Wkunl

Hoe maak je een videoclip maken

Muziekvideo's zijn leuk, uitdagend, en met de vooruitgang in de computer-en video-technologie, iets dat de meeste mensen kunnen doen. Hoe meer je erin stopt, hoe meer je uit te halen, maar zelfs de meest elementaire begrippen kan een ontploffing op zich te nemen, en zal je belonen met een gevoel van trots. Wij tonen u een paar manieren om dit te doen: de korte versie, en een veel langere versie. Of u kiest voor de snelle manier, of de lange weg, of ergens in het midden, bent u in voor een echte traktatie! Lees verder:

Stappen

Hoe maak je een videoclip maken. Maak je klaar voor roem.
Hoe maak je een videoclip maken. Maak je klaar voor roem.

De korte versie

 1. 1
  Maak je klaar voor roem. Voor dit voorbeeld gaan we een basis video met u als de ster te maken. Wie weet waar het zou kunnen leiden? Kijk naar de Numa Numa man, na al-47 miljoen keer bekeken en tellen!
 2. 2
  Kies een nummer. Als u een van uw eigen, of de rechten om iemand anders te gebruiken, zoveel te beter.
 3. 3
  Denk na over wat je gaat doen. Zal het een te nemen, of zal je starten en stoppen voor de verschillende onderdelen van het lied? Zal het je gewoon, of jij en een vriend? Of misschien een dansende peuter? Wat het ook is, vooruit te plannen zal u helpen een veel betere video te maken.
 4. 4
  Praktijk. Speel door het lied, en doe wat je gaat doen, totdat het voelt natuurlijk.
 5. 5
  Schakel alle lichten! Een ding dat echt ruïnes van een korte video is slecht verlichting. Je hoeft niet iets bijzonders, maar een paar 100W lampen nodig. Hoe minder de camera te compenseren voor lage licht, hoe beter uw video eruit zal zien.
 6. 6
  Zet de camera op een statief. Tenzij je gaat voor de Blair Witch Project kijken, wil je de camera stil.
 7. 7
  Krijgen in positie, zet de muziek, en druk op record. Doe je ding het beste je weet hoe!
 8. 8
  Importeer de video op uw computer. Eenmaal in, kunt u deze bewerken met een van de hieronder in genoemde instrumenten "Wat je nodig hebt." Voeg een titel, voegen credits, en posten op YouTube.

De lange versie: de ontwikkeling van het concept

 1. 1
  Pak een notebook. Het hoeft niet om iets bijzonders, of digitaal, of duur zijn. U wilt iets om je gedachten te verzamelen, de notities, schetsen en misschien sommige scènes. Terwijl je toch bezig bent, pak een potlood met een dikke gom, ook.
 2. 2
  Praat met de band. Ze kan heel goed hebben veel ideeën voor hoe ze hun video te kijken willen. Sommigen van hen zullen goed zijn. Sommige van hun ideeën, geweldig. Sommigen zullen Peter Jackson, een cast van duizenden, cutting-edge CGI, en een kleine geit nodig. Als het in hun budget, groot-anders, glimlachen en zeggen: "O, dat is interessant!" Het is jouw taak om te filteren op het lawaai en maak een concept, en hoe meer ideeën je hebt om te filteren, zal het beter je uiteindelijke concept.
  • Dit proces is veel gemakkelijker als je toevallig "de band."
 3. 3
  Luister naar het lied. Het begint er allemaal. Hoeft niets anders te doen, de eerste keer dat-alleen maar luisteren. Dan luisteren naar het weer. Zelfs als je hoorde het lied vóór, en het weet door hart, luister naar het alsof het de eerste keer. Hoe werkt het voelt u zich? Maakt het je wilt dansen, huilen, handelen dom, of hop in de pick-up en ga naar de bar? Wat het ook is (en je hoeft niet om het te beperken tot een "het"), noteer deze.
 4. 4
  Verfijn uw ideeën. Zodra u een werkende idee over wat je wilt maken, is het tijd om het uit vlees in een verhaal. Noteer het overkoepelende verhaal idee, voor een begin.
  • Het zou kunnen zijn kort en eenvoudig zijn, zoals "het is een land lied over de weg en het ontmoeten van mensen, dus... belangrijkste concept rij omlaag snelweg, het ontmoeten van mensen in kleine stad supermarkten en benzinestations langs de weg, situatie weerspiegelt teksten."
  • Je kunt het meer gedetailleerde maken: "Hoofdpersoon besturen van een '57 Chevy cabrio op lange, rechte stuk van de snelweg naar het westen; boer op weg supermarkt in vers 1, soldaat in Hummer op tankstation in vers 2, outdoor band geschoten tijdens chorus / solo, mooi meisje in vers 3 (? ster cameo) hop in de auto en samen weg te rijden als lied uit speelt komische terzijde:.-huffy pak gênant zich in elke scène: squirts mosterd op shirt in v1, botst tegen hummer met zijn Porsche of giet gas op dure schoenen bij benzinestation in v2; onhandig trips zetten beweegt op mooi meisje in v3 "

