Wkunl

Hoe maak je een rock song schrijven

Er zijn veel goede rocknummers die er zijn. Echter, om uw eigen lied spelen van de gitaar te schrijven, drums, bas, of zingen is niet genoeg. In feite, kunt u een grote rots lied te schrijven zonder ook maar een instrument spelen. Het schrijven van een rocknummer kan moeilijk zijn, maar als je eenmaal weet wat je doet zul je merken dat het makkelijker wordt. Je hoeft alleen te laten inspireren.

Stappen

Hoe maak je een rock song schrijven. Er zijn veel verschillende soorten rock songs, en het zeer moeilijk om ze allemaal te dekken op een pagina zou zijn.
Hoe maak je een rock song schrijven. Er zijn veel verschillende soorten rock songs, en het zeer moeilijk om ze allemaal te dekken op een pagina zou zijn.
 1. 1
  Er zijn veel verschillende soorten rock songs, en het zeer moeilijk om ze allemaal te dekken op een pagina zou zijn. Echter, de meeste rock songs allemaal af te breken tot 4 delen:. De haak, de melodie, de brug, en het refrein (maar er zijn zo veel andere soorten manieren om een rocknummer ingesteld, dus maak je geen zorgen over te maken). Maar voordat u begint met het nummer op te nemen, voordat u begint met het lied te ontwikkelen, voordat u begint met het schrijven van het lied, nog voordat je een idee hebt, moet je inspiratie hebt. Je kunt geen inspiratie forceren, het gaat om u in de juiste moment. Zoals, heb je net uitgemaakt met je vriendin, of je hebt net zijn getrapt van uw school, dus verspil je tijd, dit is het beste moment, noteer het eerste ding dat in je hersenen komt, nu je hebt het idee. Het idee is het eerste deel van alles. Dus, hoe krijg je het idee te krijgen? Eerst beginnen na te denken over de boodschap en de stemming van de song zal uitvoeren. Dit hoeft niet te gedetailleerd of wat dan ook, gewoon een basisidee.
 2. 2
  Hier krijg je een pen of potlood en een stuk papier om je ideeën op te nemen. Gaan nadenken over de haak. De haak is een soort van een sub-melodie, een riff, iets wat je makkelijk neuriën, of het deel van het lied dat komt te zitten in je hoofd. De haak zet meestal de stemming voor al het andere. Houd de haak eenvoudig als het is niet de belangrijkste melodie van het lied. Na te denken over hoe de haak moet klinken, beginnen om daadwerkelijk schrijven. Rockmuziek is meestal gebaseerd op de major / minor / power chords van twee sets van de akkoorden: I, BIII, IV, V, bVII (In de toonsoort E beginnen de bar akkoorden over de frets: 0,3,5,7 en 10) of I, BIII, IV, BVI en bVII (dit zijn 0,3,5,8 en 10). De eerste set zal je een meer "classic rock" geluid te geven terwijl de tweede set klinkt moderner. Prutsen met de akkoorden van een van de sets hierboven totdat je iets vindt dat werkt te krijgen.
 3. 3
  Ontwikkel de hoofdmelodie. De hoofdmelodie verschijnt meestal in de verzen van het lied. Het wordt meestal gespeeld in een intro en dan zong als de zang het hele lied. Echter, het is nog te vroeg voor de teksten nog niet, dus denk maar aan een algemeen melodie. Een ding dat je kunt doen is het opnemen van de haak en net jam om het tot je een duidelijke melodie dat klinkt goed en gaat goed met de haak vinden.
 4. 4
  Vaak begint melodie met dezelfde noot als de "grondtoon" of wortel in de belangrijkste akkoorden, bijvoorbeeld in D majeur zou het een d-noot zijn en in E minor e-note. Dan melodie zou kunnen optillen om derde of vijfde boven, of drift om derde of vijfde onder de noot waar het begon uit. (In de toonsoort D groot, op f # of een en vervolgens naar B of G) Meestal een couplet eindigt terugkeren naar dezelfde noot als begonnen met of lager gaan dan een octaaf.
 5. 5
  De twee belangrijkste onderdelen van een lied zijn het couplet en het refrein. Elke keer dat het vers wordt gespeeld de woorden verschillen, terwijl de woorden van het refrein hetzelfde blijven heel. Vers vrij veel volgt de haak en de hoofdmelodie. Maar het refrein moet pakkender en meer memorabel dan het vers zijn.
 6. 6
  Denk aan een akkoordenschema dat is een beetje anders dan de haak en (eventueel) in een andere toonsoort. Schrijf dan de melodie. Een ander ding om in gedachten te houden is de overgang van couplet naar refrein. Een goed idee zou zijn om een ​​brug te voegen. Een brug is als een vers, maar de muziek is anders en het is maar een keer gespeeld.
 7. 7
  Ontwikkelen van een achtergrond. Voeg een bassline (baseren ruwweg rond de akkoorden die door de gitaar), drums en andere instrumenten die je denkt nodig zijn. Ze moeten samen gaan met het thema en de haak. Ook, voeg eventueel backing vocals. Het is een goed idee om te werken door middel van deze stap parallel aan de vorige.
  • Nu, is het tijd voor de teksten. De teksten moeten hebben op de stemming en de boodschap van je liedje. Zij zijn het deel dat spreekt tot mensen. Teksten in het vers moet meer als het vertellen van een verhaal. Teksten in het koor, aan de andere kant, een overzicht van de belangrijkste thema ('s) van de song. Wat rock teksten zal een verklaring hebben, zullen sommige een suggestie hebt, zullen sommige het verhaal vertellen en sommigen zullen gewoon wartaal. De teksten die een geweldig nummer te schrijven zijn de teksten die een publiek kan meezingen.
 8. 8
  Je moet nu in staat zijn om je solo te schrijven. Solo wordt meestal gespeeld op een gitaar, maar er zijn geen beperkingen. Solo moet worden als het couplet, refrein, of beide, behalve in plaats van de teksten van de gitaar (of ander solo-instrument) speelt de melodie. Noot, hoewel, het solo-instrument mag niet spelen van de belangrijkste, secundaire, of enige andere melodie eerder gebruikte in het lied. Goede solo-schrijven techniek is gewoon improviseren. Als je een beginner bent solo-er, dan is een grote rots solo zou spelen van de pentatonische toonladder
 9. 9
  Zet ze allemaal samen. De meeste rocknummers worden georganiseerd op deze manier: Intro, Verse 1, Refrein, Vers 2, Chorus Chorus (herhaald), Solo. Sommige nummers hebben een ander deel na de solo: The Outro. Er zou ook een ander vers ergens in de song. Maar als een beginner, moet je je houdt aan de algemene structuur en dan, als je meer ervaring opdoen, ontwikkelen van uw eigen. Hier krijg je een stuk papier en al deze opschrijven. Steek delen van het lied in de juiste plaatsen.
 10. 10
  Organiseer een band. Beginnen met oefenen het lied. Dan je zou willen om advertenties ergens te maken aan sommige leden te krijgen. Tijdens het beoefenen van tijd, kunt u nog wat laatste wijzigingen aan de haak, melodie, en elk ander deel van het lied te maken. Dan bent u klaar om op te nemen.
 11. 11
  Een aantal goede opname-apparatuur en noteer het nummer. (Pawn winkels of muziekwinkels hebben meestal alles wat je nodig hebt.)
 12. 12
  Laat uw nummer om uw vrienden en familie. U wilt anders dan je eigen andere mening te hebben. Maak dan noodzakelijke veranderingen op basis van feedback die je hebt.
 13. 13
  U kunt nu het nummer op een CD branden en laat het aan het publiek, of schrijf meer liedjes en een album te produceren.

