Wkunl

Hoe maak je een reality show te creëren

Een eenvoudige gids voor het creëren, ontwikkelen en produceren van een reality-gebaseerde tv-show.

Stappen

Hoe maak je een reality show te creëren. Maak een kern idee voor een show, en zorg ervoor dat het heeft originele elementen.
Hoe maak je een reality show te creëren. Maak een kern idee voor een show, en zorg ervoor dat het heeft originele elementen.

Het creëren van je eigen reality show

 1. 1
  Maak een kern idee voor een show, en zorg ervoor dat het heeft originele elementen. Hoewel het nu al vergelijkbaar met andere formaten kunnen zijn, moet u elementen en methoden hebben dat gebied duidelijk origineel, zodat de inhoud die is iets uniek en spannend om naar te kijken.
 2. 2
  Weten welke sub-genre van de werkelijkheid programmering van uw idee valt in. Er zijn vele genres voor reality shows, waaronder: Concurrentie / Elimination, Docu-Style Series, Lifestyle-serie, Relatie-serie, en talloze anderen.
 3. 3
  Wees specifiek in uw begrip, en probeer verschillende benaderingen. Veel producenten zullen originele concepten te creëren met hun development team, maar meestal producenten scouten agressief naar nieuwe concepten en reality show ideeën van schrijvers en begrip makers. Dus wees niet bang om te werken aan verschillende showconcepten tegelijk. Het kost veel projecten, maar alleen duurt een tot verbinden met de juiste producer.
 4. 4
  Kies concepten en onderwerpen die goed verhandelbare-titels zijn erg belangrijk, moeten ze gemakkelijk rollen van de tong, provoceren gesprekken, en gewoon je precies vertellen wat je gaat letten. "Blind Date", "Temptation Island", "The Bachelor", "Who wil Marry a Millionaire" zijn allemaal goede voorbeelden. Woord spel is altijd een goede manier om aandacht te trekken en te creëren nieuwsgierigheid. "Meet the Parents" "Eliminate" "Joe Millionaire" "The Real World" "Rond de wereld in tachtig Dates" zijn allemaal specifiek voor wat hun show is over, maar gebruik bekend zinnen om nieuwe titels die prikkelen de nieuwsgierigheid te creëren.
 5. 5
  Denk aan films-'verhaal' is een cruciaal element te definiëren wanneer de ontwikkeling van een reality-based project. Als je kijkt naar films, kijk naar de kern concept en verhaal elementen van de film, en een reality show gewoon zou worden staren je pal in het gezicht. "Cannonball Run", "Meet the Parents", "Rond de Wereld in Tachtig Dates" zijn allemaal specifieke voorbeelden van film concepten die zijn vertaald in de realiteit gebaseerde shows voor televisie.
 6. 6
  Ontwikkel en schrijf uw begrip-Een behandeling voor een reality show kan overal van 1 tot 3 pagina's, soms meer. De sleutel efficiëntie beschrijven de elementen en betrokken activiteit, maar ook het creëren genoeg detail origineel zijn. Onderzoek bronnen in de industrie over het maken van reality show concepten om de toonhoogte.
 7. 7
  Bescherm uw reality show idee door het registreren van het met de schrijver gilde van europa (oostkust) of (westkust) voor derden proof-of-creatie.
 8. 8
  Onderzoek de verschillende productie-bedrijven die reality-based televisieprogramma's en vind een waarschijnlijke match voor het type project dat u hebt gemaakt.
 9. 9
  Maken van cold calls te ontwikkelen leidinggevenden bij elk bedrijf om te weten of ze je toonhoogte zal accepteren.
 10. 10
  Overweeg een online industrie-database om de toonhoogte van uw projecten voor het opzetten van uw nieuwe reality show idee voor beoordeling en de aankoop door toonaangevende productiebedrijven scouting nieuwe projecten, waaronder cbs, vos tv-studio's, abc, itv, bbc, en anderen. De TV Schrijvers Vault levert ook elektronische proof-of-review voor je plaat en bescherming.
 11. 11
  Als bood een optie deal door een productiebedrijf, zult u in staat om een producerende krediet-en financiële participatie te onderhandelen. Gebruik altijd een ervaren entertainment advocaat voor hulp bij het onderhandelen over een deal.
 12. 12
  Als de productie bedrijf houdt zich bezig je voor de productie en distributie van je show begrip, wordt u bezig met een vorm van producent krediet en kosten per aflevering.
 13. 13
  De productie bedrijf zal verantwoordelijk zijn voor het leveren van de show tot het net voor luchten. Als je ervaring hebt in de ontwikkeling of productie voor televisie, dan kunt u een meer directe betrokkenheid bij de show onderhandelen zodra het netwerk en de productie bereikt.

Tips

 • Vraag jezelf altijd af of je begrip realistisch kan worden uitgevoerd. Als het niet mogelijk is, zal het niet worden gekocht. Voorbeeld: Je hebt een show genaamd "Celebrity Choir" dat twee koren geheel bestaat uit beroemdheden tegen elkaar elke week kuilen gemaakt. Cool? Tuurlijk. Logistiek haalbaar? Waarschijnlijk te moeilijk om tientallen celebrties krijgen in dezelfde kamer voor weken in een tijd.