De planning van uw video

 1. 1
  Maak een storyboard. Als je eenmaal hebt uitgewerkt uw begrip, de band is aan boord met het, en je hebt een idee van locaties, is het tijd om te beginnen met het plannen van uw video. Een van de meest effectieve tools die u kunt maken is een storyboard.
  • Net als het concept, is het niet zo te zijn flashy. Het kan zo simpel zijn als de positie van de dingen in elke scène, of het kan zo gedetailleerd worden als individuele uitsparingen, uitdrukkingen, bewegingsrichting, etc. Als je niet eens een rechte lijn trekken, maak je geen zorgen: maak een tekst storyboard. Zolang je een idee wat er gaat gebeuren in elke scène, en je kunt die communiceren met uw bemanning, zul je goed om te gaan.
 2. 2
  Scout locaties. Voordat u schieten niets beginnen, zul je een plek om te schieten nodig. Het is altijd makkelijker om uw video te plannen houden van uw lokale landschap in het achterhoofd, maar soms het concept gewoon niet voor rede vatbaar. Zo kan ons land video zijn makkelijk te doen als u opnamen maakt in Wyoming, maar als je in New York, dan moet je om creatief te zijn.
  • Kijk voor "scènes" die overeenkomen met uw visie. Bijvoorbeeld, veel van de video zal plaatsvinden op een landelijke tankstation. Als u om uit te rijden van de stad om er een te vinden, het zij zo. Als je dat doet, zal het de rit waard.
  • Praat met de eigenaars of het beheer van waar je maar wilt gebruiken, en zorg ervoor dat ze zijn ok. Als je geluk hebt, kunnen zij ook een perfecte pasvorm voor een personage in je video (als ze bereid zijn.)

Personeel uw shoot

 1. 1
  Zoek je bemanning. U kunt een groep mensen waarmee je werkt hebt, of u kan nodig zijn om een ​​crew voor deze video. Hier zijn de mensen die je nodig hebt, op het minimum:
  • Directeur. Dit zal hoogstwaarschijnlijk je. U zult het beheren van al de verschillende delen van de shoot, van het delen van uw visie op de cast en crew, te bemiddelen geschillen tussen licht en geluid, om ervoor te zorgen dat er gas in de auto en dat al uw locaties worden gewist voor het schieten. Als er een detail u zich kunt voorstellen, het is jouw taak om het te laten gebeuren.
  • Videograaf. De videograaf zal worden belast met het vastleggen van het allemaal op een of meer camera's. U zult het schot te bepalen, maar ze ook daadwerkelijk het frame van de scène, werk met de gaffer te zorgen voor de set is goed verlicht, en laat de geluidsman weten wanneer de arm in de scene.
  • Gaffer. Iemand moet ervoor zorgen dat alle lampjes branden, de acteurs zijn zichtbaar, en alles is goed voor de shoot. Die persoon is de gaffer.
  • Klinken man. Op een filmset, hij is de man steekt microfoons in gezichten en plaatsen van iedereen. Voor een video, die over het algemeen niet dialoogvenster beschikken, zal hij de man cuing het lied zodat de acteurs hebben iets om mee te werken. Tussen het drukken van "Stop" en "Play" en "Rewind," hij zal worden uitgevoerd naar cokes, pizza's, en diverse andere zaken te krijgen. Hij vindt het niet erg-the Pretty Girl in scene 3 is zijn vriendin. Het is wie je kent!
  • Grip. Dit is de gelukkige ziel die krijgt om alle draden, alle lichten, alle spullen, stoelen, tafels, rekwisieten, en al het andere dat wordt gebracht op de set te gaan. OK, de greep kunnen optioneel zijn voor een budget video, maar het is echt een stuk makkelijker om een ​​shoot te voeren als je iemand om die dingen te verwerken terwijl u omgaan met de grotere-beeld items.
  • Kledingkast. Afhankelijk van het budget, kan je gewoon geven richting aan het talent ("wear jeans en een strak shirt,") of kostuums op bestelling gemaakt voor de acteurs. Welke manier je het doet, als er kostuum veranderingen betrokken zijn, zorg ervoor dat iemand kan coördineren die tussen scènes, en dat uw acteurs hebben een beetje privacy voor het veranderen.
  • Rekwisieten. Nogmaals, dit kan zijn dat je, maar iemand moet het gebruikte voertuigen vinden, plus dingen acteurs op de set gebruik-mosterd flessen die squirt betrouwbaar on cue, wat een acteur pikt of zet neer, of geen deel uitmaakt van de locatie.
  • Continuïteit. Tenzij je gaat schieten van start tot finish in een take, zal er behoefte aan iemand om ervoor te zorgen dat, wanneer mensen beginnen is waar ze gestopt eerder. Dat is wat continuïteit heeft. Ze maken kennis genomen van posities, meestal met behulp van een camera. Zij zorgen ervoor dat de mosterd vlek op het pak in de eerste scène is er nog steeds 3 dagen later voor de shoot van de laatste scène's. (Of, omgekeerd, dat de mosterd vlek is * niet * als er schoten voorafgaand aan de kleuring later worden gedaan.)

