was zodanig dat bij een kernuitwisseling theoretisch operationeel zou zijn. Waar normaal glas envelop buizen niet zou functioneren na een nucleaire explosie, zou keramische buizen nog steeds in gebruik zijn. De grootste keramische buis die beschikbaar was voor commercieel gebruik, moest door circulerende water te koelen. Het had een radiator zoals een auto, en werd afgekoeld door freon uitwisseling. Het nummer dat op het vermeld deze buis als 125CX50000ACW Een buis die een vermogen van 50.000 watt gehad!

Waarschuwingen

 • Kwikdamp buizen zullen druppels kwik in hun glazen omhulsel. Heeft deze buis niet schudden om het kwik op een plaats verzamelen. Gooi niet deze weg in een prullenbak. Neem ze mee naar een recyclingbedrijf voor de juiste afvoer en recycling.
 • Probeer nooit om "dwingen" een glazen buis om te gaan in een stopcontact. Er is altijd een reden waarom het niet gaat in het stopcontact gemakkelijk.
 • Het bovenste deel van de buis waar de hoge spanning wordt geplaatst. De metalen kap geplaatst is voor de aansluiting van de hoge spanning aan de plaat van de buis in zendbuizen. Raak nooit de top van een verzendende buis die in werking is. Om dit te doen, kan fataal zijn.
 • Tubes zijn spanning gevoelig, waar zoals transistors zijn huidige gevoelig.
 • Zendbuizen rekenen op een constante aanvoer van volledig gerectificeerde, rimpel vrije DC High Voltage om hun taken uit te voeren. Hoogspanning is aanwezig op alle tijden wanneer hij werkt. Grote condensatoren slaat een enorme last van macht, en glad uit rimpelingen in de DC spanning en stroom. Kijk uit voor een condensator die is bekrachtigd en kon nog een lading van hoog voltage binnen.
 • Probeer nooit om de positie aan te passen, of vervang een metalen voorwerp op een buis als het warm is, of net is uitgeschakeld. Dodelijke spanningen kunnen nog steeds aanwezig op de plaat dop zijn.
 • Gebruik een veiligheidsbril en handschoenen bij het hanteren van hoge prestaties vacuümbuizen. Glas enveloppen kunnen versplinteren, het verzenden van gevaarlijke glasscherven vliegen door de lucht.
 • Hoge prestaties, hoge stroom buizen zijn vacuüm gepompt om een ​​hoog vacuüm staat. Deze evacuatie van lucht is noodzakelijk om oxidatie te voorkomen, en de vroege slangdefect Ze konden breken op elk moment. Raak een buis nooit met je blote vingers of de hand die net in gebruik is geweest. Het zal zeker te heet om aan te raken, en je kunt niet zeggen gewoon door te kijken of het glas warm of niet.
 • Stikstof wordt ook gebruikt om een ​​aantal buizen matigen de vergassing van een aantal kleine buizen te voorkomen. Stikstof niet zal laten delen oxideren gemakkelijk en dan kan het zorgen voor gematigde pompen van vacuüm.