Wkunl

Hoe te handelen

Heb je nodig voor een klasse project of toneelstuk op te treden? Of heb je grote dromen van het zijn een acteur op het witte doek? Als dat zo is, moet u de basisprincipes van het acteren onder de knie. Lees verder voor een aantal tips over hoe u uw handelen vaardigheden te verbeteren.

Stappen

Hoe te handelen. Luister naar de directeur.
Hoe te handelen. Luister naar de directeur.

Prep werk

Acteren kan vaak een zenuwslopende ervaring, vooral als je plankenkoorts of zijn nerveus spreken voor een groep mensen. Gebruik de volgende tips om jezelf in de zone voordat u begint met handelen.

 1. 1
  Ontspan. Haal diep adem. Het helpt veel mensen als ze gespannen hun hele lichaam en houd het op die manier voor een paar seconden. En dan maar ontspannen al je spieren. "Box ademhaling" is ook een goede methode. Adem gedurende 4 seconden, 4 seconden ingedrukt, en vervolgens uitademen gedurende 4 seconden. Het totale effect zal u kalmeren
 2. 2
  Bestudeer uw lijnen. Om er zeker van als je je gedraagt, moet u uw kant weet net zo goed als je kunt
  • Als je nerveus bent, kan het vaak makkelijk om je lijnen vergeten of worstelen met hen. Om te voorkomen dat mond vol tanden op het podium, wil je je lijnen te leren zo goed en onthouden ze, zodat u niet hoeft te maken over hen allen.
  • Lees door je lijnen elke avond voordat je gaat slapen. Wanneer je onder de knie hebt gekregen, beginnen proberen om de lijnen reciteren om jezelf en zie hoe ver je kunt gaan zonder een blik op het script.
  • Oefen zeggen de lijnen met een vriend of familielid en hebben ze de andere personages te spelen. Op die manier zul je ook onthouden de context van uw lijnen en als je zou moeten hen zeggen.
  • Oefen je lijnen de manier waarop u ze wilt leveren op het podium of in de voorkant van de camera. Niet alleen worden onthouden - zeggen ze hardop zo vaak als je kunt, zodat je weet hoe snel je moet spreken en hoe hard moet je de lijnen te trekken.
 3. 3
  Luister naar de directeur. De regisseur weet het totaalbeeld van de productie, zodat hij of zij weet wat ze over praten. Neem hun kritiek of suggesties serieus..
  • Neem regieaanwijzingen serieus en op te nemen wanneer u oefent uw lijnen.
  • Stel vragen als je niet duidelijk over hoe je iets moet doen bent. Als u niet zeker bent over hoe je karakter zou reageren op iets of hoe moet je een bepaalde lijn, wees niet bang om de directeur te vragen leveren. Ze hebben meestal een vrij duidelijk beeld van wat ze zoekt.
 4. 4
  Heb een diva niet. Vergeet niet dat acteren is niet alles over jou en dat het hele productieproces is een teamprestatie.
  • Als je een acteur bent, zul je moeten werken met veel verschillende mensen, waaronder regisseurs, schrijvers, ontwerpers, andere actoren, stadium bemanning, productiemedewerkers, en meer. Om je werk goed te doen, zal je moeten samenwerken met al deze verschillende mensen en maken het een teamprestatie.
  • Luisteren naar anderen als ze suggesties. Vaak, dit kunt u beter bij uw rol te maken.
  • Lees je lijnen met uw collega-acteurs en de praktijk. Zelfs als je weet dat je lijnen perfect zelf, moet je werken met andere mensen op de levering en het werk op het toneel samen. Je moet uitspelen van je mede-acteurs, niet alleen het leveren van lijnen door jezelf.
 5. 5
  Ontwikkel je karakter. Wanneer u handelt, wilt u uw personage te worden en jezelf volledig onder te dompelen in de rol.
  • Voeren rond een notebook en schrijf dingen over je personage erin. Als ze niet een volledige back verhaal hebt, maak een voor hen. Hoe meer je weet over je personage en zijn of haar drijfveren, hoe beter je zult het uitbeelden van het karakter.
   • Noteer hun kenmerken, zodat u kunt verwijzen naar hen als je je afvraagt ​​hoe je personage iets zou zeggen. Bijvoorbeeld, als je een verlegen karakter, je zou kunnen opschrijven, "Shy. Als aangepakt, kijken naar voeten en bijt lip. Speel met voorwerpen en fidget als nerveus. Geen oogcontact te maken."
  • Onderzoek alles wat je kunt over het karakter als het is gebaseerd op een echte persoon. Zo niet, onderzoek van de periode het personage is vermoedelijk uit, waar ze woonden, en de historische gebeurtenissen die rond je personage.
  • Oefen reageren als je karakter. Als je uit bent met vrienden, vertel ze dat je gaat worden in karakter en handelen als je karakter zou de hele tijd. Spreken als hen, reageren evenementen zoals hen, en zelfs gaan plaatsen die ze liever.
   • Dit is ook een goede oefening om te doen met uw collega-acteurs. Heb een oefensessie waar je niet alleen lezen lijnen, maar in plaats daarvan improviseren gebaseerd off van je personages.
 6. 6
  Houd een positieve houding. Soms zorgen te maken over verprutsen of reacties van andere mensen kunnen je gemoedstoestand verpesten.
  • U wilt op het verbeteren van uw karakter en uw handelen vaardigheden moeilijk om te werken, maar niet te veel zorgen over verprutsen.
  • Neem kritiek met een korreltje zout. Als uw regisseur vertelt dat je iets anders doen, doe het niet als een persoonlijke belediging. In plaats daarvan, zie het als een kans om uw handelen te verbeteren.
  • Veel plezier. Uw handelen verbetert en is natuurlijker als je plezier in plaats van de belasting te groot. Door positieve en het verlichten van spanning en stress, zult u in staat om meer gemakkelijk in je karakter.

