Wkunl

Hoe maak je een flash mob te organiseren

Een flashmob is een georganiseerde routine van een groep performers werken samen aan een grote schaal te verrassen en vermaken het publiek voor een tijdelijke periode van tijd met een spontaan optreden. Flashmob voorstellingen kunnen onder meer dansen, liedjes of zelfs recordpogingen.

Terwijl het doen van iets met een heleboel mensen op grote schaal kan moeilijk, als het je lukt om te trekken uit een flashmob te zijn, het kan zeer lonend zijn voor zowel de deelnemers en observeren.

Stappen

Hoe maak je een flash mob te organiseren. Begrijp het doel van een flash mob.
Hoe maak je een flash mob te organiseren. Begrijp het doel van een flash mob.
 1. 1
  Begrijp het doel van een flash mob. Een flashmob is over de prestaties en het centreert meestal rond entertainment, waardoor amusant (onschadelijke) verwardheid, of hekelende iets dat leden van het publiek onmiddellijk zal begrijpen en reageren. Het gaat over spontaniteit, boeiende waarnemers in een spektakel waarin niets van ze, afgezien van genieten van wat ze getuige van verwacht. Sommige dingen die een flash mob is niet:
  • Een flashmob is niet geschikt als marketing vehikel voor een product of dienst (ondanks verschillende pogingen op dit), politieke doeleinden of een publiciteitsstunt. De reden is dat deze niet het element van entertainment of satire niet dragen zonder vrijblijvend voor de waarnemers. Dit soort gebeurtenissen hebben hun motief als een verwachting dat waarnemers dan iets als een product koopt, stem voor iemand of ondersteuning van een bepaalde zaak zal doen.
  • Een flashmob is geen excuus voor of beschadigen van eigendommen. Om deel te nemen aan iets dat resulteert in deze is om een ​​deel van een menigte rellen of menigte, niet een flash mob te zijn. Hebben nooit de intentie om een ​​gewelddadige of schadelijke gebeurtenis uit een flash mob oefening maken. (Overheid op sommige plaatsen hebben genomen om het benoemen van criminaliteit fuiven als 'flash mobs, "maar crimineel gedrag heeft niets te maken met flash mobs als performance art.)
 2. 2
  Beslissen wat je gaat doen voor uw flash mob gelegenheid. Het succes van een flashmob evenement is afhankelijk van de originaliteit, levendigheid en aantrekkelijkheid van het evenement. Vermijd het kopiëren van een flash mob gebeurtenis die is ergens anders uitgevoerd. Zorg er altijd voor wijzigingen aan een flashmob prestaties die u heeft geïnspireerd zodat het uw eigen stempel van originaliteit en lokale relevantie. In alle gevallen, de prestaties worden op voorhand uitgewerkt en ofwel gerepeteerd of goed uitgelegd op een of andere manier (zoals via online-instructies) zodat iedereen weet hun rol en interacties met de andere. De meest typische flashmob voorstellingen te betrekken activiteiten zoals:
  • Gechoreografeerde dans: een voorbeeld zou een grote groep allemaal uitvoeren van een dans in het park om een ​​minnaar te stellen aan zijn vriendin te ondersteunen.
  • Zingen iets zoals opera, jodelen, of een pop hit. Elke stijl van zingen is prima, maar zorg ervoor dat het interessant. Een voorbeeld zou zijn het inbreken in lied over de wonderen van groenten en fruit, terwijl in de supermarkt.
  • Handelen uit een bepaald scenario: zoals veel mensen lopen onzichtbare honden aan de lijn.
  • : Een voorbeeld zou zijn te doen alsof om te proberen en vind een weg door een muur die is er niet.
