Wkunl

Hoe aan de slag in stand up comedy

We hebben allemaal grappen te vertellen, en elk van ons heeft de potentie om de volgende grote stand up comedian met de juiste hoeveelheid van vastberadenheid en veel van de praktijk zijn.

Stappen

Hoe aan de slag in stand up comedy. Houd een notebook met u te allen tijde.
Hoe aan de slag in stand up comedy. Houd een notebook met u te allen tijde.
 1. 1
  Houd een notebook met u te allen tijde. Maak notities als grappige gedachten naar je toe komen of op te schrijven vreemde gebeurtenissen die uw grappig been toeslaan.
 2. 2
  Koop een soort van boek om te leren hoe je een grap schrijven (of lees dit artikel: Schrijf een goede grap ).
 3. 3
  Begrijp je on-stage persona of houding. Bent u een uitgestreken strip? Een boze strip? Brutaal sarcastisch en ironisch? Goofy? Laat uw persona overeenkomen met uw schrijven.
 4. 4
  Probeer je hand op het schrijven van grappen. De meeste goede grappen komen uit de kruising van twee schijnbaar ongerelateerde ideeën, of uit een voorheen onontdekte opmerking over iets wat de meeste mensen kijken uit op een dagelijkse basis.
 5. 5
  Schrijf een kleine routine en het uitvoeren van uw "set" in de voorkant van een spiegel. Let op de dingen over de levering van uw grappen die je leuk vindt, en ook de dingen die je doet niet. Je kunt ook video-taping zelf uit te proberen.
  • Note verbale tikken als 'Eh, "en" Uh... " en het minimaliseren, tenzij je persona is onhandig en nerveus.
 6. 6
  Werk aan je zelfvertrouwen en maken opgeslagen materiaal lijken spontaan. Als je een andere stem te gebruiken wanneer u het reciteren opgeslagen toespraak proberen om te zetten in iets meer conversatie.
 7. 7
  Schrijf meer grappen. Hoe meer je schrijft, hoe makkelijker ze komen. Sommige dagen heb je vijf of zes grappen om op te nemen, en enkele dagen zul je er geen hebben. Je moet echter beginnen te nogal een achterstand van materiaal te maken.
 8. 8
  Herschrijven je grappen. Zelden zijn perfect grappen geschreven op 2:00 in de ochtend. Zorg ervoor dat uw grappen zal worden begrepen door het publiek, en herschrijven indien nodig.
 9. 9
  Zoek een "open mic" locatie in de buurt en meld je aan. Als je van tevoren kunt bellen en te beveiligen jezelf een plek, zult u niet in staat om terug te krabbelen.
 10. 10
  Af te ronden uw set. Lopen door het een paar keer, het moet overal van vijf tot tien minuten lang. Voor uw eerste set niet zo veel zorgen te maken over de tijd. Vijf minuten is genoeg, en als de microfoon in de hand, de tijd glijdt weg sneller dan normaal.
  • Laat ongeveer 30-45 seconden in totaal "lachen time"-tijd wanneer het publiek lachen om je grappen.
 11. 11
  Het organiseren van een "sociaal vangnet." Call vrienden die je kent zal ondersteunend zijn, en hebben ze komen kijken. Op deze manier, zelfs als je bom, dan moet je mensen lachen om je grappen.
 12. 12
  Stand up. Laat de microfoon in de stand als je wilt, of te verwijderen. Het wordt aanbevolen je het uit als het je eerste keer, het gevoel van een microfoon in je hand en de vrijheid om te bewegen terwijl u spreekt plaatst u in heel wat controle.
  • Neem de tijd, zorg ervoor niet te mompelen of snelheid door uw levering. Articuleren. Spreken luid genoeg dat zelfs die in de rug kan horen. Houd oogcontact met het publiek. Glimlachen, maar niet lachen om je eigen grappen. Wees voorbereid op shout-outs en heckles.
 13. 13
  Weten wanneer je klaar bent. Ofwel heb je het einde van de set bereikt of je net hebt gekregen een groot applaus voor de grap dat weet je ook niet top - nu is de tijd om het publiek te bedanken voor hun aandacht en voor de tijd die ze hebben genomen om zich te om uw komische styling weten. Een eenvoudige "Jullie zijn geweldig, dank u," moet meer dan voldoende zijn.
 14. 14
  Blijven voor de andere acts. Je hebt je ding gedaan, en nu is het alleen maar beleefd om een ​​aantal van de andere stamgasten kijken. Wat nog belangrijker is, er is een kans een andere stand up comedian zal... goed, opstaan. Je zult ofwel dat jij beter dan hem (of haar), of je in staat zijn om iets te leren van hem (of haar).

Tips

 • Joke schrijven vergt oefening. Hoe meer moppen je schrijft, hoe beter je wordt in timing, levering, en bij het ontwikkelen van uw eigen persoonlijke stijl.
 • Pas op voor te vertellen shock grappen die zijn in slechte smaak, tenzij het is echt grappig. Weinig comedians daadwerkelijk kan trekken uit een verkrachting grap, bijvoorbeeld.
 • Kleine mp3-spelers hebben vaak een voice recorder, en kan een goedkope manier om grap ideeën te registreren. Dan kunt u deze afspelen en schrijf het op je gemak.
 • Soms is een grap die je denkt dat is mild grappig kan grote werken op het podium in een comedy club, vergeet niet, mensen zijn bereid om je uitlachen voordat je zelfs iets gezegd.
 • Overwegen om een ​​inleidende acteerlessen. Dit zal u helpen om over plankenkoorts, leer je stem te projecteren, en geven u een aantal acteren praktijk.
 • Plaats uw toestel op YouTube of Facebook.. Dan kan je eerlijke feedback krijgen.
 • Soms commentaar op een grap die je net hebt voltooid kun je meer lacht dan de grap zelf. Maar gebruik dit met mate!
 • Houd een "grap log" op uw computer. Soms is het sneller om een ​​grap dan het is om het te schrijven typen.
 • Wees niet bang om het grondgebied van die taboe om je lijkt te verkennen. Gebieden zijn verboden terrein voor politici worden geblazen wijd open voor comedians.

Waarschuwingen

 • Niet plagiaat!
 • Comedy is veel meer gewaardeerd in een passende locatie. "Open Mic" thema-avonden in de richting van fictie en poëzie meestal niet vriendelijk te nemen aan strips.