Wkunl

Hoe om oude grammofoonplaten verkopen

Heeft u een stash van oude records die u wilt verkopen? Er zijn veel verzamelaars die bereid zijn om te gaan met u om die stapel oude records die u rond hebt jarenlang gehouden te kopen. Hoewel niet alle van hen zijn veel geld waard, sommige zijn, zorgvuldig te lezen en uit te vinden als je een paar stappen verwijderd van het krijgen wat geld voor hen.

Stappen

Hoe om oude grammofoonplaten verkopen. Bestudeer uw abcs - zolders, kelders en kasten.
Hoe om oude grammofoonplaten verkopen. Bestudeer uw abcs - zolders, kelders en kasten.

Het vinden en verkopen van uw administratie

 1. 1
  Bestudeer uw abcs - zolders, kelders en kasten. Ze kan wel wat extra geld opleveren en vrij te maken waardevolle ruimte in uw huis voor andere toepassingen. LP's (lange-playing 10 en 12 inch schijven, spelen op 33 1/3 toeren per minuut), 78s (enigszins breekbaar schijven, spelen op 78 omwentelingen per minuut met een melodie aan elke kant) en 45s (7 inch schijven spelen op 45 omwentelingen per minuut) zou kunnen blijken waardevol.
 2. 2
  Vergader al de records die u denkt dat u wilt om zich te ontdoen van, en voor te bereiden om winst uit je verleden.
 3. 3
  Denk aan vraag en aanbod. Hoe verkrijgbaar is het record? Als miljoenen aanvankelijk werden verkocht, is het waarschijnlijk dat velen zullen opduiken in kringloopwinkels, tweedehands platenzaken, en veel huizen. De schaarste factor aanwezig zijn. Er moet een vraag naar dat record als gevolg van de artiesten die (bijvoorbeeld, een groot talent, die jong overleed, voordat zij in staat om veel records te maken), het label waarop het werd opgenomen (als de originele opname als onderscheiden van een "heruitgave "), of een rariteit met betrekking tot de opname (bijvoorbeeld een V-schijf, oorlogstijd overheid opnemen, een Aircheck genomen van een radio-uitzending, een origineel picture disc, of een 10-inch LP). De schaarste factor kan ook worden beïnvloed door de vraag of een record is "out-of-print '(niet meer verkrijgbaar bij de fabrikant), waardoor het aanbod afneemt. "Bootlegs" (verslagen illegaal geproduceerd uit live-concerten of uitzendingen) zijn ook waardevol voor verzamelaars.
 4. 4
  Controleer de staat van het record. Als het in "mint" conditie (perfect) of 'near mint' conditie, zal het de hoogst mogelijke waarde te hebben. Een record in "zeer goede" conditie mag geen vervormde geluiden of verlies van geluidskwaliteit. "Goed" betekent dat het kan een aantal onvolkomenheden hebben, maar kan gemakkelijk worden genoten. "Fair" betekent dat het kan spelen, maar het zal duidelijk geluid stoornis hebben en afbreuk doen aan uw plezier en de waarde van het record. Degenen met oppervlakte ruis en krassen zal zijn van weinig of geen waarde. Sommige handelaars kunnen een iets andere indelingsschema.
 5. 5
  Denk na over de inhoud van de opname. Over het algemeen is er meer interesse in muziek dan in gesproken woord of comedy administratie en de waarde zou dus groter zijn. Bepaalde soorten van muziekopnames brengen hoge verkoopprijzen. Jazzplaten en originele Broadway cast en film soundtracks neiging om een ​​meer actieve markt en meer waarde te bieden. Ook zijn vroege rhythm and blues platen en de doowop geluid zeer gewaardeerd en collectible. Onder klassieke records, de meest waardevolle zijn orkestuitvoeringen, dan solo-instrumentale, kamermuziek en concerten, solo zang en opera-aria's, en tenslotte, volledige opera's. Om enkele verzamelaars, of een record is mono of stereo invloed op de waarde. Zie hieronder de tips voor nieuwe trends.
 6. 6
  Vind de juiste koper voor uw schat. Records worden gekocht door verzamelaars, postorder dealers, gebruikte platen winkels, en het grote publiek (soms op een nostalgische impuls of als gevolg van een favoriete artiest. Ook sommige audiofielen geloven dat de geluidskwaliteit geproduceerd door vinyl is groter dan die van een CD-of andere media-formaat). Voor echt zeldzame platen, zal de beste prijzen komen van dealers die de markt kennen en hoeveel ze kan ze verkopen voor. Verzamelaars zijn emotioneel en soms fanatiek over het verzamelen van hun specialiteiten. Ze mogen top prijzen te betalen voor bepaalde eigenaardigheden. Het is ongebruikelijk om boven dollar te krijgen voor een zeldzame record uit het "grote publiek", waar alleen de prestaties waarde wordt erkend, niet de doorverkoop of de handel in waarde.
 7. 7
  Doe je onderzoek voordat een transactie initiëren. Zorgvuldige onderzoek samen met kennis van de platenindustrie en artiesten nodig om de waarde van een bepaalde opname te bepalen. Het kan mogelijk zijn om een ​​waarde voor een "zeldzame" record te bepalen als je eenmaal hebt vastgesteld dat het echt zeldzaam. Voor meer informatie over prijzen, check de onderstaande tips.
 8. 8
  Inventariseer je administratie. Een lijst van de kunstenaar, de titel van de plaat, LP, 45 of 78 toeren, het record catalogusnummer, en de staat ervan.
 9. 9
  Vinden kopers. Neem de lijst om een ​​record bibliothecaris, een lokale platenzaak of een aantal gebruikte platenzaken voor de aanbiedingen en de aanwijzingen betreffende zeldzaamheid. Praat met vrienden en medewerkers. Adverteren in lokale classifieds of publicaties verzamelingen. Ga naar opnemen shows, lokale gebruikte platenzaken, rommelmarkten of bazaars, of garage sales. Gebruik het internet, er zijn er vele veiling en geclassificeerd sites zoals eBay, waar u uw administratie kunt verkopen.