  • Met behulp van een bestaande vreugdevolle gebeurtenis om liefde te verspreiden: Een voorbeeld zou een huwelijk, afstuderen of jubileum feest worden genomen om een straat, winkelcentrum of andere openbare plaats om de vreugde te verspreiden!
  • : Proberen om een ​​Guinness World Record te breken door het hebben van de grootste bijeenkomst doen "X" op hetzelfde moment.
  • Freeze flash mob: Alle leden worden levende standbeelden en vries.
 3. 3
  Kijk vorige flash mob gebeurtenissen op youtube. Er is nogal een verzameling beschikbaar om naar te kijken en dit zal een uitstekende bron van inspiratie. Het zal ook geven u ideeën over hoe u uw groep mensen omgaan en hebben de prestaties bij elkaar komen. Zoals alle prestaties, timing en uitvoering zijn cruciaal voor het succes van een flash mob.
 4. 4
  Organiseer uw flash mob. Je moet bereid zijn performers te nemen aan de flashmob en voor dat, kan je goed gebruik maken van online middelen te maken. Gebruik social media netwerken, e-mails en websites om mensen voor je flashmob vinden. U kunt ook in staat gebruik te maken van de middelen van een klasse je in, een uitvoering of dansgroep je bent een deel van, of andere groepen mensen je tijd doorbrengen met. Vraag je vrienden en familie als ze willen een deel van het te zijn.
  • Gebruik Facebook, en websites om mensen samen te brengen. Mensen zullen op zoek gaan naar een flash mob met de woorden "flash mob" of "flash mob" dus zorg ervoor dat deze in ieder bericht dat u maakt om mensen te vinden.
  • Een online plek voor het organiseren van een flashmob is door Flashmob.com (bij http://www.flashmob.com/ ). Uiteraard, deze site is zo chaotisch als de flashmob ideale zelf, dus je zult moeten zoeken via de hooiberg om uw naald te vinden.
  • Improv Everywhere is gevestigd in New York City en terwijl niet al zijn straat optredens zijn flash mobs, sommige zijn en je zou in staat zijn om deel te nemen met hen als je in NYC. Check hun website voor meer informatie ().
  • Er zijn veel lokale flashmob websites, gewoon gebruik maken van een zoekmachine om ze te vinden met behulp van uw locatie naam en de term 'flash mob'.
 5. 5
  Zorg voor duidelijke instructies om uw groep mensen. Het succes van uw flash mob evenement zal vereisen dat uw deelnemers om precies te weten wat te doen. Het is het beste als je een kunt hebben repetitie vooraf, maar als dit niet mogelijk is, dan is in ieder geval zorgen voor een zeer duidelijke instructies (hetzij online of via e-mail, enz.) wat te dragen, waar je wel op welk tijdstip, welke te doen (bijvoorbeeld: Wees bereid om te bevriezen, wandelen, dansen, gapen als een vis, etc, op de hoek van 55th Street en 3rd Avenue op 7:00), en hoe lang om de daad te doen voor. Eventuele deelnemers samen moeten communiceren, het is het beste als ze repeteren dit omwille van de timing en nauwkeurigheid.
  • Als de instructies zijn eenvoudig, zoals iedereen staan ​​op een plaats die een krant leest ze hebben oog gaten gesneden in, dan is de eenvoud van de actie zal waarschijnlijk betekenen dat u niet hoeft te repeteren. Echter, het is een heel goed idee voor iedereen die deelnemen om te proberen en ontmoeten ergens voorafgaand aan het evenement om snel te lopen over de details, wat er van het evenement en deelnemers verwacht, en wat te doen als het voorbij is. Het is ook nuttig om uit te leggen wat te doen als mensen ergeren of de politie proberen om de groep te verschuiven.
