Wkunl

Hoe maak je een vuur effect te maken in photoshop

Als je ooit wilde een vleugje vuur toe te voegen aan uw afbeeldingen, Photoshop is een geweldige plek om te gaan. Wij tonen u een paar manieren om de look die u wilt krijgen. Het is gemakkelijk om te doen, en leuk om mee te spelen.

Stappen

Hoe maak je een vuur effect te maken in photoshop. Open adobe photoshop.
Hoe maak je een vuur effect te maken in photoshop. Open adobe photoshop.

Methode 1: de basisprincipes

 1. 1
  Open adobe photoshop. Zet de achtergrondkleur op zwart, en de voorgrond kleur op oranje.
 2. 2
  Maak een nieuw document. Zet hem op welke grootte u wenst, en in de inhoud Achtergrond: popup, selecteer Achtergrond kleur. Klik op OK.
 3. 3
  Render wolken. Uit de '"Filters" "op de bovenste werkbalk en ga naar'" Render "'en selecteer Wolken.
 4. 4
  Sla uw vuur. Dit filter zal maken Gauss wolken met de voorgrond en achtergrond kleuren. Met behulp van verschillende kleuren kan leiden tot een aantal interessante effecten.
  • Klaar voor meer? Check out de geavanceerde methode hieronder.

Methode 2: toevoegen van brand naar tekst

 1. 1
  Open een document met een tekstlaag, of maak een nieuwe. Voor dit voorbeeld hebben we gebruik gemaakt van een eenvoudige zwarte achtergrond met het woord "BRAND!" in Arial Black op een tweede laag. Het is belangrijk dat de tekst op een andere laag dan de achtergrond.
  • Als u gebruik maakt van een bestaand document, samen met een kopie van het origineel.
 2. 2
  Dupliceren de tekst. Sleep de originele tekstlaag om het pictogram Nieuwe laag maken onder in het venster Lagen.
 3. 3
  Voeg buitenste gloed. Zodra gedupliceerd, klikt u op de klik op de Fx menu aan de onderkant van het menu Lagen en selecteer Gloed buiten. In het venster Layer Style, verander de gloed van geel naar wit, en de Dekking op 100%, zoals aangegeven:
  • Klik op de knop OK. Je afbeelding ziet er nu als volgt uit:
 4. 4
  Toepassing gaussiaanse vervaging. Vanuit het menu Filter en selecteer Vervagen> Gaussiaans vervagen... Photoshop vraagt ​​u met een waarschuwing dat deze actie zal rasteren het type laag, en dat u niet in staat zijn om de tekst te bewerken als u doorgaat. OK de waarschuwing, en stel de onscherpte zodat het er ongeveer zo uit:
  • Merk op dat als je tekstlaag is groter of kleiner dan ons voorbeeld, zal de werkelijke Radius instelling variëren. Het voorbeeld werd gedaan met behulp van 72pt type.
 5. 5
  Stel de smudge tool. Klik op het gereedschap Natte vinger (onder het gereedschap Verloop), klik dan op de borstel instellingen aan de bovenkant van het venster. In het venster dat smudge hulpmiddel aanpassing, met deze instellingen:
  • Met deze instellingen, zul je "trekken" het vuur. Zoals bij elke vorm van penseel werk in Photoshop of andere grafische toepassingen, is het gebruik van een tablet aan te bevelen.
 6. 6
  Maak de vlammen. Met behulp van de smudge tool, borstel uit de brieven naar buiten, om het uiterlijk van de vlammen te geven. Korte, snelle bewegingen zal u het beste resultaat te geven, en als je met behulp van een kwast, varieert de dikte door druk. Uw brand moet kijken, zoals aangegeven:
  • Als je klaar bent, dupliceren de vlekkerig laag.
 7. 7
  Toepassing radiaal vervagen. Vanuit het menu Filter, selecteer Vervagen> Radiaal vervagen..., en in het venster dat u de volgende instellingen:
  • Terwijl subtiele, zal dit uw haard een extra uitbarsting van energie geven
 8. 8
  Maak uw afbeelding in grijswaarden. Selecteer in het menu Beeld, selecteert u Grayscale. Nogmaals, Photoshop zal een waarschuwing dat dit het beeld zal afvlakken uitgeven, en kan een effect hebben op uw imago hebben. Klik op de Afbeelding pletten> knop om verder te gaan.
 9. 9
  Converteren naar geïndexeerde kleuren. Selecteer in het menu Beeld, selecteer Modus Afbeelding >> geïndexeerde kleur. Naar aanleiding van dat, vanuit hetzelfde menu, selecteer Kleur tafel.
  • Uit het menu aan de bovenkant van het venster Color Table, selecteert Black Body.
 10. 10
  Gefeliciteerd, je hebt vuur gemaakt! Je afbeelding moet er ongeveer zo uitzien:

