Wkunl

Hoe de piano te spelen

De piano was ooit een essentiële aanvulling op de woning, een bron van familie-entertainment en persoonlijke muzikale genot. Vandaag, blijft het een belangrijk en geliefd instrument te zijn, en weten hoe te spelen kan je veel mogelijkheden om een ​​feestje te verlevendigen, lid worden van een band of stel uw eigen muziek te geven. Leren om de piano te spelen vereist toewijding, een liefde voor muziek en een bereidheid om te blijven uitdagen zelf - in feite, iedereen die wil, kan leren om een ​​piano te spelen.

Stappen

Hoe de piano te spelen. Zorg ervoor dat je bereid bent om te oefenen voor dertig of meer minuten per dag zijn.
Hoe de piano te spelen. Zorg ervoor dat je bereid bent om te oefenen voor dertig of meer minuten per dag zijn.

Beschikbaarheid en betaalbaarheid

 1. 1
  Zorg ervoor dat je bereid bent om te oefenen voor dertig of meer minuten per dag zijn. Als je niet, bespaar jezelf de kosten van het kopen van de piano, boeken en lessen, om niets van de tijd zeggen. De eerste paar weken zijn nogal een inspanning en je moet bereid zijn om te volharden en te leren door pure werk.
  • Controleer uw agenda. Waar bent u bereid te blokkeren uit een half uur per dag? Heeft u nog andere activiteiten die kunnen interfereren met deze tijd of kunt u dingen rond verschuiving?
  • Hoe zit het met andere leden van uw huishouden? Zijn ze wel goed bij de piano wordt dagelijks gespeeld op bepaalde tijden? Als uw muren zijn flinterdun, kan dit ook nodig zijn om de behandeling van uw buren zijn.
 2. 2
  Wees gewaarschuwd dat de piano's erg duur zijn. Als je niet kan veroorloven om er een te kopen, toetsenborden zijn een prima, goedkoper alternatief. (Er zijn ook enkele grote cross-overs, zoals digitale Grands van merken zoals Roland en Yamaha.) Als je kunt veroorloven, zorg ervoor dat u weet welke criteria je moet overwegen wanneer het kopen van jezelf een piano. Met een beetje geluk of dedicated zoeken, kun je vaak lenen een piano van iemand of krijgen een oude piano die iemand is het wegwerken van. Sommige scholen, kerken of buurthuizen zullen ook bereid zijn om u te laten rinkelen op de toetsen op een reguliere gleuf ze weten dat je serieus bent over het leren bent en zal zorg dragen voor hun eigendom.
  • Kijk naar online veilingen en advertenties plaatsen voor oude piano's tegen goede prijzen. Lees ook sites zoals Freecycle, waarbij malafide piano zou kunnen opduiken, maar je zult waarschijnlijk nodig hebt om de piano gestemd en misschien zelfs enigszins herstellen.
  • Ring rond goederenverkoop veilingmeesters om te zien of ze hebben geen piano's voor de veiling. Vragen om te worden gewaarschuwd als een komt inch In sommige gevallen kun je pick-up een piano voor een prikkie.

