Wkunl

Hoe je jazz piano te spelen

Jazz is een kunstvorm die is gegroeid uit de blues oorsprong aan invloeden trekken uit zowat elk genre van muziek is er. Voor de beginner, hoewel, het is misschien het beste om zich te concentreren op de vroege swing en het leren improviseren. Hier is een vrij eenvoudige manier om aan de slag te gaan!

Stappen

Hoe je jazz piano te spelen. Ervan uitgaande dat je al een aantal zeer fundamentele theorie kennen, leren eerst alle 12 grote schalen (er zijn twaalf verschillende klinkende toonladders, maar in theorie b / cb, f # / nl en C # / db zijn aparte schalen).
Hoe je jazz piano te spelen. Ervan uitgaande dat je al een aantal zeer fundamentele theorie kennen, leren eerst alle 12 grote schalen (er zijn twaalf verschillende klinkende toonladders, maar in theorie b / cb, f # / nl en C # / db zijn aparte schalen).
 1. 1
  Luisteren. Dit is veruit de belangrijkste stap in het worden van een muzikant. Zoek zoveel opnames als je je handen kunt krijgen op. Discrimineren niet - luisteren naar de oude grootheden, zoals Art Tatum en Count Basie en Thelonius Monk, evenals up-and-coming pianisten van vandaag. Luister, nemen wat ze doen, en toepassen op je eigen spel. Door dit te doen consequent zal u een uitstekende jazzpianist maken.
 2. 2
  Ervan uitgaande dat je al een aantal zeer fundamentele theorie kennen, leren eerst alle 12 grote schalen (er zijn twaalf verschillende klinkende toonladders, maar in theorie b / cb, f # / nl en C # / db zijn aparte schalen). Het leren van alle schalen zal zeer nuttig zijn.
 3. 3
  Zorg ervoor dat je kunt muziek lezen en kan een aantal fundamentele dingen te spelen, ook al is het niet de jazz. De eerste echte stap in uw reis zal zijn om te breken met "de puntjes" en train je oor. Dus...
 4. 4
  Koop een songbook van een van de meesters: Cole Porter, Gershwin, etc. Zorg ervoor dat akkoordsymbolen of gitaar tabs boven de melodielijn worden geschreven, zoals "Dbm7."
 5. 5
  Leer een grote 7 (1 3 5 7), minor 7 (1 b3 5 b7), dominant 7 (1 3 5 b7), de helft verminderd (1 b3 b5 b7), en verminderd akkoord (1 b3 b5 bb7) van iedere toets. Dus, bijvoorbeeld, tot C7 spelen (C dominant 7) je C, E, G, en Bb zou spelen. Voor C verminderde zevende, zou je C, Eb Gb, en A (Bbb) spelen. Je moet ze weten goed genoeg om te kunnen om een ​​akkoord symbool zoals die te zien in de bovenstaande stap en in staat zijn om het te spelen zonder na te denken. Als u weet dat uw grote schalen, zou je deze stap onder de knie in een week.
 6. 6
  Om uw harde werk te belonen, trek de songbook. Zoek een song die u wilt en speel de melodie lijn in de rechterhand met de juiste akkoorden in de linker, als je ze leest uit de akkoordsymbolen. Je bent nu een lied te spelen zonder het lezen muziek (op de traditionele manier, aka Fakebook stijl). Gefeliciteerd!
 7. 7
  Hoewel het waarschijnlijk klinkt afschuwelijk, praktijk voor lang genoeg en je zult meer en meer klinken als wat er zonder dat je het zelf te weten geschreven. U kunt altijd terug naar de bladmuziek om te zien hoe ze uiten de akkoorden in slimme manieren die je niet bent.
 8. 8
  Vervolgens leert akkoord inversies: leren spelen zoals CM7 (C, E, G, B), (E, G, B, C), (G, B, C, E) en (B, C, E, G). Leer deze vier posities voor elk akkoord, maar pas nadat je bent gerust voelen wat elk akkoord is, en hebben Stap vier onder je riem. Niet scramble je hersenen.
 9. 9
  Leer de pentatonische toonladder van uw favoriete sleutel.
 10. 10
  Voeg in een paar noten uit het in een nummer dat je tevreden bent. Voeg wat meer, en neemt een deel van de originelen uit.
 11. 11
  Nu leren de blues schaal van diezelfde sleutel en meng de twee. Door nu, je bent waarschijnlijk improviseren! Leren deze twee schalen voor iedere toets.
 12. 12
  Kijk naar het akkoord sequenties in de nummers die je speelt. Probeer en splice een van het ene nummer naar het andere.
 13. 13
  Leer de 3, 6, 2, 5, 1 progressie. Ook leren tritonus vervangingen en het. Spelen dezelfde nummers in verschillende sleutels.
 14. 14
  Als je klaar bent, leer chromatische en diatonische harmonie. Leren modi en verschillende schalen. Luister naar verschillende soorten muziek uit allerlei perioden, en alles wat je kan stelen harmonische en melodische ideeën uit. Als je zo ver hebt gekregen, kunt u gemakkelijk zelf te onderwijzen.

Tips

 • Experiment! Experimenteren met alles. Er zijn geen regels bij allen. Geen. Veranderen dingen ritmisch, melodisch, harmonisch, en structureel als je wilt. Doe dit elke dag. Het is uw belangrijkste vorm van praktijk.
 • Vergeet niet: je leren om de piano te spelen door het spelen van de piano, niet door het lezen van een boek of een Google. Je leert om dingen te doen door ze uit te voeren. Ervaring is alles. U wilt dat uw handen om te weten hoe om te spelen, niet per se je hersenen. Neem een ​​kleine stap op een moment om een ​​stuk onder de knie, zodat je echt kunt nemen in de toelichting en de techniek die je speelt.
 • Hou van jazz, en leren het ambacht van songwriting houden. Luisteren naar jazzmuziek.
 • Neigen naar de beste pianisten, al was het maar om te proberen te begrijpen waarom ze beschouwd als de beste. Transcriberen solo u geniet of identificeren van het spelen met! Ook proberen en af ​​te stemmen op de emotie in hun muziek. Pick-up op de Bud Powell's rauwheid en intensiteit, Bill Evans 'romantiek en schoonheid, drive en felheid McCoy Tyner's, enzovoort. Emotie is wat je niet kan leren en is zeker wat voor muziek is alles over.
 • Wees niet bang om verkeerde noten maken, soms is het misschien zelfs goed klinken!
 • Leer om je oren te gebruiken om nummers af te spelen (Luister naar een nummer en vind de sleutel en probeer jam langs de kant van het) Het zal een grote hulp tijdens jamsessies of improviseren sessies.

Waarschuwingen

 • Tijdens je zoektocht door Jazz piano geschiedenis, zul je uiteindelijk tegenkomen Art Tatum. Er is een dilemma hier omdat, als je naar hem te vroeg, je zal niet zijn muziek, wat een verlies zou waarderen, maar als je achter je aan komen wat muzikaal begrip hebt opgedaan, zult u de piano stoppen de volgende dag. Dit is een ernstige waarschuwing - Oscar Peterson stoppen bijna gehoord Tatum, en zo ook vele anderen.
 • Maar als je verstandig bent, na het horen van Art Tatum of Oscar Peterson zal je motiveren om harder te werken. Laat deze gedachte aanwezig zijn: "Het uiteindelijke doel is niet beter te zijn dan je buurman geworden, maar beter te zijn dan jezelf."