  • Als de instructies zijn complex, met name wanneer scènes moeten worden gechoreografeerd en georganiseerd, overweeg dan met een kleinere groep mensen die je zeker kan terecht bij repetities en redelijk rustig te houden over de gebeurtenis, in plaats van een veel groter en moeilijker te coördineren groep. Ongeveer 50 mensen kunnen redelijk succes worden georganiseerd, maar hogere cijfers betekenen dat de dingen beginnen steeds lastiger.
  • Het kan makkelijker zijn om een ​​dansgroep je bent al betrokken inch Bijvoorbeeld, het krijgen van een groep van uw Zumba beoefenaars van de lokale sportschool om te presteren in de straat bij elkaar zou een grote kans voor de deelnemers om wat ze te pronken met zijn 'coördineren al heb geleerd.
 6. 6
  Schik alle rekwisieten of nodig. Het beste is om de deelnemers te vragen om hun eigen rekwisieten brengen of om hun eigen kostuum spullen (zoals avondkleding, zwempakken, pruiken, wat dan ook) te organiseren, maar soms moet je dingen te bieden voor iedereen (zoals Hondenlijn een kraag voor een onzichtbare hond lopen).
  • Indien de rekwisieten of kostuums zijn voor mensen moeilijk te vinden of te maken op hun eigen, overwegen een workshop vooraf waarin iedereen de kans krijgt om de items nodig te creëren. Echter, moet je streven naar eenvoudige kleding en items, of dingen die mensen hebben al in hun kast of huis.
 7. 7
  Ken de beperkingen van uw locatie. Doe een goede controle van het gebied dat u voorstelt om de flashmob uitvoeren inch Er kunnen veiligheid, juridische of fysieke grenzen aan wat kan worden gedaan op de locatie. Om te voorkomen dat je in de problemen legaal, is het belangrijk om onveilige obstakels, veiligheidsproblemen, of op te houden mensen op een manier die hen verhinderen hun gebruikelijke zaken op niet-openbare gebouwen niet maken. Hoewel er duidelijk een balans tussen het aanmoedigen van mensen om naar te kijken en het blokkeren van mensen uit de omgang met hun gebruikelijke activiteiten, moet u om te oordelen dat uw flash mob de oorzaak van nood of onwettige situaties niet zal zijn. Bijvoorbeeld, als uw flash mob waarschijnlijk blokkeren zou zijn, dan weer denken over waar om het evenement te vinden.
  • Zoals hierboven vermeld, vertel uw deelnemers wat te doen in het geval dat de of een andere instantie om dat je groep te verlaten. De beste optie is om te doen zo stil en vreedzaam vroeg. In ieder geval zal een goed beheerd, legitiem flashmob zijn achter de rug voordat deze mensen nog aankomen.
 8. 8
  Organiseren kwaliteit videografie voor het evenement. Het is zeker de moeite waard om het hele evenement gefilmd, zodat u kunt uploaden naar YouTube. Wie weet? Het zou zelfs gaan virale! Als er niets anders, zal het dienen als inspiratie voor andere flash mobs in de toekomst.
 9. 9
  Laten gaan. dat de flash mob zal volgens plan! Als organisator, verantwoordelijk voor dat de flash mob kleeft aan het plan en heeft geen problemen voor het publiek op het evenement te creëren blijft u.
 10. 10
  Finish alsof er niets gebeurd is. Zodra de flash mob evenement voorbij is, niet toestaan ​​dat de deelnemers om te gaan zitten en te praten of om te gaan praten met de menigte. Ze nodig hebben om terug te mengen met de en hoofd weg in de zonsondergang, alsof er niets ooit plaatsvond.