Verzending en betaling voor online verkoop

 1. 1
  • Met het internet, zullen de meeste sales worden uitgevoerd zonder dat een van beide partijen te hebben in persoon ontmoet elkaar. Het is veel waarschijnlijker dat je zal verpakken en verzenden zonder ooit dat de koper heeft voldaan. Met behulp van een online 'bank', zoals PayPal is de kleine vergoeding per transactie waard omdat je dan kunnen accepteren de belangrijkste creditcards of e-cheques, en als u kiest, worden de verzendkosten kosten die in het oorspronkelijke elektronisch automatisch gemaakt en gemaild factuur. Zending is niet gemaakt totdat de betaling volledig is ontvangen, die normaal is slechts een kwestie van minuten.
  • Schade tijdens het transport kunt records te vernietigen, maar vinyl is moeilijk te beschadigen mits goed verpakt en hoge temperaturen worden vermeden. Door te eisen dat de scheepvaart verzekering worden gekocht samen met regelmatige portokosten, wordt de verzender vergoed voor verloren of beschadigde gegevens, en dan kan terugbetalen van de koper zijn betaling. Verkopers zijn niet aansprakelijk voor beschadigde of verloren vracht als het item wordt goed verpakt, verzekerd en heeft de levering bevestiging gevraagd. Vandaag de dag, is het normaal voor kopers om te betalen voor alle werkelijke verzendkosten en redelijke administratiekosten. Niet ooit stuur een item door COD Vandaag veel verkopers bieden geen restitutie als ze volledig en eerlijk beschreven alle gebreken op de plaat en / of dekking, en goed verpakt en verzonden het item. Sommige verkopers bieden 3 tot 30 dagen periodes terugbetaling, maar beschikken slechts over een handel voor zoals artikel of krediet bij de verkoper.

Tips

 • Weten dat de meeste records die niet "zeldzaam" zijn alleen centen kan brengen bij dealers. Zeldzame platen kan brengen vanuit een 1,00-50,00. Er zijn een aantal prijs-gidsen gepubliceerd, maar de waarden aangegeven, worden over het algemeen zeer opgeblazen of op basis van een geïsoleerde verkoop. Uiteraard, verzamelaars en handelaren willen lezen die records hoge prijzen kan brengen. Internet marktplaatsen zoals eBay kan een bron van informatie over wat een record zou kunnen verkopen voor zijn.
 • Onlangs, begon een markt ontwikkelen voor rock platen van de vroege vintage, vooral die van overleden cult figuren zoals Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison. Ook stevige handel vindt nu onder verzamelaars van 45 jaar, vooral onder de 1950 rhythm and blues en vroege rock artiesten. Er is grote belangstelling voor zeldzame en ongewone records (buitenlandse zaken, etc) van Elvis en de Beatles. Er is ook een aanzienlijke belangstelling voor records die met bijlagen, zoals posters van de kunstenaars kwam.