Als je handelt

 1. 1
  Laat je remmingen. Praktijk ontspanningsoefeningen, krijgen in karakter en dan geen zorgen te maken over hoe anderen zullen je waarneemt.
  • Kijk in de spiegel en zeggen: "Ik ben mezelf niet meer. Ik ben nu [insert character naam]." Je bent jezelf niet meer, dus je hoeft geen zorgen te maken over wat mensen denken over jou.
  • Vergeet niet dat als je iets doet, leden van het publiek niet te zien. Ze zien je karakter.
  • Pakken wat je bang bent. Ben je bang voor te vergeten uw lijnen of bevriezen op het podium of voor de camera? Als je rotzooi op tijdens repetities, improviseren en blijven gaan in plaats van te stoppen en opnieuw te beginnen. Dat zal je leren te rollen met de stoten als je op het podium.
 2. 2
  Weet wanneer is het jouw beurt. Wees je bewust van wanneer is het jouw tijd om het podium te gaan of voer een scène.
  • Wanneer het is bijna jouw beurt, moet je wachten in de coulissen (of off camera), het krijgen van jezelf in karakter met uw rekwisieten en uw zinnen lezen.
  • Ga naar de badkamer voordat de voorstelling begint. U wilt niet uw cue missen omdat je uit met de rustruimte of grijpen iets te eten.
  • Luister goed naar je keu. Zelfs als je denkt te weten rond welke tijd je bent verondersteld om op te gaan, bewust en aandachtig luisteren naar de scène die er gebeurt. Laat je niet afleiden of praten met andere mensen.
  • Lees mee in het script voordat het jouw beurt is om omhoog te gaan. Als je in de gewoonte van het lezen van langs in het script, weet je precies wanneer je karakter komt in de scene.
  • Als er een noodsituatie en je absoluut moet naar het toilet of lopen naar uw auto, laat iemand weten, zelfs als je denkt dat je op tijd terug zijn voor je scène. Je wil niet dat mensen in paniek te raken als ze op zoek naar jou.
 3. 3
  Wees je bewust van je positie en de omgeving. Als je in een toneelstuk of op de camera, je wilt weten waar je ruimtelijk zou moeten zijn.
  • Weet waar je moet staan ​​en hoe dicht je moet zijn om je medespelers of bepaalde rekwisieten.
  • Als je spreekt, draait u een beetje in de richting van het publiek. U wilt het publiek te kunnen om je te zien en je stem horen.
  • Als je iets te filmen, niet direct in de camera kijkt, tenzij de directeur vertelt je dat je moet. In plaats daarvan, spreken met de andere actoren en de interactie met de omgeving als je karakter zou doen.
 4. 4
  Project. Praten luider dan je normaal zou zodat iedereen kan horen u en de camera kan het geluid op te vangen.
  • Niet absurd praten - maar zorg ervoor dat uw stem draagt ​​en dat je niet mompelen of praten in een indoor stem aan uw collega-acteurs.
  • Als je in een toneelstuk, moet u ervoor zorgen dat de mensen in de rug van het publiek dat je kunt horen, dus rechtop staan, projecteren uw stem en zorg ervoor dat je iets hoger te draaien naar het publiek. Je wilt niet te spreken aan de achterwand.
  • Niet te snel te spreken. Dit verminkt vaak uw woorden en maakt het moeilijk om te horen wat je zegt.
 5. 5
  Articuleren. Wanneer je op het podium of in de voorkant van de camera, moet u uw woorden duidelijk te zeggen en ervoor zorgen dat alle geluiden zijn goed gedefinieerd.
  • Spreek langzaam en zorg ervoor dat al uw medeklinkers aanwezig zijn.
  • Zorg ervoor dat er een pauze tussen elk van de woorden die je zegt zijn zodat ze niet aan elkaar lopen.
  • Niet overdrijven uw verkondiging, omdat dit zou kunnen tegenkomen klinken onnatuurlijk. U wilt ervoor zorgen dat uw stem klinkt helder, maar niet alsof je overacting. Als u niet zeker weet of je bent over of onder articuleren uw woorden zijn, vraagt ​​de regisseur en je collega-acteurs.