Dance flash mob

Dit is misschien wel de meest voorkomende vorm van flash mob die plaatsvindt en creëert vaak de grootste spektakel.

 1. 1
  Kies een nummer. Wil je het iets up-tempo of meer mellow te zijn? Heeft u iets bekend of iets dat een bepaalde stijl van muziek, zoals opera toont wilt?
 2. 2
  Zoek iemand staat te choreograferen. Als dit u, geweldig. Zo niet, krijgt iemand die weet hoe om te helpen zetten een groep dans in iets spectaculair.
 3. 3
  Kies uw plek voor de dans. Een park in een grote stad is een geweldige plek, vooral tijdens de lunchpauze of na het werk wanneer iedereen naar huis.
 4. 4
  Verzamel een groep dansers. Flashmob dansen kan een willekeurig aantal mensen, maar proberen te streven naar ten minste 50-75. Het klinkt misschien als een hoop te regelen, maar hoe meer mensen je hebt, hoe effectiever de flash mob dance wordt.
 5. 5
  Leer hen al de dans in kleinere groepen van 4-30. Deze manier hoef je niet al te veel mensen in dezelfde kamer of ruimte te krijgen in een keer en ze kunnen ook vermaken de menigte vanuit verschillende perspectieven. Dit is goed voor mensen die niet kunnen zien de hele scène voor hen.
 6. 6
  Kies een flash mob leider. Dit zal de beste danser in de groep te zijn, de persoon die zet de beat en biedt een volgende punt voor de resterende dansers. De leider kan de routine te starten met een solo dance move, trekken dan is de volgende groep van 9 tot 15 dansers die meedoen met de volgende zet. Dan, het dubbele van de grootte van de groep met 16 tot 30 dansers mee inch De truc om een ​​goede flash mob is om geleidelijk alle betrokken in de routine dansers. Verkrijg de rest van hen om in te sluiten in het laatste deel van het lied, zodat de hele groep wordt eindelijk betrokken.
 7. 7
  Doen alsof er niets is gebeurd. Zodra de song klaar is, moeten de dansers verspreiden als de gewone leden van de menigte om te doen alsof er niets is gebeurd.

Tips

 • Probeer het een verrassing houden. Helaas, de methode waarmee u de deelnemers zullen de mensen te wijzen op het bestaan ​​ervan, maar je kan de deelnemers vragen niet om het nieuws te verspreiden verder en hopen dat de gemiddelde omstander die toevallig over wanneer u de flash mob voeren zal hebben werd gewaarschuwd voor het evenement! Wees je bewust van bepaalde wetten rond waar je wilt de flashmob doen.
 • Flash mobs hoeven niet precies te zijn in het dansen, acteren of andere technieken. Verwacht niet dat iedereen (behalve de leider) om het perfect te doen - het hele punt is dat mensen doen het helemaal in een enorme groep.
 • Als je een liedje over relaties brengen jongens in, zodat het publiek kan begrijpen wat het liedje over gaat en zorg ervoor dat je een gelijk aantal danspartners.
 • Als u wilt dat de flashmob moeilijker te maken, probeer het te doen in een stad straat wanneer het verkeer wordt tegengehouden. Maar wees voorzichtig dat niemand kan worden gekwetst en hoeft het verkeer niet hinderen.
 • Niet alle mensen hebben te doen hetzelfde. Twee of drie mensen kunnen een ding te doen en de anderen kunnen iets anders doen!

Waarschuwingen

 • Sommige mensen hebben geen gevoel voor humor en zal worden beledigd of door een flash mob ervaring zetten. Dit is meer waarschijnlijk het geval zijn als u binnenvallen een handelszaak of waar dan ook dat de bedrijfsactiviteiten worden ontplooid, zoals de uitbaters van het bedrijf zal de onderbreking te zien als mogelijk schadelijk voor de verkoop, impressies klant en routines werknemers. Zoals hierboven besproken, moet u uw huiswerk goed te doen op voorhand te garanderen dat wat je doet is niet overdreven storend en is zeker niet illegaal, schadelijk, veiligheid compromitteren, of waarschijnlijk iemand anders een hoop geld kosten. Wees wijs in uw keuze van de plaats.
 • Je zou kunnen krijgen gestopt door ambtenaren. Wees voorbereid wanneer dat gebeurt en wees niet twistziek of confronterend. Volg de aanwijzingen en verspreiden zoals gevraagd.
 • Kennen de lokale wetten met betrekking tot grote bijeenkomsten op bepaalde plaatsen. Het kan illegaal zijn. Worden clued in het verschil tussen publieke en private locaties en de mogelijkheid van mensen die proberen te vervolgen voor overtreding. Als je een internet parcours hebt verlaten, zal het niet moeilijk zijn om iemand die zal klagen, dus zorg ervoor dat u uw bases te dekken door het juridisch savvy vinden.

Dingen die je nodig hebt

 • Grote hoeveelheid deelnemers bereid
 • Repetitieruimte (optioneel)
 • Online rallysport sites zoals Twitter, Facebook, Google+, een website, etc.
 • Props (optioneel)
 • Muziek en muziekspeler