Getting lessen

 1. 1
  Schik voor muzieklessen met een leraar in uw omgeving. De advertenties of een verwijzing van een vriend zijn goede plaatsen om te beginnen. Veel scholen en universiteiten bieden pianolessen tegen een gesubsidieerde prijs. Vraag andere piano studenten voor feedback over hun boeken of leraren.
  • Vind de juiste leraar! Je relatie met je leraar kan de manier waarop je je voelt over het beoefenen van invloed, dus zorgen voor een proefperiode van een paar weken om te zien of er een goede pasvorm. Dit is belangrijk voor ouders om te erkennen, zo veel als het is voor de leerling te begrijpen.
 2. 2
  Weet wat de leraar van plan om te gaan in de lessen. Zorg ervoor dat je leraar of een les boek bevat de tijd besteed aan het leren van alle aspecten van de piano (inclusief akkoorden, theorie, en leren stukken uit het hoofd) in het curriculum.
  • Naast het bestuderen van traditionele akkoordverhoudingen (harmonie), neem een ​​klasse in samenstelling en luister naar zoveel muziek als je kunt. Community colleges bieden een uitstekende instructie in muziektheorie, geschiedenis, en compositie. Leren muziektheorie is leuk en is de beste manier om een ​​grote muzikant te worden, of u wilt klassiek, jazz of pop spelen.
  • Spelen met andere mensen in ensembles is ook een uitstekend idee voor een verblijf gemotiveerd en leren technieken van anderen.
 3. 3
  Als u niet wilt pianolessen te nemen, is het mogelijk te leren door jezelf. Echter, heb je je werk te doen voor u en u zal moeten worden zeer gedisciplineerd en nauwgezet over de praktijk. Onderwijs zelf hoe om goed te spelen is een enorme taak, maar het kan worden gedaan.
  • Gebruik maken van online bronnen, zoals de vele uitstekende video lessen op het leren van de piano beschikbaar op video-sites.
 4. 4
  Of het leren van een leraar of op uw eigen, kunt u gebruik maken van technologie in uw voordeel. Er zijn gratis internet spelletjes, zoals Jayde Musica en de Grand Staff Defender, die u kunnen helpen met zowel lezen muziek en het spelen van piano. Er zijn ook elektronische apparaten die u kunnen helpen om de piano beter te oefenen. Bijvoorbeeld, de PianoMaestro is een strip van lichten die rust bovenop de zwarte toetsen van het piano. De lichten begeleiden je op welke noten te spelen, zodat u sneller vooruitgang en gemotiveerd te blijven.

Het beoefenen van de piano

 1. 1
  Goed zitten. Hand en lichaamshouding zijn erg belangrijk. Slungelig geeft een slechte indruk en het hebben van een slechte houding van de hand zal zijn contra-productief om uw praktijk.
  • Houd je polsen los en je handen flexibel.
  • Houd uw vingers op een natuurlijke curve, alsof je je handen aan je zijde. Dit geeft je meer kracht in je vinger slagen.
  • Als je beweegt je handen, moet je ellebogen niet te bewegen alsof je aan het doen waren de "chicken dance". In plaats van het verplaatsen van de ellebogen, beweeg je polsen.
 2. 2
  Opwarmen. Oefen de arpeggio's, akkoorden, toonladders, en andere fundamentele dingen aan het begin van je oefensessies. Uw vingers zal worden "opgewarmd" en klaar voor al je liedjes.
  • Het is het beste om op te warmen aan het begin van elke oefensessie met een ontspannende vingeroefening. Dit zal strek je vingers en handen en helpen je speelt met je handen ontspannen.
 3. 3
  Oefen dagelijks gedurende minstens dertig minuten of meer. Je vingers zullen "roesten" Als je niet speelt, zelfs voor een week. Echter, kunt u vinden dat een korte vakantie of vakantie is goed, mits je oefenen ijverig. Op het eerste, het beoefenen kan een pijn zijn en je zou je erg gefrustreerd. Als je vaardigheden groeien, zal je beter worden en het spelen van piano zal puur genieten geworden.
  • Als je speelt, moet je in staat om je vinger botten zien bewegen. Laat je hand gewoon rond te hangen en beweeg alleen je vingers.
 4. 4
  Spelen covers van nummers die je leuk vindt. Kans groot dat u niet graag veel van de nummers die je instructeur of lesboek gebruiken om je piano basics leren. Wees niet bang om het te mengen door het bedekken leuker liedjes op de piano, zelfs als ze meestal zijn gespeeld met behulp van andere instrumenten. Beschouw het als een kans om te leren van de groten der aarde, terwijl het motiveren van jezelf om te spelen.
  • Ga langzaam en gestaag bij het leren van een nieuw stuk. Een goede ding om te doen is spelen de melodie met de ene hand, en dan het andere deel met je andere hand. Speel een paar keer los en zet ze bij elkaar dan. Je handen zullen wennen aan het spelen, dus als je ze samen, voelt het bijna automatisch.
 5. 5
  Veel oefenen. Hoe meer je oefent, hoe beter je zult presteren. Dit is vooral van belang gezien de realiteit dat zelfs doorgewinterde performers krijgen ernstige zenuwen voor een optreden, dus als je onderbewustzijn weet wat te doen, dan voel je je een stuk zekerder bij het spelen in het openbaar.
  • Oefen meer elke dag een beetje. Als u probeert om 5 minuten te spelen op je eerste paar dagen, zal uw handen en polsen meeste kans krijgen moe (niet duwen ze te spelen als ze doen of je zult al snel opgeven). Als u de praktijk gemakkelijk stukken in kleine spurts elke dag echter, zal je handen de opbouw van het uithoudingsvermogen nodig om te spelen voor langer.

