Wkunl

Hoe de elektrische slide doen

De Electric Slide is een gemakkelijke en leuke dansen voor alle leeftijden. Volg deze stappen om maximale resultaten te krijgen.

Stappen

Hoe de elektrische slide doen. Wacht tot de muziek te beginnen.
Hoe de elektrische slide doen. Wacht tot de muziek te beginnen.
 1. 1
  Wacht tot de muziek te beginnen.
 2. 2
  Doe een grapevine naar rechts en tik op. Een "grapevine" is een serie van omzeilt in een richting, stappen naar de zijkant, dan oversteken voor of achter de andere voet, dan is het stappen naar de kant weer. Een meer gedetailleerd overzicht staat hieronder. Graaf 1, 2, 3, 4 op de beat van de muziek en doe het volgende op elke tel:
  • Stap naar rechts met de rechtervoet.
  • Stap naar rechts met de linker voet, het oversteken van de linkervoet achter de rechtervoet.
  • RV stap met de rechter voet, uncrossing je voeten.
  • Sluit je voeten bij elkaar, het aanboren van je linkervoet naast je rechtervoet. (. Je kan ook je handen klappen wanneer u uw voeten tikken) "Tikken" betekent, om uw gewicht niet op de linkervoet - tikt u gewoon op de grond met je voet. Uw volgende stap zal zijn met de linker voet, zodat je gewicht moet op de rechter voet te blijven.
 3. 3
  Doe een grapevine naar links en tik op. Dit is net als de grapevine naar rechts, behalve dat het naar links. Graaf 1, 2, 3, 4 op de beat van de muziek en doe het volgende op elke tel:
  • LV stap met linkervoet.
  • Stap naar links met de rechtervoet, het oversteken van de rechtervoet achter de linkervoet.
  • LV stap met je linkervoet, uncrossing je voeten weer.
  • Sluit je voeten bij elkaar, het aanboren van je rechtervoet naast de linkervoet. Als voorheen, niet je gewicht op je rechtervoet omdat uw volgende stap is met de rechter voet.
 4. 4
  Neem 3 stappen achteruit en tik op. Dit deel is conceptueel vergelijkbaar met de grapevine stappen, behalve achteruit gaan in plaats van opzij. Als voorheen, feit 1, 2, 3, 4 aan de muziek als je stap:
  • Stap terug met je rechtervoet.
  • Stap terug met je linkervoet.
  • Stap terug met je rechtervoet.
  • Tik je linkervoet naast je rechtervoet. Nogmaals, niet je gewicht op je linkervoet - volgende stap is met je linkervoet. (U kunt desgewenst doen een knie-lift, trap, teen-point-en-hip-lift, of wat je wilt met je linkervoet in plaats van alleen te tikken je voeten gesloten. Gewoon niet zet je gewicht op je linkervoet ).
 5. 5
  Stap naar voren en tik je voet, stap naar achteren en tik je voet. Graaf 1, 2, 3, 4 op de beat van de muziek en doe het volgende:
  • Stap voorwaarts met je linkervoet.
  • Breng je rechtervoet achter je linkervoet, en tik je rechter grote teen aan uw linker hiel. Veel mensen, in plaats van te tikken met hun voet, zal soort van doen een diepe lunge met de linkerknie, aanraken (of gewoon het bereiken van) de vloer met hun rechterhand. Anderen gewoon tik op hun voeten gesloten. (Maar wat je ook doet, gewoon niet je gewicht op je rechtervoet).
  • Stap terug met je rechtervoet.
  • Tik je linkervoet voor je rechtervoet.
 6. 6
  Stap vooruit en draai links. Graaf 1, 2 op de beat van de muziek en doe het volgende:
  • Stap voorwaarts met je linkervoet, maar bereid om linksaf te slaan.
  • Spring op je linkervoet als je jezelf naar links 90 graden (aka een kwartslag). Draaien naar links betekent, gaat je linker schouder rug (en rechter schouder naar voren komt). Optioneel: Velen zullen hier ook doen een knie lift (met de rechter knie) en / of in hun handen klappen.
 7. 7
  Herhaal deze stappen totdat de muziek vervaagt. Merk op dat u - en hopelijk de rest van de groep - zullen worden geconfronteerd met een nieuwe richting elke keer dat u herhalen.

Tips

 • Zoals vermeld op een paar plaatsen in "Stappen" hierboven, de Electric Slide zorgt voor een grote mate van persoonlijke creativiteit en stijl in het kader van de dans. Veel mensen zullen voegen in hun eigen knie-liften, hip-liften, voet-flicks, schoppen, hand klapt, klikvingers, gekke poses en gebaren, lunges, spins, en meer op verschillende punten in de dans. Dit is echter niet een solo showcase! Als u probeert een aantal van de optionele stappen hierboven of voeg in uw eigen fantasie beweegt, dient u zich wel te houden met de beweging van de groep - niet tegen het lijf loopt of verdringen de andere dansers!
 • De meest populaire lied voor deze dans is "Electric Boogie" door Marcia Griffiths, maar de dans kan worden gedaan om elke 4/4 muziek die voldoende groovy en van vergelijkbare tempo is "Electric Boogie".
 • Een gladde-ish vloer wordt aanbevolen; hardhout is ideaal. Dansen op tapijt wordt niet aanbevolen. Het is mogelijk, maar de bochten zijn moeilijker en zal leiden tot veel slijtage op het tapijt.
 • Veel Electric Slide groepen bestaan ​​uit een paar mensen die weten wat ze doen, en een heleboel mensen die schijnbaar zijn dansen voor de allereerste keer ooit in hun leven. In deze situatie is het wenselijk (indien mogelijk) om beginners gelegen soort in het centrum, en ervaren dansers aan de randen. Als er ten minste een ervaren danseres in elk van de vier zijden, zullen de beginners in staat zijn om een ​​ervaren danseres te zien, ongeacht welke manier de groep wordt geconfronteerd - denk aan de hele groep draait 90 graden na elke cyclus!
 • De 18-stap variaties die hierboven zijn beschreven en getoond in de video is typisch hoe de dans wordt uitgevoerd door amateurs op bruiloften, door lijn-dansers in country-western bars, en vrijwel alle andere sociale dansgelegenheden. Het is ook hoe het werd gespeeld door de dansers in de muziekvideo voor "Electric Boogie", door de acteurs in de film 'The Replacements', en in de meeste andere films, tv-shows en video's met deze dans, ongeacht of deze door professionals of amateurs. De 18-stap variatie is een vereenvoudigde versie van de originele 22-stap choreografie, simpelweg genaamd "The Electric", die een professioneel niveau Fugue choreografie stuk gemaakt door Ric Zilver in 1976 in Manhattan op Vamps Disco was. Het is vrij zeldzaam om te zien wie doen het origineel Electric, maar voor de nieuwsgierigen, zijn er twee grote verschillen tussen de 22-stap Electric en de hierboven beschreven versie: de ene is dat de dansers zullen op een lijn in twee lijnen tegenover elkaar, maar compenseren, die zal (hopelijk) ervoor zorgen dat ze om te dansen in dozen om elkaar heen zonder te botsen. Het andere verschil is dat men herhaalt de "forward, tik, rug, tikt" sequence voor intensivering vooruit en draai links.
 • De Electric Slide is het meest plezier met een grote groep mensen. Iedereen moet op een lijn in meerdere regels, ruwweg in een vierkant of rechthoek, zoals gedicteerd door de vorm van de kamer.