Wkunl

Hoe je gemiddelde groei in excel berekenen

Gemiddelde groei is een financiële term die gebruikt wordt om een ​​methode projecteren het rendement op een bepaalde investering over een periode van tijd te beschrijven. Door factoring van de huidige en toekomstige waarde van een bepaalde investering in relatie tot de perioden per jaar, kunt u op jaarbasis een rendement tarief, wat handig kan zijn bij het ontwikkelen van een beleggingsstrategie te berekenen. Een gemiddelde groei rekenmachine kan worden gemaakt in een Microsoft Excel spreadsheet die nauwkeurig kan bepalen het rendement op jaarbasis van een bepaalde belegging. Dit artikel biedt stap-voor-stap instructies over hoe om Excel te gebruiken om nauwkeurig te berekenen van de gemiddelde groei van een investering.

Stappen

Hoe je gemiddelde groei in excel berekenen. Voer en formatteer de kolomkop voor de gemiddelde groei calculator.
Hoe je gemiddelde groei in excel berekenen. Voer en formatteer de kolomkop voor de gemiddelde groei calculator.
 1. 1
  Voer en formatteer de kolomkop voor de gemiddelde groei calculator. Typ "Future Value" in cel B1. Met cel B1 nog steeds is geselecteerd, klikt u op de "Wrap text" knop op de formatteren werkbalk. Selecteer de "formatteren borstel" uit de werkbalk Opmaak en sleep de opmaak borstel van cel C1 tot cel F1.
 2. 2
  Formatteert de cel grenzen voor de gemiddelde groei calculator. Klik in cel B1, en sleep om de cellen B1 selecteren via F1. Op de werkbalk Opmaak op de pijl op de knop Randen en selecteer "Dikke bodem grenzen." Klik en sleep om de cellen B2 selecteren via F2. Op de werkbalk Opmaak op de pijl op de knop Randen en selecteer "Outside grenzen" in het optiemenu. De cellen in de gemiddelde groei calculator zal nu worden geschetst in het zwart.
 3. 3
  Stel het aantal opmaak voor de gemiddelde groei calculator. Selecteer Celeigenschappen onder Opmaak.
  • Selecteer de cellen B2 en C2, en selecteer de optie valuta ($). Elke waarde in de cellen B2 of C2 ingevoerd wordt nu weergegeven als een bedrag in dollars.
  • Klik in cel F2 en selecteer het percentage (%) optie. Elke waarde in cel F2 ingevoerd zal nu als een percentage. De getalnotatie voor de gemiddelde groei calculator zijn ingesteld.

Voer de formule om het op jaarbasis rendement van een investering in excel berekenen

 1. 1
  Voer de formule voor de berekening van het rendement op jaarbasis tarief. Typ de volgende formule in cel F2: = ((B2/C2) ^ (1/D2)) ^ E2-1. De gemiddelde groei van een investering wordt nu weergegeven in cel F2 wanneer waarden door E2 in cellen B2 worden ingevoerd.

Test de gemiddelde groei rekenmachine en interpreteren van het resultaat

 1. 1
  Voer de volgende waarden in de cellen B2 tot e2 om de nauwkeurigheid van de gemiddelde groei calculator testen. Type "100000" in cel B2, "500" in cel C2, "120" in cel D2 en "4" in cel E2. Als de resulterende getal in cel F2 is "19,32%," de calculator goed werkt. Met andere woorden, als een investering van 375€ dollars oplevert 7470€ over een periode van 10 jaar (120 maanden), waar de rente per kwartaal wordt betaald, de gemiddelde groei is 19.32%.

Dingen die je nodig hebt

 • Computer met Microsoft Excel '97 recentere Excel releases