Wkunl

Hoe te installeren en configureren php 5.2.5 en apache 2.2.8 in Windows Vista

Veel web ontwikkelaars willen Apache en PHP draaien op hun eigen computer. Dit artikel geeft een stap voor stap handleiding over hoe u kunt installeren en configureren PHP5 om samen te werken met de Apache HTTP server op Windows Vista

Stappen

Hoe te installeren en configureren php 5.2.5 en apache 2.2.8 in Windows Vista. Download juiste versie van php-5.
Hoe te installeren en configureren php 5.2.5 en apache 2.2.8 in Windows Vista. Download juiste versie van php-5.
 1. 1
  Download juiste versie van php-5.2.5 en Apache-2.2.8.
  1. Om apache 2.2.8 downloaden, ga de website http://httpd.apache.org/download.cgi en dan vinden en klik op apache_2.2.8-win32-x86-no_ssl.msi in de pagina en klik op opslaan. Kies het pad waar u wilt downloaden en sla het bestand op.
  2. Om php 5.2.5 downloaden, gaat u naar de website http://de.php.net/downloads.php. In het bijzonder, download de zip-pakket van de "Binaries Windows" sectie die is klikken op PHP 5.2.5 zip-pakket. (Waarschuwing: Ga niet de installateur.) Je moet naar een pagina waar je spiegel opties om te downloaden. U kunt kiezen voor een optie uit de aanbevolen spiegels die automatisch wordt herkend. Klik op die spiegel en vervolgens downloaden en op te slaan op uw harde schijf.
 2. 2
  Het installeren van apache 2.2.8
  1. Dubbelklik op het installatiebestand (apache_2.2.8-win32-x86-no_ssl).
  2. Klik op volgende.
  3. Selecteer 'Ik accepteer de voorwaarden van de licentieovereenkomst "en klik op Volgende. Klik opnieuw volgende.
  4. Schrijf "localhost" op server domein.
  5. Schrijf "localhost" in server vak.
  6. Schrijf je eigen e-mailadres op Administrator's Email Address.
  7. Selecteer "voor alle gebruikers, op poort 80, as a Service - Recommended" en klik op volgende.
  8. Kies aangepaste installatie type en klik op Volgende.
  9. Wijzig de doelmap naar "C: \ Program Files \ apache" en klik op ok dan. Klik vervolgens op volgende. Klik tenslotte op install.
  10. Apache webserver te installeren in een paar minuten. Klik op de afwerking.
 3. 3
  Testen als apache is geïnstalleerd of niet.
  1. Om te controleren of apache is geïnstalleerd in uw Windows-pc moet u een webbrowser en open vervolgens op de adresbalk "/ / localhost" en vervolgens op enter. Je moet een pagina die zegt: zie "Het werkt!" op de linker bovenhoek.
 4. 4
  Het installeren van PHP 5.2.5
  1. Klik met de rechtermuisknop op de map zip "php-5.2.5-Win32" en klik op "Alles uitpakken" dan. Op de Destination soort map "C: \ Program Files \ php" klik vervolgens op Extract.
 5. 5
  Apache 2.2.8 configureren
  1. Nu dat je met succes hebt geïnstalleerd zowel apache webserver en PHP scripttaal uw volgende belangrijkste taak is om hen zo te configureren dat ze elkaar kunnen herkennen.
  2. Ga naar je apache installatie pad, en open vervolgens httpd.conf die is gelegen onder de conf map "C: \ Program Files \ apache \ conf" dubbelklik op httpd.conf bestand. Zoek (ctrl + F) 'loadmodule'. Na de laatste regel van het loadmodule soort sectie: LoadModule php5_module C:/ Program Files/php/php5apache2_2.dll
  3. Nadat u op zoek naar <IfModule mime_module> hebben gedaan en voeg de volgende regels
   • AddType application / x-httpd-php. Php
   • AddType application / x-httpd-php-source. Phps
  4. Voordat de slotverklaring </ IfModule> voor mime_module
  5. Daarna op dezelfde pagina vinden <IfModule dir_module> en voeg vervolgens DirectoryIndex indes.html index.php voordat </ IfModule> als het al niet bestaat.
  6. Voeg de volgende regel "PHPIniDir" C:/ Program Files / php 'aan de onderkant van het bestand.
  7. Nadat je dat gedaan hebt sla het bestand op en sluit het.
 6. 6
  PHP 5.2.5 configureren
  1. In de map C: \ Program Files \ php vinden php.ini-aanbevolen en wijzig de naam in php.ini. Open dat bestand en vervolgens in het bestand de volgende en vervang het als volgt:
   • doc_root = C: \ Users \ [mijn naam] \ Documents \ [map Mijn websites]
   • extension_dir = "C: \ Program Files \ php \ ext"
  2. Sla het op. Daarna gaat u naar het menu Start->> Alle programma's - >> Apache HTTP Server 2.2 - >> Controle Apache Server - >> Restart. Dit moet de apache server herstart.
 7. 7
  Testen als Apache en PHP zijn succes geconfigureerd of niet.
  1. Om te controleren of apache en php succesvol zijn geconfigureerd, maak een nieuw tekstdocument (in Kladblok bijvoorbeeld) in de doc_root map die u een paar regels hierboven gedefinieerd, in die tekst document type "<php ​​phpinfo ();?>" En dan Opslaan als (File Name) "phpinfo.php", typt u "alle bestanden". Nu je dat gedaan hebt ga naar nieuwe web browser en typ "/ / localhost / phpinfo.php".
  2. Als je de volgende pagina dan heb je met succes gedownload, geïnstalleerd en geconfigureerd php 5.2.5 en apache 2.2.8.