Wkunl

Hoe maak je een liefdeslied te schrijven

Doorheen de geschiedenis heeft de liefdeslied aan de top van de lijst met nummers onderwerpen. Er zijn duizenden songs simpelweg genaamd "Ik hou van jou,". Als je wilt leren hoe je eigen persoonlijke lied van liefde, dit artikel is voor jou. Lees verder!

Stappen

Hoe maak je een liefdeslied te schrijven. Schrijf over je liefde.
Hoe maak je een liefdeslied te schrijven. Schrijf over je liefde.

Deel een: de bouw van de teksten

 1. 1
  Schrijf over je liefde. Voordat u uw hart te zetten in poëzie en muziek, wil je jezelf te uiten zonder de beperkingen van de meter en rijm. Om dit te doen, beschrijf de persoon die je liefde, hoe ze voelt u zich, en hoe het voelt om samen te zijn.
  • U kunt hun fysieke eigenschappen te beschrijven, met inbegrip van hoe ze eruit zien, hoe ze bewegen, hoe ze houden, hoe ze dans-iets dat hen fysiek beschrijft.
  • Ook emotioneel te beschrijven. Zijn ze sterk, moedig en openhartig, of misschien rustig en beschouwend. Iets dat beschrijft wie ze zijn en hun persoonlijkheidskenmerken is goed om op te schrijven.
  • Beschrijf de "ons" van uw relatie. Praat over de dingen die je doet, of niet doen. Praten over hoe je bij elkaar, en wat uw verwachtingen zijn voor de toekomst. Zelfs als je niet echt samen met het object van je liefde, kan je je voorstellen hoe het zou zijn als je samen waren.
 2. 2
  Maak metaforen. Dit is waar uw creativiteit zal komen inch Verleng het verhaal van uw liefde door te beschrijven op een manier die heel erg niet letterlijk. Een metafoor, op het meest basale, beschrijft wat iets is met behulp van iets wat het niet is.
  • Zo kan je van haar houdt voor een deel omdat ze ruikt goed, dat is leuk, maar niet bevorderlijk zijn voor een winnende lijn in een liefdeslied! In plaats daarvan kun je schrijven dat ze een gebied van bloemen op een warme, geurige nacht.
  • Werken via uw verhaal, het toevoegen van zoveel metaforen als je kunt. Sommigen kunnen blijken te zijn elegant meesterwerken, kunnen sommige zijn zo geurig als de stad dump. Op dit punt, het doel is gewoon om te ontdekken wat je kan zeggen over je liefde.
 3. 3
  Versier uw verhaal met vergelijkingen. Zoals metaforen, vergelijkingen zijn manieren van het beschrijven van je liefde door het gebruik iets symbolisch. Echter, een vergelijking suggereert alleen dat een ding is als een ander.
  • Opnieuw met geur van uw liefje als een voorbeeld, zou je kunnen zeggen dat ze is als een gebied van bloemen. Echter, zonder te zeggen waarom ze zo, laat je de luisteraar opknoping: wordt ze graag een veld van bloemen, want ze is kleurrijk, of ruikt goed, of trekt mannen als bijen op nectar? Alle mogelijkheden zijn, dus zorg ervoor dat u completeren de beschrijving!
 4. 4
  Vind uw afbeelding. Als je eenmaal hebt ingevuld in het verhaal, en hebben een duidelijker beeld van zowel het object van je verlangen, en hoe u wordt gegeven om ze te beschrijven, kunt u beginnen om erachter te komen hoe je liedje gaat werken. Om je teksten vorm te geven, creëren een algemeen beeld ruimte voor de tekst in te vullen.
  • Met behulp van het bovenstaande voorbeeld, kunt u besluiten om het algemene beeld van een tuin te gebruiken. Je hebt al de bloemen daar. Misschien kunt u de wortels, of de honingbijen, of andere tuin onderdelen gebruiken om uw teksten te bouwen.
 5. 5
  Bouwen van een woordenlijst. Om nieuwe associaties uit je verhaal te creëren, gebruik uw imago en een thesaurus om een ​​woordenlijst die je kunt trekken uit maken.
  • Bijvoorbeeld, van "tuin", je zou een lijst woorden als "groei", of "flower", "neigt," of misschien "broeikas" voor een steamier afbeelding!
 6. 6
  Zoek een aantal rijmpjes. Met behulp van de woordenlijst die u maakt uit je afbeelding, gebruik dan een rijmwoordenboek aan de beste rijmende woord of de woorden te vinden voor elke afbeelding woord dat u hebt gemaakt. Sommigen zullen misschien makkelijker dan anderen!
  • Bijvoorbeeld, woorden als "bloem" lenen zich gemakkelijk tot rijmt: "shower", "prieel," en "power", terwijl andere meer van een uitdaging, zoals "groei". U kunt deze berijmde lijst gebruiken om een ​​beperking van de woorden die werkt door het elimineren van die, hetzij onhandig, of zal niet werken.
 7. 7
  Definieer de boog van je liedje. Nu dat je een idee hebt hoe je gaat om uw ode aan, om uw liefde, schetsen wat je wilt zeggen, en hoe je het wilt zeggen. Een typische formaat voor love songs is 'vers, couplet, refrein, couplet, refrein. "
  • Elk vers zegt iets nieuws over het onderwerp, en het refrein alles aan elkaar. Schetsen wat je wilt elke sectie te zeggen.
  • Bijvoorbeeld, kan vers 1 praten over hoe je je liefde, het tweede couplet, hoe ze voelt u zich, en het derde vers kon beschrijven hoe je de toekomst voor ogen.
  • Het koor kan een aantal dingen doen: je kon als de plek om het allemaal terug te brengen naar de tuin waar je liefde groeit, of gebruik het te betreuren hoe al deze dingen komen op niets buiten de tuin van uw verbeelding. Het kan allemaal worden getrokken uit het verhaal dat u hebt gemaakt!

