Wkunl

Hoe maak je een pirouette doen

Dit is een van de meest klassieke moves in ballet dans. Het kan moeilijk zijn, maar met de praktijk en vastberadenheid, kan elke danser te leren hoe je een pirouette als een getrainde balletdanser presteren.

Stappen

Hoe maak je een pirouette doen. Zoek een open ruimte met een relatief niet-gladde vloer.
Hoe maak je een pirouette doen. Zoek een open ruimte met een relatief niet-gladde vloer.
 1. 1
  Zoek een open ruimte met een relatief niet-gladde vloer. Gepolijst hout is te glad, een vinyl of linoleum vloer is het beste.
 2. 2
  Zorg ervoor dat als je valt, je zal niet de huisdieren kwetsen of vallen op iets scherp of gevaarlijk.
 3. 3
  Krijg juiste schoeisel. Draaien in sokken op een gladde vloer maakt het gemakkelijk te vallen, maar het is ook moeilijk om op blote voeten te zetten. Ballet slippers of jazz schoenen zijn best, maar als je het niet hebt die proberen blote voeten op tapijt. U kunt ook proberen moderne schoenen, zoals Capezio FootUndeez of Dance Paws.
 4. 4
  Begin met een enkele draai.
 5. 5
  Oefen uw positie voordat u. Uw pensioen positie moet perfect zijn voordat je begint te draaien.
  • Je teen moet worden aan de knie of hoger.
  • Niet over-steek de voet op de been. Je moet steun voelt onder je dijbeen.
  • Houd je ribben dicht en je schouders naar achteren. Je schouders moeten recht boven je heupen.
  • Strek je ondersteunende been.
  • Uw Releve moet zo hoog mogelijk.
 6. 6
  Schik uw voeten op een vierde plaats. Als u naar rechts draait, je linkervoet met zijn aan de voorkant. Uw gewicht moet zelfs tussen beide voeten, zodat je kunt duwen terug uit de mond.
 7. 7
  Houd je rechterarm gebogen voor je. Je handpalm moet naar je lichaam met de elleboog zachtjes gebogen aan de kant. Je vingers moet ongeveer gelijk met de onderkant van je ribbenkast. Houd uw schouder terug.
 8. 8
  Houd de andere arm naar de zijkant, handpalm naar voren en iets onder de schouder. Houd de elleboog in de voorkant van je lichaam.
 9. 9
  Buig je knieën.
 10. 10
  Onmiddellijk af te duwen het achterste been en in de pensioen positie op releve. Op hetzelfde moment, sluit je linkerarm in eerste positie en de linker kant van je rug rond te brengen.
 11. 11
  Als u draait, kijk naar een plek op de muur level met je ogen en als je draait, proberen om het in het zicht te houden ten alle tijden, moet je je hoofd rond zweep om het opnieuw te vinden bij elke omwenteling. Dit heet spotten.
 12. 12
  Stop waar u uw doel en finish in vijfde positie hebt ingesteld.
 13. 13
  Smile. Geef niet op als het niet werkt. Oefen het opnieuw en opnieuw, het kan ontmoedigend op het eerste te vinden dat u niet slagen, maar alle dansers praktijk pirouettes en vallen of struikelen vaak als goed, zelfs tijdens een optreden.

Tips

 • Denk Up! Stel je voor iemand trekt u door een koord aan de bovenkant van je hoofd.
 • Vergeet niet, heeft elke ballerina minstens een keer gevallen op een pirouette. Oefening baart kunst. Het duurt niet lang om te kunnen een pirouette doen en als je eenmaal onder de knie te nemen, het voelt heel natuurlijk.
 • Voordat meerdere beurten, proberen om de balans aan het einde van een bocht voor de landing.
 • Groeistuipen hebben de neiging om af te werpen uw saldo, als je groeien en verliest een deel van je pirouetting vermogen, wanhoop niet - het zal weer samen met uw gevoel voor evenwicht komen.
 • Moduleren kracht voor aantal omwentelingen gewenst. Meer kracht gelijk aan het algemeen meer rotaties, maar het is ook een timing ding. Te veel kracht sturen u careening kant van de kamer en je zal de controle verliezen. Ook te weinig macht en je zult in je tracks dode stoppen en vallen gezicht eerst. De juiste hoeveelheid stroom wordt geleverd met ervaring en je zult snel in staat zijn om te vertellen of u te veel macht hebben of niet genoeg.
 • Focus op gaan omhoog, niet de draai. De turn zal natuurlijk komen wanneer je leert om omhoog te gaan.
 • Houd uw ondersteunende knie recht en aangedraaid. Dit zal je helpen jezelf te ondersteunen.
 • Zorg ervoor dat je een sterke plie prep maar blijf niet in je voorbereiding (plie) te lang, want dan zal je het momentum van de pirouette verliezen.
 • Bochten neemt een gevoel van centrum. Zelfs als je nauwelijks leunen in elke richting, zal je vallen uit je beurt. Crunches / sit-ups kan helpen met dit.
 • Zorg ervoor dat, tijdens het draaien, houd je je heupen gestapeld onder je schouders, mag er geen bocht in je wervelkolom. Dit zal zorgen voor een betere balans
 • Geef niet op! Het is belangrijk dat u zeker weet met uw beurt voor de klas.
 • Het is belangrijk om je lichaam te scherpen, om het er goed uitzien en blijf up.
 • Voor de eerste paar pogingen, maar proberen een pirouette om je lichaam vertrouwd te maken met het gevoel en beweging. Het kost tijd om te werken tot een twee-, drie-, vier etc. U kunt zelfs willen beginnen met slechts kwart / halve bochten. Als u probeert verdubbelt / triples meteen zult u teleurgesteld worden.
 • Weet wijzen de voet, dat is in pensioen gaan hard en denk aan het brengen dat retirer hoger als je beurt. Dit zal ook uw midden omhoog en evenwichtig. Zorg ervoor dat de voet is nog steeds verbonden met been.
 • Terwijl het doen van de bocht, houd je steunbeen mooi recht.

Waarschuwingen

 • Huisdieren, echtgenoten, kinderen, breekbare voorwerpen, elektrische gereedschappen, auto's, scherpe voorwerpen en trots alles kan worden verwond in de poging. Dienovereenkomstig aan te passen.

Dingen die je nodig hebt

 • Juiste kleding: Clothes je bent comfortabel dragen en kan gemakkelijk bewegen in, of dit nu een balletpakje of je pyjama. Een jurk zal waarschijnlijk niet werken en geen van beide wil jeans.
 • Grote open ruimte: U zult zich beter voelen en uiteindelijk in staat zijn om een ​​betere pirouette doen, omdat je niet hoeft te maken over het in iets.