Wkunl

Hoe je death metal waarderen

Terwijl de meeste mensen associëren death metal muziek met een stel jongens schreeuwen en het creëren van willekeurige ruis, is er een veelheid van redenen waarom dit genre onderhoudt een sterke aanhang en verdient de felle loyaliteit van vele luisteraars wereldwijd. Hier is waarom.

Stappen

Hoe je death metal waarderen. Luister dan de scheuren gitaren en ongebruikelijke zang.
Hoe je death metal waarderen. Luister dan de scheuren gitaren en ongebruikelijke zang.
 1. 1
  Luister dan de scheuren gitaren en ongebruikelijke zang. Hoewel het ruige gitaargeluid en keelklank zang die veel van death metal doordringen een beetje wennen aan (vooral als uw oren gewend zijn zachtere geluiden) kan nemen, het is meer dan alleen maar idiote lawaai. Er zijn melodieën, patronen, en de complexiteit te realiseren en gewaardeerd als er genoeg tijd wordt besteed aan het al weken in
 2. 2
  Bekijk een live-death metal prestaties. Observeer hoe de groepsleden manipuleren van de instrumenten. Het kan een hele ervaring zijn, vooral omdat de shows zijn vaak klein en je kunt lopen in de buurt of achter het podium om de muzikanten dichtbij observeren. Als u ooit hebt geprobeerd deze instrumenten zelf te spelen, zul je waarschijnlijk versteld staan ​​van hoe behendig ze spelen. Het vergt oefening en toewijding, die het stereotype van metalheads lui en slordig uitdaagt. Je zou ook verbaasd zijn over hoe energiek enkele van de artiesten zijn.
 3. 3
  Vergeet niet dat in de death metal, in tegenstelling tot veel andere genres, elke band bijna altijd. Dat geldt ook voor de riffs, drums, solo's en teksten. Het schrijven van uw eigen muziek toont een andere dimensie van instrumentele beheersing en talent, evenals het maken van de muziek meer persoonlijke en minder vervaardigde.
 4. 4
  Niet de context en het onderwerp persoonlijk. Death metal teksten en thema's zijn niet bedoeld om letterlijk worden genomen. Ze documenteren de buitenste uitersten van de menselijke ervaring die andere genres niet durven aanraken, zoals de motieven van seriemoordenaars, de activiteiten van de levende doden, de dood zelf, en isolatie. Ook zullen veel bands betrekking hebben op andere onderwerpen die niet meestal geassocieerd met de dood, zoals de Noorse mythologie. Veel bands verkennen politieke en religieuze kwesties, en schrijven over historische gebeurtenissen.
  • Houd in gedachten dat sommige death metal teksten, vooral de gore en brute rassen, vaak, maar niet altijd, ingaan op de details van extreme handelingen, waaronder verminking, dissectie, verkrachting en necrofilie. Gebruik uw gezonde verstand, waaronder onafhankelijke online band en album reviews, evenals skimming lyrische inhoud alvorens te kopen, als je zijn met name bezorgd over de kwestie.
  • Wees voorzichtig niet te volledig uit te sluiten van een luistertest uitsluitend gebaseerd op lyrische inhoud. Veel online muziekwinkels hebben tweeëndertigste clips die de groef van een lied kan aantonen, en als de muzikale inhoud vonken uw interesse, misschien wel de teksten kunnen worden meer lichtvaardig genomen.
  • Opzoeken van de teksten. Een veel voorkomende misvatting van heavy metal is dat alle heavy metal bands teksten zijn zeer vulgair, met veel slechte taal. Je zou verbaasd zijn door de complexiteit en grote woordenschat te vinden in de teksten in sommige death metal bands.
 5. 5
  Meer informatie over de sub-genres. Niet alle death metal is hetzelfde. Het genre bevat veel sub-genres die vaak kunnen mengen en vermengen met elkaar. Hierdoor kan het moeilijk zijn om een ​​band toeschrijven onder een sub-genre. Hier is een algemene richtlijn om mee te beginnen:
  • Blackened - keurt thematische en muzikale elementen van black metal: Akercocke, Behemoth, Belphegor, Dissection, God Dethroned, Firdous Angelcorpse, Sacramentum, Zyklon, Crimson Thorn en vele anderen
