Wkunl

Hoe te solderen stereoministekkers

Er zijn tal van redenen waarom je zou willen een aangepaste lengte of maat-aangesloten kabels met een van deze stekkers op het (of sockets, wat dat betreft - een "inline socket"). Als je kijkt naar het ronde deel, een stereo plug is verdeeld in drie secties. Het grootste gedeelte is "gewoon", en de andere twee secties zijn links en rechts (de punt wordt gelaten). Op de achterkant van de stekker, zijn er drie aansluitingen. De twee stompe die naar links en rechts, en de lang (vaak met een kabel krimp ingebouwd - een koker) is gemeenschappelijk.

Stappen

Hoe te solderen stereoministekkers. Strip de twee geïsoleerde draden en draai de afscherming in een derde "draad.".
Hoe te solderen stereoministekkers. Strip de twee geïsoleerde draden en draai de afscherming in een derde "draad.".
 1. 1
  Strip de twee geïsoleerde draden en draai de afscherming in een derde "draad." De twee geïsoleerde draden zijn voor links en rechts. De derde, een gedraaide (gemaakt van het schild) is voor gemeenschappelijk. Opmerking, zal je wat isolatie aan de linker en rechter draden nodig. Als je ze strippen voor hun volledige lengte, ze zijn waarschijnlijk aan elkaar en de gemeenschappelijke draad aanraakt, een kortsluiting te veroorzaken. 2 of 3 mm van gestripte draad zal genoeg zijn.
 2. 2
  Zet de zaak over de draad.
 3. 3
  Tin de draad met soldeer (deze opwarmen en vacht). Als je niet bekend bent met solderen procedures, op zoek naar een online gids.
 4. 4
  Iets krassen op de aansluitingen aan de achterkant van de stekker, zodat het soldeer zal gaan op deze manier gemakkelijker, ze zijn super schoon, en het soldeer zal vloeien op mooi. Ook tin deze, maar alleen wanneer u van plan bent om de kabel aan te sluiten.
 5. 5
  Word lid van de gemeenschappelijke, wordt dan lid van de links en rechts. Noteer welke geleider op de aansluiting is aangesloten op de tip en waarborgen het linkerkanaal draad aan deze. Als de draden zijn kleurcode rood en wit, zou de linker de witte draad zijn.
 6. 6
  Doe wat tape rond elke verbinding om ze te isoleren. Gebruik slechts een klein beetje, of de cover zal niet op.
 7. 7
  Schroef het allemaal samen. Je deed glijden de zaak over de draad eerste, nietwaar?
 8. 8
  Test het eindproduct te waarborgen dat elk van de drie secties op de voorzijde van de plug niet een of ander manier door kortsluiting verbonden met een ander gedeelte Alle drie gedeelten niet aansluiten op een andere sectie -. Zelfs als u de achterkant van wiebelen de stekker rond (als zal gebeuren tijdens het gebruik). Controleer of de kabels goed zijn aangesloten. Een multimeter met een zoemer is ideaal voor dit, of u kunt gebruik maken van een zelfgemaakte een met een lichte.

Tips

 • Je zou verwachten vier draden nodig te zijn voor stereo (+ en - links en rechts), maar voor laag vermogen toepassingen, kunt u samen lid worden van de negatieve draden (waardoor ze "gewone"). Sommige auto's zijn bedraad op deze manier (alle negatieven zijn verbonden met de carrosserie van de auto), en als je een hogere macht CD-speler of een soortgelijk apparaat installeert, moet u alle luidsprekers opnieuw bedraden met nieuwe twee kern (figuur 8) kabel.
 • Boor een gat in een stuk hout, en steek de stekker in het als een houder terwijl je soldeer.
  • Plan al de draad lengte binnenin de dop voorzichtig, zodat het allemaal vlak ligt. Anders zult u niet in staat zijn om de zaak vastschroeven.
 • De reden dat we moeten afgeschermde kabel voor hoofdtelefoon pluggen is dat er storing is een groter probleem met het lage vermogen van de kabel zal uitzenden.
 • Het linker kanaal is meestal het topje van de krik. Het rechter kanaal is meestal de volgende segment neer op de krik.
 • Om trekontlasting mix optellen 2 minuten epoxy en besprenkel rond het interieur van het jack kabels. Draaien en de vacht van de verschillende onderdelen en schroef daarna de jas of bedekken hun plaats. Als de epoxy is zeer dun is het misschien lekken dus stel de stekker te drogen met de punt naar beneden. Hiermee wordt voorkomen dat u in staat om de stekker dus zorg ervoor dat het werkt voordat je dit doet, maar het is een geweldige manier om een ​​aantal aangepaste trekontlasting voegen hergebruiken of te repareren.
 • U kunt uw verbindingen te testen met behulp van een ohmmeter en het meten van weerstand. Als je een lezing terwijl het aanraken van de linker of rechter en gemalen (het laagste gedeelte van de plug) dan heb je een probleem.
 • Om de buitenste isolatie strip uit de kabel te buigen op het punt dat u wilt strippen van 135 graden of meer raak vervolgens een scherp mes op de draad waar het wordt uitgerekt (de buitenkant van de bocht), maar niet hard genoeg duwen om te snijden door de koper. De isolatie moet (soort) los te rukken en te snijden moet (opnieuw soort) lopen een beetje naar beide kanten. Werk je een weg rond dan trek met de isolatie van het einde - een fijne delen van buitenisolatie zal afbreken.
 • Om het sterk te maken, moet u gebruik maken van de krimp beetje te klemmen over het volledige buitengebied van de kabel (niet te vast, of het zal de isolatie te doorbreken in de kabel). Zorg ervoor dat de getwiste afscherming is gesoldeerd op korte, dus het trekt eerst (omdat het meestal heel sterk) en laat het daarbij. De linker en rechter draden zijn zeer kwetsbaar.

Waarschuwingen

 • Gebruik niet de stekker als je zelfs denken dat het een kortsluiting. Het kan dure apparatuur te doden. Als u de stekker gebruiken en het werkt niet, verwijder deze dan meteen.
 • Breng warmte spaarzaam (gebruik een goede techniek). Een oververhitte stekker kan smelten en kortsluiting.
 • U kan ook leiden tot een totale kortsluiting door oververhitting van de vlechten / afscherming. Het zal alles in de kabel smelten en kortsluiting veroorzaken daar.

Dingen die je nodig hebt

 • Kabel met twee geïsoleerde kernen plus een metalen gevlochten afscherming rond hen beiden (om "twee afgeschermde kern" als algemene regel, maar check).
 • Plug.
 • Schuurpapier of bestand.
 • Soldeer en ijzer.