Wkunl

Hoe je luidsprekers te installeren

Heb je ooit wilde naar stereo luidsprekers in uw huis te installeren, maar vond de baan te moeilijk? Er zijn een paar dingen die je kunt proberen om de baan minder ingewikkeld en gemakkelijker te maken.

Stappen

Hoe je luidsprekers te installeren. Lees de luidspreker instructies.
Hoe je luidsprekers te installeren. Lees de luidspreker instructies.
 1. 1
  Lees de luidspreker instructies. Terwijl goedkope luidsprekers zijn ontworpen om te gaan waar ze passen, zijn veel andere sprekers ontworpen om een ​​bepaalde afstand van de vloer of muren.
 2. 2
  Lay-out van de locatie waar de speakers een goede akoestiek zal geven. Dit kan worden bepaald door het uitzoeken van het aantal kanalen uw ontvanger of versterker heeft, of het saldo controle opties die je hebt op je stereo-installatie. De volgende vragen kunnen het eenvoudiger om dit uit te maken.
  • Hoeveel luidsprekeraansluitingen zijn op de achterkant van uw stereo-apparatuur? Als je vier aansluitingen, terminals, of andere verbindingen speciaal voor luidsprekers, is dit waarschijnlijk het meest efficiënte aantal luidsprekers te plaatsen, "pigtailing" speakers, die kunnen leiden tot overbelasting een circuit of luidspreker evenwel het totale circuit weerstand (vaak 8 Ohm per luidspreker).
 3. 3
  Bepaal waar u zal worden gevestigd bij het ​​luisteren naar de stereo. Geconfronteerd met de belangrijkste sprekers in de richting van het publiek. Idealiter luidsprekers elk op gelijke afstand van het publiek, en ook van achterwanden. Voorkomen dat grote objecten, zoals tabellen of banken bij het pad van het geluid uit de luidsprekers aan het publiek. Secundaire luidsprekers kunnen worden afgebogen of iets schuin weg te geven "3D"-effect, of diepte, aan het geluid.
 4. 4
  Kijken naar de mogelijke bedradingspaden u in staat zijn om te gebruiken om de luidsprekers te haken.
  • Voor vloer gemonteerde luidsprekers, kunt u in staat om de luidsprekerkabel te verbergen langs de plinten als je niet gaan door een deuropening of een vaste kast langs de muur.
  • Voor gemonteerde speakers plafond, moet u ofwel boor door het plafond en vis "druppels", of luidsprekerkabels naar de luidsprekers, of uitsparing de luidsprekers in het plafond zelf (steek-speakers in het plafond kan de zolder isolatie in gevaar brengen en zal maken moeilijk te "richten" de akoestische conus van de luidspreker.)
 5. 5
  Kies een geschikte luidspreker montage. Dit is een spreker, een speaker box of kast, of een combinatie van sprekers (Woofer, Tweeter, subwoofer, etc) ingebouwd in een kast). Grote kamers kunnen grote hoge output (wattage) eenheden vereisen, waar in kleine kamer, compact, laag vermogen (25-50 Watt) luidsprekers kan genoeg zijn. Kijk naar de stereo-installatie eisen aan de luidsprekers die u koopt om uw systeem aan te passen. Zowel 8 ohm en 16 ohm speakers zijn gemeenschappelijk, en niet uitwisselbaar.
 6. 6
  Installeer beugels voor plafondmontage sprekers op de locaties die u hebt gekozen. Als uw luidsprekersysteem niet met beugels, kunt u in staat om het gezicht van de kast te verwijderen, zorg dat u de luidspreker of de bedrading binnenin beschadigen, en schroef rechtstreeks via de achterkant van de kast in de muur.
 7. 7
  Haak de luidsprekerkabels aan op de aansluitingen op de achterkant van de luidsprekerbox, let daarbij goed op de polariteit (+ of -) in acht nemen van de aansluitingen. Veel luidsprekerkabels zijn kleur gecodeerd, zwart wezen (+) en wit zijn (-), en duidelijke geïsoleerde draden hebben een koperen geleider in een (+), en een zilverkleurige geleider in de andere (-). Als de luidsprekerkabel is een plug voorbedraad op het einde die wordt aangesloten op de stereo-installatie, moet je om kennis te nemen van dit. Op een schroefklem stereo aansluiting, net overeen met de kleur op het einde aan de luidspreker met dezelfde kleur op dezelfde aansluiting op de stereo.
 8. 8
  Trek de draad langs de bodemplaat of het plafond, afhankelijk van uw keuze van de locatie, het houden van het zo strak mogelijk om de hoek om het minder opvallend te maken, en bevestigen met nietjes om het op zijn plaats te houden.
 9. 9
  Maak verbinding met de terminals of pluggen (jacks) in de achterkant van uw stereo, en zet het systeem op om uw handwerk te testen.

Tips

 • Gebruik de kortste draad aanbevolen door de spreker maker, voor de duur van de run je mee werkt. Langere afstanden tussen de luidspreker en stereo kunnen grotere draad nodig, evenals hogere wattage onderdelen.
 • Als u tijdelijk kunt bevestigen, of de luidsprekers in positie te houden, kunt u in staat om hun effectiviteit te beoordelen voordat ze permanent monteren.

Dingen die je nodig hebt

 • Luidsprekers
 • Na-Markt Speakerbedrading
 • Na-Markt Speaker Harnesses