Tips

 • Zorg ervoor dat u geniet van de muziek je schrijft, als je dat niet doet, zal er minder inspiratie zijn en je zal haten spelen.
 • De teksten niet absoluut moet rijmen.
 • Als je denkt aan iets catchy in je hoofd opschrijven of je zal waarschijnlijk vergeten
 • Bij het schrijven van instrumentale stukken, probeer dan met de gitaar en de bas spelen in een ander ritme. Dit maakt het lied klinkt ingewikkelder, als je wat gedachte erin.
 • Wees altijd jezelf. Schrijf over je emoties of persoonlijke ervaringen of de ervaringen van mensen die dicht bij je. Mensen willen horen over dingen die persoonlijk is en waar. Als er iets is nep kan ze vrijwel onmiddellijk vertellen. Elke ervaring die effecten die u en / of veranderingen van uw leven, voor beter of slechter, is iets dat anderen kunnen betrekking hebben op en iets dat ze zullen genieten.
 • Zoals je schrijft, probeer hetzelfde thema te houden. Wees niet te complex met je teksten.
 • Vergeet niet om auteursrechtelijk je liedjes voordat je ze verkoopt.
 • Experiment. Als je meer ervaring op te doen, kunt u wijzigingen aanbrengen in de algemene structuur te maken en zelfs make-up je eigen.
 • Ontspannen en in een comfortabele plek om na te denken.
 • Wees echt. Rock gaat over passie, emotie en energie. Schrijf over wat je wilt. De meer echt, hoe beter het lied is.
 • Als je moet, lopen een tijdje rond en denk aan een paar dingen die je zou willen schrijven.
 • Als je met een beetje een lied ben gekomen, maar moeten vertrekken deze opnemen op je telefoon, zodat je niet vergeet.
 • Het is makkelijker om de teksten te schrijven als je de gitaar deel gedaan.
 • Het is makkelijker om een ​​rock song componeren als je weet hoe je een instrument te spelen.

Waarschuwingen

 • Als een beginner, houd je liedjes onder de 3 minuten als het wordt een beetje saai na dat. Echter, als je meer ervaring op te doen, kun je veel langer nummers die niet saai zijn te allen schrijven.
 • Zorg ervoor dat het nummer is goed met de band voordat u het in steen gebeiteld. Je band wordt boos als je begint om onafhankelijk te worden.
 • Uiteraard niet andere bestaande liedjes / melodieën kopiëren omdat je uiteindelijk in de problemen en klinken erg nep. Proberen en origineel (U kunt lenen en veranderen bits and bobs, zoals gitaar effecten, zangstijlen, een paar akkoorden hier en daar, woorden die je bewondert, enz. Maar niet hele stukken en riffs.). Het klinkt vreselijk om iemand anders helemaal uit rip, tenzij je in een cover of tribute band.
 • Maak het niet te repetitief anders mensen zullen vervelen met het lied te maken.
 • Maak het niet kwetsend maken
 • Don `t ruzie met de bemanning / band. Laat iedereen een beurt om hun mening te geven.
 • Probeer het niet zo hard, als de song niet tot u komen, dus ga naar de kroeg, een biertje, of bel een vriend en het zal gemakkelijker komen in je geest.

Dingen die je nodig hebt

 • Pen / potlood of computer
 • Papier
 • inspiratie
 • Instrumenten