Werp uw video

 1. 1
  Vinden van het juiste talent. Maak een lijst van alle personages in je video. Met behulp van ons voorbeeld hierboven, weten we dat we zullen worden met behulp van de band. We moeten nog uitzoeken de rest van de cast. Noteer elk personage, en maak aantekeningen over hoe ze eruit zien en hoe ze zich gedragen. Dit maakt het makkelijker om te werpen maken.
  • The Traveler. Hij hoeft niet te spreken, maar zal moeten koele, zelfverzekerde blik, en als hij behoort, rijden op een landweg in een vintage cabriolet. Jeans. Tinten. Shirt?
  • The Farmer. Oudere, verweerde tegen de zon. Oude hoed, jeans en untucked overhemd, vriendelijke glimlach. Korte camera tijd, hoeft niet naar een pro te zijn.
  • The Soldier. Jonge, lang, gespierd, Buzzcut, sterker en zelfverzekerder dan held, maar ook meer bescheiden.
  • De pompbediende. Broodmager? Mollig? Vettige monteur shirt, vriendelijk met een verbijsterde blik, heeft een goede "eyeroll" te leveren aan het pak.
  • The Suit. Metro, bijna knap maar niet helemaal. Slicked haar dat is un-Slicking in warmte. Dure kijken kledingkast, auto. Sociaal en fysiek onhandig, heeft neerbuigende sneer. Unlikeable op het eerste gezicht.
  • The Girl. Gorgeous. Heet. Brunette. Zelfverzekerd, zorgeloos, gebruinde, toont de warmte goed op glanzende huid. Nooit verstoord door The Suit, alleen geamuseerd. Ogen slaapkamer voor de reiziger.

Licht, camera, actie!

 1. 1
  Stel het podium. Nu dat u al uw eenden in een rij, de acteurs zijn goed ingestudeerde, en uw bemanning is voor beer geladen, is het tijd om prep uw set en schiet je video. Kies een scène te schieten. Voor dit voorbeeld zullen we kiezen voor de laatste scène, waarin The Suit reizen over zichzelf, de Traveler helpt hem, en de Pretty Girl hop in de auto met de Traveler.
  • Doe de voertuigen en iets anders dat is in de scène in de juiste positie, en hebben de acteurs staan ​​op hun merken.
  • Stel uw verlichting. Aangezien dit is een outdoor shoot, als je het niet hebt energie lichten u misschien in staat zijn om een reflector, dat is een groot stuk witte stof of poster bord dat het zonlicht, verzachtende schaduwen en verhelderende een scène weerspiegelt gebruiken. Voor de meest effectieve manier om licht te focusseren, gebruik dan een reflector, of een spiegel. Uw gaffer zal deze beheren, onder uw leiding, als je er een hebt.
  • Vergeet niet, de belangrijkste persoon op het scherm is altijd de helderste op het scherm. Wanneer u zich buiten, altijd de hoofdpersoon terug naar de zon, behalve als de zon in het midden van de hemel. Op deze manier kunnen de reflectoren gezicht en de voorkant van de persoon te verlichten. Hoewel er veel te doen om efficiënte verlichting te krijgen, is het de moeite waard als je een hoge kwaliteit video wilt.
 2. 2
  Stel de camera. Misschien wilt u een deel van uw video-opname op een statief, voor statische scènes. Jiggly camera kan soms leiden de kijker van de video zelf. Andere keren wilt u misschien een handheld Steadi-Cam te gebruiken voor meer dynamische schoten, of een volledig vrije-vorm "shaky cam" voor een hogere energie-shots. Als je de mensen en de begroting, het opnemen van een combinatie van invalshoeken en stijlen zullen creatieve opties in de editing suite stimuleren.
 3. 3
  Krijg je acteurs op zijn plaats. Als ze in de scène als de camera rollen, hebben ze hun sporen te nemen. Als ze komen in de scène als het speelt, hebben ze op hun entree punt.
 4. 4
  Cue de muziek. Hebben Geluid zoek het juiste punt in de song, en geven het een goede voorsprong in de tijd, zodat mensen kunnen "krijgen in sync 'met de muziek. Langer is beter, op het eerste. Als u meerdere takes doet, kunt u in staat zijn om dit onderdeel te korten up. Wanneer Sound is klaar en muziek te spelen, zal hij schreeuwen "snelheid!" (Een uitdrukking die hearkens terug naar toen opnames op de set werden gedaan met magnetische tape aangedreven door motoren, die een moment nam om te komen tot snelheid). De geluidsman kan ook het geluid wilt voeden in de video, dus er is een referentie nummer voor de post editor later.
 5. 5
  Lights! Hebben al uw verlichting mensen in positie, en alle energie lichten op.
 6. 6
  Camera! De videograaf drukt op de opnameknop, en begint het schieten van de scene.
 7. 7
  Actie! Je kent het wel hier-over "Actie!", De acteurs komen uit en doe de scène.
 8. 8
  Herhaal dit voor alle scènes in uw video. U kunt eindigen met meerdere takes, meerdere hoeken, grote neemt, en vreselijk neemt. Dit is waar de pret begint!