Deel twee: het zetten van uw lied op muziek

 1. 1
  Denk vrij. Voordat u daadwerkelijk woorden committeren aan melodie, moet je om te komen met het basisidee voor de melodie. Vaak als je schrijft, zal dit spontaan gebeuren. Als dat zo is, beschouw jezelf gelukkig! Toch zullen er momenten waarop de muze mislukt je, en je hebt om een ​​melodie te ontwikkelen.
  • Beginnen door te draaien op uw opnameapparaat. Of het is zo simpel als een cassettedeck, of als betrokken als ProTools tuig, het idee is hetzelfde: bijhouden van uw ideeën.
  • Met behulp van je teksten als een metrische hulp, beginnen neuriën melodieën die bij je opkomt. Indien u dit wenst, kunt u gebruik maken van de werkelijke woorden te helpen ontwikkelen van de melodie, of u kunt doen zoals kunstenaars als Peter Gabriel doet, en zing onzin lettergrepen alleen maar om een ​​gevoel van de melodie te krijgen.
  • Doe dit voor ongeveer een half uur, dan laat het rusten. Neem een ​​pauze, de hond uitlaten, bekijk uw favoriete tv-show-het maakt niet uit wat, zolang je je hoofd en oren van je song vrij te maken voor ongeveer een uur.
 2. 2
  Luister naar wat je opgenomen. Ga zitten met pen en papier, en de opname te beluisteren. U kunt secties die je sensatie vinden, en een aantal die je recht om te slapen leggen. Noteer de degene die u verplaatst, en die te gebruiken om uw melodie te ontwikkelen.
  • Als u uw melodische ideeën te ontwikkelen, overbrengen naar uw gitaar of piano te spelen. Als je net als veel, en niet over een geschoolde stem, speelt de melodie op de piano of gitaar zal echt helpen u het lied concentreren.
 3. 3
  Voeg harmonie. Als u uw melodie gemaakt, het is waarschijnlijk dat je de harmonieën die je zal gebruiken impliciet. Zingen door je lied, het uitwerken van het basisakkoord structuur. Dit hoeft te worden betrokken niet of fancy-melodieën kan later reharmonized zijn, voor toegevoegde rente of zelfs een andere smaak.
  • Het is even geldig te beginnen met een harmonische structuur, en het werk van de melodie gebaseerd op de akkoorden, in plaats van andersom. In feite kan je zelfs de songteksten nadat u de muzikale steun hebt gemaakt te creëren. Sommige mensen vinden een benadering gemakkelijker dan de anderen. Als een manier niet werkt voor u, in plaats daarvan proberen de anderen.
 4. 4
  Zet het allemaal samen. Zodra u de woorden, de melodie en de harmonie uitgewerkt, spelen! Het gebruik van uw opname-apparaat, neem een ​​paar variaties van je song, dan laat het een nacht rusten. De volgende dag, luister naar wat u heeft opgenomen, en kies de beste delen van elke variant, en gebruik dat om je nummer te polijsten.
  • Herhaal dit proces tot je tevreden bent met hoe je song klinkt. Als u klaar bent, vind je liefde, en zing je liedje!

Tips

 • Zorg ervoor dat het komt uit je hart tijdens het schrijven en zingen.
 • Schrijf wat je echt voelt voor iemand.
 • Hoe meer je schrijft, hoe makkelijker het zal worden.
 • Zelfs als het een crush of degene die je bent al bij, wees niet bang om je hart uit te storten.
 • Wees niet bang om uw ware kleuren te tonen en toon uw vastberadenheid.
 • Wees niet bang om te zeggen hoe je echt voelt.
 • Zet emotie in uw teksten en maken ze oprecht.
 • Denk na over hoe je je voelt over die persoon om het lied geluid beter te maken.
 • Hoeft bang gewoon voor gaan.
 • Veel plezier en laat angst een belemmering voor uw creativiteit.
 • Gebruik niet te veel het woord "liefde"! Proberen te zeggen wat je voelt voor hem / haar zonder te zeggen "liefde", "Baby" en andere cliche woorden.
 • Macht Tab, Guitar Pro, Garage Band en andere muziek opname apps zijn geweldig voor het schrijven van liedjes.

Dingen die je nodig hebt

 • Papier en potlood of een computer
 • Piano of gitaar
 • Een echt gevoel voor die persoon