Wkunl

Hoe om te chatten met opdrachtprompt

Heb je ooit wilde om iets nuttigs met opdrachtprompt als chatten via het netwerk van een school of praten met je vriend te doen zonder enige chique chat-software te downloaden? Nu kunt u met een paar simpele stappen!

Stappen

Hoe om te chatten met opdrachtprompt. Open kladblok en typ.
Hoe om te chatten met opdrachtprompt. Open kladblok en typ.
 1. 1
  Open kladblok en typ:
   

 2. 2
  Als u klaar bent, klikt u op bestand, opslaan als, vervolgens opslaan als messenger. bat.
 3. 3
  Ga naar Configuratiescherm (zorg ervoor dat u zich in klassieke weergave). Klik op "Systeembeheer", klik vervolgens op "diensten".
 4. 4
  Nu vinden de "messenger" service in de lijst rechts, open het dan. Zul je "opstarttype", die moeten worden geblokkeerd, dus klik op die en selecteer "manual".
 5. 5
  Druk nu op de knop start in de rechterbovenhoek van het venster (niet op de groene startknop), en klik op toepassen.
 6. 6
  Vervolgens doe dezelfde procedure op de externe computer. Totdat deze dienst geactiveerd op die pc, of je zal niet in staat zijn om dit te gebruiken!
 7. 7
  Klik nu op de boodschapper bestand dat u gemaakt. Aangezien het een batch-bestand dat wordt geopend met cmd (command prompt). Onder dat: het moet "MESSENGER" aan de bovenkant en "Gebruiker" te tonen. Typ het IP-adres van de externe computer. Als het in het netwerk, dan wanneer je het bericht volgend typt, moet het naar hen. Het zal ook op de andere computer. Daar heb je het!

Tips

 • Een andere gemakkelijkere manier is om naar het startmenu en klik op uitvoeren of druk op de startknop + R, typ "conf" zonder de aanhalingstekens, die zal leiden netmeeting, een soortgelijk chatprogramma.

Waarschuwingen

 • Het werkt niet op Windows Vista of nieuwer.
 • Als je betrapt dit te doen op een school, kon je in de problemen.

Dingen die je nodig hebt

 • Toegang tot twee computers met Windows XP op hetzelfde netwerk
 • Command Prompt