Wkunl

Hoe de tin whistle te spelen


De tin whistle, ook wel bekend als de pennywhistle, Ierse fluit, of gewoon oude fluit, is een instrument met een plastic of houten fipple of mondstuk, en een metalen body buis. Ze zijn vrij eenvoudig te spelen en de vingerzettingen zijn vergelijkbaar met die van de saxofoon, klarinet, en. Tin fluitjes zijn een geweldige manier om iemand te laten kennismaken met het spelen van een muziekinstrument en veel plezier!

Stappen

Hoe de tin whistle te spelen. Koop een tin whistle in een plaatselijke muziekwinkel of online.
Hoe de tin whistle te spelen. Koop een tin whistle in een plaatselijke muziekwinkel of online.
 1. 1
  Koop een tin whistle in een plaatselijke muziekwinkel of online. Fluitjes zijn beschikbaar in alle grote toetsen. De meest voorkomende, een D whistle, kan spelen in de sleutels van D en G majeur. De tweede meest voorkomende, een C fluitje, kan spelen in de sleutels van C en F majeur. De laagste noot van een penny whistle, met alle vingers bedekt, wordt de tonic - op een D whistle de tonic is D.
  • De van de tin whistle wordt grotendeels bepaald door haar productie. Clarke stijl rolde metalen fluitjes hebben de neiging om een ​​luchtige "onzuiver" geluid hebben, terwijl Generation stijl cilindrische instrumenten neiging om helder of "zuivere" fluitje geluiden hebben. Goedkoop gewalst metaal fluitjes, zoals die van Cooperman Fife en Drum (die ook produceert high-end instrumenten) kunnen zeer luchtig in geluid, en kan moeilijk zijn om te spelen in het hoge register (tweede octaaf) zijn. Vaak is het plaatsen van een stukje tape over een rand van de fipple sleuf (net onder het mondstuk) aan de fipple smal zal toon en bespeelbaarheid van het instrument aanzienlijk verbeteren.
  • Lage fluitjes, of concert fluitjes, zijn langer en breder en produceren tonen een octaaf (of in zeldzame gevallen twee octaven) lager. Fluitjes in deze categorie zullen waarschijnlijk worden gemaakt van metaal of kunststof buizen, met een tuning-glijbaan hoofd. De term sopraan fluitsignaal wordt soms gebruikt voor de hogere toon bellen wanneer het nodig is om ze te onderscheiden van lage fluitjes.
 2. 2
  Houd de fluit correct. Het moet naar beneden en weg van je gezicht in een hoek van 45 graden. Plaats uw dominante hand op de bodem en de andere hand aan de bovenkant van de buis. Pinkies worden niet gebruikt, behalve om het fluitje te ondersteunen tijdens het spelen van bepaalde noten, of bij het spelen van de grootste (en laagste) blikken fluitjes. Duimen omhoog houden het fluitje van onderen. Bedek de zes sleutelgaten met uw vingertoppen. Plaats het topje van de fipple tussen je lippen, maar niet tussen je tanden.
 3. 3
  Leer hoe je de noten vinger. Het standaard assortiment van de fluit is twee octaven. Een D whistle valt nota van de tweede D genoemd middelpunt C van de vierde D boven de middelste C. (Het is mogelijk om geluiden te maken met een hoger bereik te blazen met voldoende kracht, maar in de meeste muzikale context, het resultaat zal te luid en vals.) Als je omhoog gaat een nota over een fluitje je meestal tillen een vinger. Lees de tablatuur voor een D whistle hieronder. Witte gaten aangeven dat het wordt ontdekt, zwart aangeven bedekt, en plustekens onder de vingerzettingen geven een octaaf hoger aan.
 4. 4
  Speel de onderste octaaf noten. Houd het fluitje met al de vinger gaten bedekt. (Je hoeft niet hard te drukken, maar zorg ervoor dat elke hole is volledig bedekt.) Blaas een gestage stroom van lucht, met je mond gevormd alsof je zegt "toooo". Dit zal de tonic (een D op de fluit D) te produceren. Waait te zacht zal de noot luchtige of niet-bestaand te maken. Waait te hard zal het bovenste octaaf of een piep produceren. Waait gewoon recht zal een constante, lage tonic toonhoogte te creëren. Geleidelijk verwijderen van een vinger op een moment, te beginnen door het blootleggen van het gat aan het einde en je omhoog te werken tot je mond totdat je de noot speelt zonder gaten bedekt (C #). Mogelijk moet u de pink van je dominante hand te gebruiken om te helpen ondersteunen van de fluit als geen van de gaten vallen.
 5. 5
  Speel de bovenste octaaf noten. Bedek alle gaten weer en blaas moeilijker dan voorheen om een ​​hogere toonhoogte te krijgen. Als u problemen ondervindt bij het raken van de noot, iets onthullen het bovenste gat (het dichtst bij je mond) en probeer het opnieuw. Door dit te doen zou kunnen helpen met alle noten in het hogere octaaf. Zoals voorheen, ontdek de gaten, een voor een tot je bij de hoogste noot (C #). Als de noten hoger worden, dan moet je harder blazen om het te bereiken. Als je Overblow echter het fluitje zal piepen.
 6. 6
  Speel muziek! Als je niet al weet, leren hoe je bladmuziek lezen.
  • Als je muziek omgezet naar een concert toonhoogte instrument (viool, fluit, piano) u kunt dit spelen als het in de juiste sleutel. Een speler zal spelen meestal een fluit alleen de tonic sleutel en eventueel de sleutel begin van de vierde (bv. G een fluit D), maar bijna elke toets is mogelijk geworden steeds moeilijker in harmonie te houden als de speler weg beweegt uit tonic het fluitje, volgens de kwintencirkel. Dus een D whistle tamelijk geschikt voor het spelen zowel G en A, en C instrument kan vrij eenvoudig worden gebruikt voor F en G.
   • Om een ​​C natuurlijk op een D whistle of een B plat op een C fluitje kunt u ofwel de helft bedekken het bovenste gat van de fluit of betrekking hebben op de twee gaten onder het bovenste gat te spelen. (Dit laatste is praktisch voor snellere spelen.)
  • Klik op onderstaande foto's om een ​​paar simpele deuntjes zien.
 7. 7
  Praktijk! Niet alleen moet je op zoek naar schone, stabiele notities en vloeiende overgangen tussen hen, maar je kunt ook versiering oefenen:
  • Cuts - Net voordat je een noot speelt, speel een hogere nota voor een instant. Snap een van je vingers af een gat tijdelijk naar de volgende hogere noot te raken. Het moet zo kort dat de luisteraar het veld niet kan bepalen.
  • Stakingen - Dit is als een cut, tenzij je gaat een lagere in plaats van hogere nota.
  • Sliding up een notitie - Schuif uw vinger langzaam uit een gat, zodat je gemak in de volgende noot. Het duurt slechts ongeveer een halve seconde.
  • Vibrato kan worden bereikt door de luchtsnelheid licht. Snellere lucht betekent een hogere toon, en langzamer lucht betekent een lager, dus door het pulseren van de lucht met behulp van je middenrif, kan men vibrato bereiken. Blaas niet te hard, of het instrument zal spelen de volgende gedeeltelijke. Vibrato kan ook worden bereikt door het openen en sluiten van de tweede open-gat neerwaarts tellen vanaf het mondstuk. Bijvoorbeeld, op de noot A, spelen een normale A en wiebelen je vinger over het gat in de eerste vinger van je dominante hand.

