Wkunl

Hoe om root in Ubuntu geworden

Een computer met een Unix-achtig besturingssysteem, zoals Ubuntu Linux, normaal gesproken beschermt zichzelf tegen veranderingen die uw bestanden of het systeem zelf kan beschadigen. Echter, om de software te installeren of de configuratie van uw computer te veranderen, er zijn momenten waarop het noodzakelijk is om deze bescherming tijdelijk onderdrukt. Dat doe je door steeds "root", dat is een naam voor de beheerder van een computer. Terwijl je "root" kun je dingen die normaal niet mogen doen - zoals het wissen van alles op je harde schijf! Dus wees voorzichtig en alleen worden "root" als je echt nodig hebt om.

Stappen

Hoe om root in Ubuntu geworden. Druk je op "start" (op sommige toetsenborden kan het een logo hebben) of klik op de knop "start", die meestal in een hoek van je scherm.
Hoe om root in Ubuntu geworden. Druk je op "start" (op sommige toetsenborden kan het een logo hebben) of klik op de knop "start", die meestal in een hoek van je scherm.
 1. 1
  Druk je op "start" (op sommige toetsenborden kan het een logo hebben) of klik op de knop "start", die meestal in een hoek van je scherm.
 2. 2
  Kies "terminal" uit het menu. Een overheersend leeg venster moeten verschijnen, met een kort bericht dat er misschien hetzelfde uitzien naar deze:
 1. 1
 1. 1
   • Dit is een "command prompt" genoemd. Het geeft aan dat de computer wacht op u om het te vertellen wat te doen.
 2. 2
  Typ het volgende commando:
 1. 1
 1. 1
  Bepaal of u wilt een alternatieve optie te gebruiken.
 1. 1
 1. 1
  Zie het antwoord.
 1. 1
 1. 1
  Merk op dat als u het wachtwoord niet recht kan krijgen na het uitproberen van 'su-l ", moet u een nieuwe unix wachtwoord toe. Doe dit door het invoeren van:
 1. 1
 1. 1
  Voer het wachtwoord in dat u normaal gebruikt voor het aanmelden (Het zal niet weergegeven als u het typt.) Let op:. Op sommige computers, moet u een aparte "root" wachtwoord hier geven. Maar op de meeste Ubuntu computers, een eigen wachtwoord is voldoende.
 2. 2
  Zie het antwoord. De computer moet beantwoorden:
 1. 1
 1. 1
   • Dit is een opdrachtregel maar het laatste symbool is veranderd van een "$" naar een "#". Dit geeft aan dat je nu "root" en kan gaan om software te installeren of configureren van uw systeem. De details van hoe dat te doen kan in andere artikelen worden besproken.
 2. 2
  Wanneer u klaar bent, sluit dit commando venster.

Waarschuwingen

 • Je moet niet blijven gebruiken "root" voor de normale activiteiten. Want als "root" is gevaarlijk (je mag ingebouwde beveiligingen van het systeem te omzeilen) u moet gebruiken het alleen als je echt moet.