Wkunl

Hoe toegang krijgen tot Windows-bestanden in Ubuntu

Een van de grootste problemen die migreren naar Ubuntu is toegang tot uw Windows-bestanden te verliezen. Gelukkig is het niet zo moeilijk om dit te overwinnen... maar lees de waarschuwingen voordat u deze uit. Het enige dat nodig is, is het monteren van de Windows-partitie nadat u opstarten in Ubuntu. Natuurlijk is het eerste probleem bepalen welke partitie de Windows-bestanden bevat.

Stappen

Hoe toegang krijgen tot Windows-bestanden in Ubuntu. mkdir / mnt / windows.
Hoe toegang krijgen tot Windows-bestanden in Ubuntu. mkdir / mnt / windows.
 1. 1
  Installeer gparted (Systeem → Beheer → Synaptics package manager → zoektocht naar gparted, markeer deze voor de installatie en, wanneer het installeert, start het programma van het systeem → partitie editor). Kijk voor een NTFS-partitie - het is waarschijnlijk de ene windows is op.
 2. 2
  Na zich de partitie, schrijf dan de naam - Het zal er ongeveer zo uitzien / dev/hda2 of / dev/sda2, afhankelijk of je schijven zijn pata, SCSI of SATA. Doe dit voorzichtig - Controleer nu om te zien of dit de partitie door het handmatig monteren en kijken naar de bestanden.
 3. 3
  Open een terminal (applicatie → Accessoires → terminal) en maak jezelf root door het intypen sudo-s en op enter te drukken. U wordt gevraagd om het root wachtwoord en zal vervolgens root worden. Root te zijn gaat ervan uit dat je weet wat je doet - je kan gemakkelijk leiden tot ramp als je een fout maakt, dus concentreren. Typ zorgvuldig deze lijn bij de prompt en druk op enter
 4. 4
  mkdir / mnt / windows
 5. 5
  Je mag / mnt / windows te vervangen door / mnt / windrv of een andere naam die u verkiest. Nu, na creëerde de map die gaat om uw Windows-bestanden te houden, typ de volgende opdracht goed naar de prompt en druk op enter
 6. 6
  mount-t ntfs / dev/sda2 / mnt / windows-o "umask = 022"
 7. 7
  Zorg ervoor dat je vervangen / dev/sda2 met de naam van de Windows-partitie die u hebt genoteerd. Nu toegang tot het gekoppelde station en zorgen ervoor dat u de bestanden kunt lezen door te gaan naar en het navigeren naar. Als u uw bestanden kunt zien, je bent klaar. Zo niet, dan heb je de verkeerde schijf gemonteerd, ontkoppelt het gebruik, zorg ervoor dat u de juiste naam voor uw schijf.

Tips

 • Nu, zult u waarschijnlijk willen de computer opstart moet omhoog en automatisch te mounten de ramen rijden, zodat u kunt bestanden heen en weer naadloos te slaan. Dit is gemakkelijk te bereiken via een script dat wordt geladen bij het opstarten. De commando's in het script moet worden uitgevoerd met root permissies, dus je moet het bestand op te slaan in. Je gaat naar dezelfde commando u handmatig gebruikt gebruiken. De meeste van de andere lijnen in het script zijn opmerkingen.
 • Start een teksteditor als root door te typen. Kopieer de onderstaande regels in de tekst editor en sla het op als.

Waarschuwingen

 • Reservekopie van uw belangrijke bestanden voordat u wijzigingen aan uw systeem.
 • Controleer altijd uw back-up voordat u vertrouwt het.
 • Laat jezelf genoeg tijd om te herstellen - nooit doen voor een deadline.