Methode 3: vloeibare brand

 1. 1
  Open adobe photoshop. Zet de voorgrondkleur op wit en de achtergrondkleur op zwart. Een snelle manier om dit te doen is druk op de D-toets (voor standaard kleuren), en de X-toets (het omwisselen van de voorgrond en achtergrond kleuren).
 2. 2
  Maak een nieuwe afbeelding photoshop. Net als bij de bovenstaande methode, stel de achtergrond gehalte aan Achtergrondkleur zijn.
 3. 3
  Maak een afgeronde rechthoek door te klikken op het gereedschap shape in de taakbalk aan de linkerkant. Teken een squarish vorm in het midden van de afbeelding.
 4. 4
  Stel de eigenschappen van de vorm. Aan de bovenkant van het venster selecteert u Fill en kies wit. Selecteer de Lijn Fill,> attribuut, en zet deze op none, zoals weergegeven.
 5. 5
  De laag rasteren. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de nieuwe vormlaag (Afgeronde rechthoek 1, standaard), en selecteer Rasterize laag uit het contextuele menu.
 6. 6
  Voeg wind. Zorg ervoor dat de vormlaag is nog steeds geselecteerd. Vanuit het menu Filter, selecteert Stylize, en dan vervolgens Wind Stylize,>.
 7. 7
  Pas de wind instellingen. Kies de volgende instellingen in de Wind venster: Wind en Van rechts Wind>, en klik op OK.
 8. 8
  Druk op command + F (PC: Ctrl + F tweemaal Dit draagt ​​bij aan de Wind effect Uw rechthoek moet er ongeveer zo uitzien..:
 9. 9
  Draai het beeld. Klik op het menu Beeld en vervolgens Afbeelding roteren Afbeelding>, daarna 90 ° CW.
 10. 10
  Vanuit het menu filter, selecteert vloeibaar. Een venster wordt geopend. Stel de borstel grootte tot ongeveer 25, in eerste instantie, klik en sleep op de lijnen die door de wind om ze vervormen in wat een vlam kunnen uitzien. Variëren de borstel grootte voor een meer realistische vlam look. Zodra je dit hebt gedaan, klikt u op OK.
 11. 11
  Het beeld onscherp. Klik op Filter en vervolgens Blur, dan Gaussiaans vervagen, en zet de radius op 1 pixel.
  • Dupliceer de laag twee keer. U kunt dit doen door de eerste laag op het pictogram Laag Nieuw slepen onderaan in het venster Lagen, of door op Command + J (PC: Ctrl + J) tweemaal.
  • Maak de bovenste 2 lagen onzichtbaar door op het oogje naast hen.
 12. 12
  Op de originele (onderste) laag rechthoek. Vanuit het venster Aanpassingen, selecteert u het pictogram Kleurtoon / verzadiging.
 13. 13
  Maak de kleurtoon / verzadiging laag een clipping laag. Klik op het icoon clipping laag aan de onderkant van het venster Aanpassingen. Dit zal de werking van de Kleurtoon / verzadiging laag alleen de laag direct onder te beperken.
 14. 14
  Stel de kleurtoon / verzadiging niveaus, zoals aangegeven in de bovenstaande afbeelding. Zorg ervoor dat u de Inkleuren checkbox eerste vrijgave. Tint is ingesteld op 0, Verzadiging naar 100, en Lightness tot -50, waardoor u een rijke rode kleur. Het moet er zo uitzien:
 15. 15
  Draai de bovenste laag weer op. Voeg nog een Hue / Saturation aanpassingslaag als voorheen, en stel het knippen als je deed met de onderste laag. Wijzig de eigenschappen van de bovenste aanpassingslaag naar Hue: 50, Verzadiging: 100, Lightness: -50. Dit maakt het een gele kleur.
 16. 16
  Selecteer de resterende witte vorm (middelste laag). Klik op Filter en vervolgens Blur, dan Gaussiaans vervagen. Stel de straal tot 7 pixels. Je afbeelding moet er ongeveer zo uitzien, op dit punt:
 17. 17
  Wijzig de overlay-methode. Selecteer de bovenste laag en wijzig de tekstlaag door te klikken in het drop-down menu dat meestal leest Normaal en selecteer Overlay.
 18. 18
  Feliciteer jezelf! Het werk wordt gedaan, en je meesterwerk is voltooid!

Tips

 • Op de "from scratch methode"
  • Een goede maat voor de achtergrond is 14cm x 14cm. Of 400px bij 400px is ook goed.
  • Deze methode kan worden gebruikt voor tekst eveneens.