Tips

 • Toonaangevende tonen zijn de zevende net voor de tonic. Op de meeste blikken fluitjes de leidende toon aan de laagste tonic kunnen worden afgespeeld met behulp van de pink van de onderste hand de gedeeltelijke dekking van het einde opening van de fluit, terwijl alle andere gaten bedekt zoals gebruikelijk voor de tonic.
 • Als spit verzamelt in de fipple van het fluitje (dat is normaal na het spelen), zal je een rare, blikkerig geluid te horen, in plaats van de normale volle toon. Aan het spit te verwijderen dekken de opening in de fipple met een vinger en blazen alsof je speelt. (Betreft de fipple opening stiltes het fluitje, zodat u niet hoeft te als je niet wilt.) Zorg ervoor weg te blazen van andere mensen en dingen - best naar de vloer is. Je wilt niet iemand met spit spuiten!
 • Tin fluitjes zijn leuk om mee te spelen. U kunt proberen te spelen noten met andermans hand zoals in de afbeelding. Ook zien of u twee nota's over twee fluitjes tegelijk kan spelen door jezelf. Om dit te doen zou je twee fluitjes stok in je mond (of drie), bestrijken zoveel gaten als mogelijk, en te spelen. Je zou zelfs in staat zijn om een ​​akkoord te spelen als iemand leent je hun hand!

Waarschuwingen

 • Als u het delen van de fluit met een andere persoon, het reinigen van de fipple met wat ontsmettingsmiddel voordat het aan hen.
 • Gebruik een of andere vorm van wattenstaafje om je fluit schoon te maken na het spelen of het zou onhygiënisch geworden. Een swab, die beschikbaar moeten zijn bij uw plaatselijke muziekwinkel, zal de juiste maat te zijn. Afwisselend kon je een beetje van doek (een oud t-shirt zal doen) en een piccolo tuning staaf gebruiken. Fluit en piccolo stemstangen uitzien grote naalden, zodat ze kunnen worden "threaded" en gebruikt als een wattenstaafje.

Dingen die je nodig hebt

 • Pennywhistle
 • Bladmuziek
 • Een vorm van wattenstaafje (piccolo die goed werken)