  • Brutal: Cannibal Corpse, Cryptopsy, Blood Red Throne, Deeds of Flesh, Degraderen, Gestoord, Disavowed, Disgorge, Guttural Secrete, Hate Eternal, Immolation, Internal Suffering, Krisiun, Oorsprong, zonder vel, Spawn of Possession, Suffocation, The Genocide Architect, ontwormd en vele anderen
  • Death / Doom - trage tempi, melancholische sfeer, diep grommende zang double-kick drumming: Anathema (eerdere werken), Asphyx, Autopsy, Disembowelment, My Dying Bride, Slik de Zon en Winter.
  • Goregrind / Deathgrind - intense, korte, zeldzame gitaar solo's, meer prominente gilde zang: Aborted, Karkas (vroeger werk), Terminaal Uw Aborted Ghost, Anal Bleeding, Guttural Engorgement, XXX Maniak
  • Melodische - Iron Maiden-achtige gitaar harmonieën en melodieën met typisch hogere toon gromt: Children Of Bodom (vroeger werk), Amon Amarth, Arch Enemy, The Black Dahlia Murder, op gespannen voet met God, At the Gates, Karkas (later werk), Dark Tranquillity, Desultory, Dethklok, Disarmonia Mundi, Ensiferum, Hilastherion, Hypocrisy, Immortal Souls, Kalmah, Norther, Zielen, In Flames (eerder werk), Sacrilege, Wintersun, Scar Symmetry, Insomnium, Noumena, Rapture, en Daylight Dies.
  • Symphonic - Eternal Tears of Sorrow, nightsleep en Septic Flesh
  • Technisch / Progressive - dynamische songstructuren, ongewone maatsoorten, bevat soms cleane zang en akoestische gitaren, atypische ritmes en ongebruikelijke harmonieën en melodieën: The Agonist, Amoral (vroeger werk), Arsis, Beneath The Massacre, Brain Drill, Cryptopsy, Cynic, dood, Onthoofd, Gorguts, Immolation, Baan voor een Cowboy, Necrophagist, Nile, Onheilspellend, Opeth, Oorsprong, Pestilence, Psycroptic, slaap terreur, Spawn of Possession, The Faceless, Visceral Bleeding, Meshuggah, Psyopus.
  • Deathcore - Low-gestemde gitaren, Pigsqueal (bree) zang, Storingen, Inclusief Metalcore / Punk Elementen: All Shall Perish, verraden de Martelaren, Born of Osiris, Bring me the Horizon (vroeger werk), CARNIFEX, Chelsea Grin, Cryptopsy (later werk), Dr Acula, Emmure, In Dying Arms, Baan voor een Cowboy, iwrestledabearonce, KING CONQUER, Knights of the Abyss, Oceano (later werk), Suicide Silence, Thy Art is Moord, Upon a Burning Body, Veil of Maya, Whitechapel, en Winds of Plague
 6. 6
  Respecteer de kunstenaars. De grootste death metal muzikanten kan bijna geen leven te maken met wat ze doen, en toch de muzikanten in deze banden verder ondanks hun onbekendheid. Death metal is zo niet-mainstream dat zijn muzikanten moeten keihard werken voor hun carrière verkopen om nog een miljoen exemplaren (die zeer weinig death metal muzikanten daadwerkelijk hebben gedaan) te bereiken. Veel death metal muzikanten zijn zeer intelligente mensen met een uitgebreide muzikale opleiding.

Tips

 • Houd in gedachten dat alle genres en sub-genres zijn onder verhit debat, dus niet houden aan een enkele definitie te serieus.
 • Veel mensen noemen Death Metal en andere genres met keelklank vocals "SCREAMO". Het is niet. Screamo is een sub-genre van punk.
 • Vele uitstekende death metal bands nooit had een grote platenmaatschappij achter hen te ondersteunen en bevorderen van hun muziek. Ze zijn verborgen schatten. Kijk eens rond en ontdek wat er meestal genegeerd.

Waarschuwingen

 • Heeft alles wat je hoort in de tekst van een death metal nummer niet serieus te nemen. Dit geldt vooral met bands als Cannibal Corpse. Gebruik discretie bij het luisteren naar nummers als 'Meat Hook Sodomie "en" Hammer Smashed Face "(beide nummers van Cannibal Corpse). Cannibal Corpse, onder andere bands, hebben zelfs gezegd hun teksten zijn volledig fictief en niet te volgen. Deze nummers en alle andere extreme death metal songs zijn volledig werken van fictie en worden niet gedoogd door de auteurs of de band.
 • Op een praktische nota, death metal is geen goede benadering van het begrip dood.