Bericht productie

 1. 1
  Zet uw video op uw computer. Over het algemeen wordt dit gedaan met USB, Firewire, of merkgebonden verbindingen. Maar je het doet, wil je alles in de computer laden in een directory.
 2. 2
  Start uw redacteur. Uw software editor, dat is-of je nu Sony Vegas, iMovie, Adobe Premiere, Final Cut Pro, of hebben een luxe Avid suite, dit is waar de magie gebeurt.
 3. 3
  Neem je beste schot. Werken via de video van begin tot eind, kijken naar alle duurt, en het vinden van de beste.
  • Gebruik de scratch audiotrack op de video om de afstemming van de bezuinigingen met de muziek, maar niet veel zorgen over lichte pops of ruis op de audio track. Deze track gaat weg wanneer de video klaar is.
 4. 4
  Lag in de muziektrack. Met in het spoor geplaatst, controleren om te zien hoe uw bewerkingen en de muziek synchroniseren. Ze zullen wel dicht, maar niet perfect. Stel iedere snede zodat alles gebeurt als het moet-wat vooral merkbaar zullen zijn wanneer u werkt met beelden van de band speelt het nummer.
  • Wees bereid om fouten te dekken. Bijvoorbeeld, als de gitarist werd miming "Stairway to Heaven" op de video tijdens een passage waar hij gewoon met een enkele noot op de opname, tijdens dat moment teruggebracht tot een ander bandlid, of terug naar de scène.
 5. 5
  Voeg een titel en credits. Niets aan het! Nu heb je geweldige muziek video!

Verspreid het woord

 1. 1
  Uploaden naar YouTube. Als je wilt dat andere mensen uw muziek video te zien, kunt u een video uploaden op youtube en deel je opus met de wereld. Wie weet, misschien zal het gaan virale!
 2. 2
  Sturen het uit. U kunt ook uw video-mailen naar vrienden en familie, branden op een DVD, of zet het op je blog.

Tips

 • Een zeer goede strategie om video maken is om 3 totaal verschillende video's en clips mix te maken in verschillende plaatsen.
 • Zorg dat de videocamera is niet naar de zon, met uitzicht op een videocamera, of een camera voor die kwestie, de zon sterk kan beschadigen de interne vastleggen van het beeld hardware.
 • Doe altijd het copyright in de credits om uw IP-rechten te beschermen!
 • Voor Youtube video's, moet je de credits in de Additional Details omgeving zet, of je muziek kan gedempt of je video verwijderd vanwege schending van het auteursrecht te zijn!

Dingen die je nodig hebt

 • Een geweldige tune
 • Acteurs
 • Videocamera en operator
 • Fotocamera (kan telefoon)
 • Lichtontwerper en gaffer
 • Stereoweergave en opnametechnicus
 • Computer
 • Editing software zoals Windows Movie Maker (PC), iMovie of Final Cut Pro (voor Mac), of Sony Vegas voor zowel OS
 • Dansers