Proberen te achterhalen van de naam van een nummer als je niet de teksten (of het heeft geen) weet kan rijden een persoon noten. Naar songs met slechts de melodie te identificeren, probeer dan een van de onderstaande opties.
Stappen
- 1Zingen, fluiten of neuriën de melodie voor een online muziek-finder. Als u een melodie kan dragen, gebruikt u een van de onderstaande sites:
- Musicline.de (Melodiesuche):
- Midomi:
- Musipedia: http://www.musipedia.org/
- Noem Mijn Tune: http://www.namemytune.com/ (gebruikers herkennen lied inbreng van andere gebruikers)
- Sloud:
- Tunebot muziek zoeken: http://tunebot.cs.northwestern.edu/
- 2Speel de melodie op een virtuele piano toetsenbord. Als je beter in het uitkiezen van noten dan ze eigenlijk het raken bent, gebruikt u een van de onderstaande sites:
- Folk Tune Finder:
- MelodyCacther: http://www.melodycatcher.com/
- Musipedia: http://www.musipedia.org/
- New Zealand Digital Library (Meldex): http://www.nzdl.org/fast-cgi-bin/music/musiclibrary
- Tunebot muziek zoeken: http://tunebot.cs.northwestern.edu/
- 3Typ notities of codes van de melodie's. Opmerkingen worden beschreven in verschillende vormen, maar doorgaans als C, C #, D, D #, E, etc. Daarnaast kunt u lied elementen in de code te identificeren. (Meestal de Parsons code wordt gebruikt. Het beschrijft de opeenvolgende noten van een melodie in termen van "going hoger / lager te gaan / de noot wordt herhaald" door gebruik te maken van de codes u = omhoog, d = Omlaag of r = herhalen.) Als u zijn vertrouwd met de meer technische aspecten van de muziek, gebruik een van de onderstaande sites:
- DoDoSoSo: (notes)
- JC's ABC Tune Finder http://trillian.mit.edu/ ~ jc / cgi / abc / tunefind (ABC notatie)
- Musipedia: http://www.musipedia.org/ (zowel noten en codes)
- SID thema zoekmachine http://www.linusakesson.net/themes/ (toelichting)
- Themefinder (zowel noten en codes)
- Tunespotting: http://www.tunespotting.com/notes.asp (notes en Keyboard PC)
- Parfait Ole: http://www.parfaitole.com/ (notes)
- 4Tik op het ritme van de melodie op het toetsenbord. Als je beter in het uitkiezen van ritmes dan toonhoogte bent, gebruikt u een van de onderstaande sites:
- Musipedia: http://www.musipedia.org/
- Songtapper: http://www.bored.com/songtapper/
- 5Richt een mobiel bij de muziek om het op te nemen, bel dan een dienst om de titel te ontvangen. Als je niet eens weet waar te beginnen opnieuw het nummer, stuur dan een opname op een van de onderstaande sites:
Tips
- De invoer: Voor de meeste gebruikers, zingen, fluiten of neuriën een melodie zal makkelijker zijn dan het spelen op een piano / keyboard zijn. Aan de andere kant, de eerste is eerder ingang veroorzaken. Codes en zeker note beschrijvingen voornamelijk als niet alleen nuttig voor muzikaal getrainde gebruikers. Ritme tikken zal gemakkelijk zijn voor de meeste gebruikers, maar is het verstrekken van meer beperkte informatie.
- Het concept van "melodie vinden" met "melodie vinders" wordt vaak verward met "Music search", "lied zoeken" of "tune zoeken ', de meer algemeen gebruikt zoektocht naar muziek. "Muziek zoekmachines" zijn gebaseerd op tekst alleen zoeken. De gebruiker van een (deel van een) titel, de naam van een artiest om het deuntje dat die uitdrukking in zijn verwante informatie bevat vinden binnenkomt. Op een vergelijkbare manier "Lyric zoekmachines" worden gebruikt om een nummer te vinden door het invoeren van een deel van de tekst lied en "MIDI zoekmachines" naar een MIDI audio-bestand met de ingevoerde tekst zinsnede in de titel vinden. Sommige "Melody vinders," hoewel de eerste plaats ontworpen om te zoeken naar melodieën, hebben ook een optie voor text search.
- De database: Resultaten van bijna alle systemen zijn gebaseerd op de systemen stamboom.
De database van Name My Tunes bevat slechts ingang gezongen door andere gebruikers.
Sommige databases zijn hoofdzakelijk of uitsluitend gericht op klassieke muziek, zoals C-Brahms Retrieval Engine, Parfet Ole en de grote database van Themefinder. De Folk tune finder is alleen bedoeld voor volksmuziek. - Het web: Twee systemen ook het web te zoeken: Musipedia en MelodyCatcher hoewel de laatste met nauwkeurigere resultaten. Aangezien de resultaten van de MelodyCatcher tonen MIDI-bestanden en links naar hun bronnen, kan deze melodie finder ook worden gebruikt voor het MIDI zoeken op melodie-ingang. Het systeem heeft ook een optie voor text search.
- De bijpassende techniek: De meeste systemen maken gebruik van complexe matching technieken, vooral om een melodie te extraheren uit polyfone melodieën. Het uiteindelijke doel van dergelijke technieken is het toegankelijk voor melodie vinden van alle on line muziek te maken. Hoewel dit doel ideaal is, tot nu toe de juistheid van deze technieken nog steeds teleurstellend. Sommige systemen proberen om de nauwkeurigheid te verbeteren door ook gebruik nootduur als input informatie.
- De nauwkeurigheid van matching op basis van de Parsons contour zoals in Musipedia en Themefinder is goed, maar blijft enigszins onvolledig.
- De precisie van basis alleen ritme, zoals in Musipedia en Song Tapper redelijk is, zeker in verband met de beperkte ingangsinformatie.
- Systemen op basis van "audio fingerprinting", een techniek om opnamen, zoals Midomi en Shazam identificeren, accuraat, maar resultaten van dergelijke techniek zijn beperkt tot de oorspronkelijke gegevens van een melodie en zijn van geen nut voor melodieën opgenomen anderszins.
- De overeenstemmingtechniek van de MelodyCatcher op basis van een zeer verfijnde en toch fouten tolerant contour algoritme is zeer nauwkeurig. Het voordeel van een dergelijke hoge nauwkeurigheid is dat de gewenste melodie, zolang in de database, meestal weergegeven in boven de resultaten, terwijl andere melodieën gevolg van een en hetzelfde gewoonlijk korter - query veel lijken dan in minder nauwkeurig systemen.