 6. 6
  Verblijf in karakter. Als je al het andere vergeten, alleen niet vergeten dat je je personage te zijn en niet uitglijden en word je normale zelf.
  • Als je een regel vergeet, zeg iets dat je karakter zou doen in die situatie.
  • Als er een podium ongeluk of iets niet gebeurt zoals gepland, gewoon lekker in karakter en reageren de manier waarop je personage zou doen.
 7. 7
  Emote. Als acteur moet je bepaalde emoties uitbeelden en zorg ervoor dat het publiek kan zien wat je voelt, of je nu op het podium of voor de camera.
  • Niet alleen houterig leveren uw lijnen en verwachten dat het is alles wat je moet doen. Hiervoor moet je dacht in hoe je karakter emotioneel zou reageren en hoe je zou kunnen portretteren dat.
  • Manipuleren van de toon van uw stem. Als je karakter wordt verstoord, kunt u uw stem om hardere en minder gecontroleerd klinken. Als je karakter is opgewonden of nerveus, je stem te laten gaan hoger.
  • Gebruik gebaren en lichaamstaal om emoties over te brengen. Niet alleen staan ​​er met je handen langs je lichaam. Als je karakter is boos, wuif je handen en stamp je voeten. Als het karakter is triest, voorgevoel je schouders en je hoofd hangen.
 8. 8
  Als het allemaal voorbij is, neem een boog. Als je in een toneelstuk of theaterproductie, moet u genadig naar buiten komen en buigen voor het applaus.
  • Ook al is het spel voorbij is en de hele cast en crew is meestal op het podium, moet je toch proberen in karakter te blijven.
  • Handelen als je karakter zou doen als hij of zij werd gevraagd te buigen voor een publiek. Bijvoorbeeld, als je karakter is verlegen, je kon een snelle buiging doen en dan dash weg in de vleugels.
  • Het publiek houdt ervan om de acteurs te zien nog in karakter als ze uit op het podium. Als je niet gedragen als je personage, kan het vaak breken de illusie van het spel.
 9. 9
  Weldadigheid en kameraadschap. U wilt een verstandhouding op te bouwen met de mensen waarmee u werkt en laten zien dat je het werk dat ze hebben gedaan waarderen.
  • Wens uw collega-acteurs veel geluk en hen te vertellen wanneer je dacht dat ze een geweldige job. Zeggen, "Breek een been!" voordat ze gaan op het podium en, "Je hebt het geweldig gedaan!" nadat ze klaar zijn.
  • Bedank de bemanningsleden voor al hun harde werk. Bijvoorbeeld, als je een echt goede make-up artiest gehad, kun je haar vertellen, "Ik waardeer het werk dat je hebt gedaan. Ik kon niet meer leek op het karakter!"

Tips

 • Warming-up voor een poging tot projecteren. Doe eenvoudige ademhalingsoefeningen helpen je keel warmen en doen weinig lichaam schudt om hulp te krijgen van de "rillingen" uit voordat je gaat op het podium.
 • Bestudeer acteurs die je bewondert. U kunt kijken op video's van je favoriete acteurs en luisteren naar hun tips. Noteer degenen die je inspireren en probeer op te nemen als je aan het oefenen bent.
 • Als je nog steeds het ontwikkelen van je personage, mensen kijken. U kunt kijken naar vreemden of mensen die je kent en pick-up op de gewoonten en maniertjes die u wilt nemen in je karakter.
 • Denk aan een moment in je leven wanneer je een emotionele reactie op emotionele reactie van het personage op te roepen had. Bijvoorbeeld, als je karakter is heel triest, wilt u misschien denken aan een tijd dat je moest je hond neer te zetten of een familielid is overleden.
 • Vergeet niet om regelmatig te ademen als je op het podium of in de voorkant van de camera. Dit zal u helpen om te ontspannen en zal u helpen leveren uw lijnen duidelijker.
 • Vraag anderen om uw handelen. Soms, directeuren bieden prive lessen om u te helpen beter te worden.