Wkunl

Hoe maak je een USB-stick te gebruiken

Heeft u een flash drive, maar zijn niet helemaal zeker hoe het te gebruiken? Ze zijn draagbare opslagmedia die kunnen worden geraadpleegd op vrijwel elke computer. Volg deze stappen om te beginnen met het zetten van uw flash-drive om te werken.

Stappen

Hoe maak je een USB-stick te gebruiken. Steek de USB-stick in de poort.
Hoe maak je een USB-stick te gebruiken. Steek de USB-stick in de poort.

Methode een: op een Windows-computer

 1. 1
  Zoek een USB-poort. Op laptops, zijn ze meestal aan de zijkanten of op het achterpaneel. Voor desktop-computers, de meeste hebben een voor-poorten, evenals severl poorten aan de achterzijde. De voorste poorten kan worden verborgen door een flap.
 2. 2
  Steek de USB-stick in de poort. Het moet goed passen. Forceer het niet in USB-drives insert op een manier, dus als het niet past, probeer hem om te draaien. Wanneer u het flashstation aansluit, zal Windows de drivers voor het automatisch installeren. U zult meldingen over dit zien in de rechterbenedenhoek van het bureaublad.
  • Tenzij deze is uitgeschakeld, wordt het venster Automatisch afspelen opent wanneer u uw USB-station plaatst. Het zal een lijst van verschillende opties, afhankelijk van wat is opgeslagen op de flash drive. De meest voorkomende is "Browse bestanden..."
  • Als dit niet gebeurt, gaat u naar Computer of Deze computer in het menu Start. Dit zal een lijst van de apparaten die op uw computer. U moet uw USB flash drive te zien hier. Het wordt vaak genoemd naar de fabrikant van de aandrijving. Dubbelklik erop om het station te openen.
 3. 3
  Zoek het bestand dat u wilt kopiëren. In een ander venster, navigeert u naar het bestand (en) die u wilt kopiëren naar de flash drive. U kunt kopiëren en plakken op de flash drive, of klik en sleep ze.
 4. 4
  Wacht tot de overdracht te voltooien. Dit kan enkele minuten duren, afhankelijk van wat u kopieert nemen. Zodra de overdracht is voltooid, kunt u uw flash drive te halen.

Methode twee: op een Macintosh computer

 1. 1
  Steek de stick in een beschikbare USB poort. Wacht enkele ogenblikken terwijl de computer stelt automatisch de rit te worden benaderd.
  • Als de stick is geformatteerd met het NTFS-bestandssysteem, dan zal het niet worden herkend in Mac OS X. De stick moet geformatteerd in het FAT32-bestandssysteem.
 2. 2
  Wacht tot de drive te verschijnen. Zodra de schijf is geïnstalleerd, verschijnt het op je bureaublad. U kunt dubbelklikken om het te openen en blader door de bestanden als u een map op uw systeem zou doen.
 3. 3
  Kopieer en plak of klik en sleep bestanden en mappen op de schijf. Zodra de overdracht is voltooid, kunt u de schijf uit de computer.