Versnellen leren

 1. 1
  Verbeter je techniek door te leren in segmenten.
  • Probeer eerst het stuk sightread zonder zorgen te maken als je fouten maakt, vandaar oefenen elke hand afzonderlijk.
  • Breek de muziek in segmenten en leer het rechter gedeelte. Leren segment per segment, en sluit ze samen. Blijf oefenen totdat je de rechterhand onder de knie hebt. Speel door het hele stuk. Als je een fout maakt, probeer op te pikken vanaf het begin van die maatregel. Vanaf het begin elke keer dat je een fout maakt zal betekenen dat u het begin van de song te leren heel goed en misschien wel nooit het einde bereiken! Wees geduldig, want dit proces zal u toelaten om door het hele stuk feilloos.
  • Zodra u de juiste kant onder de knie hebt, herhaal het proces met de linkerhand.
  • Vervolgens herhaal het proces opnieuw, dit keer voor beide handen. Probeer niet te spelen op normale snelheid totdat u veilig in uw vingeren en notities zijn.
  • Vervolgens, de snelheid geleidelijk op. Speel het stuk tot u het te onthouden en je kunt vloeiend spelen.
 2. 2
  Verbeter uw kennis van het stuk door te leren in maatregelen. Neem een ​​nieuw stuk uit elkaar door te leren van een of twee maatregelen tegelijk, en opnieuw en opnieuw gaan over het. De volgende dag, doe hetzelfde met de komende maatregelen, en dan zijn de laatste maatregelen en samen te spelen ze allemaal. Door het beoefenen van deze manier kunt u quality time doorbrengen luisteren naar hoe ze klinken en ervoor te zorgen dat uw vingers weet waar te gaan en wanneer.
  • Niet in paniek raken wanneer u een handeling (of twee) niet kunnen spelen. Neem een ​​korte pauze. Geef jezelf wat tijd om te kalmeren voordat u de uitdaging opnieuw aan te vallen.
  • De maatregelen op een lied niet "stopborden". Wanneer u een maatregel te bereiken, nooit stoppen. In plaats daarvan blijft het lied met dezelfde snelheid.
 3. 3
  Houd een regelmatig, vast ritme terwijl je speelt. Gewoon spelen ritmisch maakt een stuk klinkt een stuk beter. Overweeg de aanschaf van een metronoom om te helpen met dit. Overweeg de aanschaf van een piano met een metronoom. Veel piano's hebben ze ingebouwd, en zelfs als ze dat niet doen, zal een hand-held metronoom volstaan.
 4. 4
  Probeer niet om uw fouten te herhalen. Oefenen op de verkeerde manier vele malen zal een vergissing cement in je geest en spieren geheugen.

Improviseren

 1. 1
  Denk notities en improviseren. "Denken notes" betekent dat je elke noot je speelt weet. Terwijl dat klinkt makkelijk, kan het zeer uitdagend. Spelen een stuk dat u hebt opgeslagen en kan heel goed spelen. Nu, noem elke noot die u speelde zonder te kijken naar de piano. Dan, neem een ​​melodie die je hebt gehoord op tv of ergens anders en proberen te spelen met behulp van je oor. Streven om te weten elke noot die u speelt. Tijdens het spelen op het gehoor is goed, het is een stuk beter als je elke noot die je speelt weet.
  • Leren uit het oog te lezen muziek. Dit zal u toelaten om een ​​groot scala aan stukken te spelen zonder ze te leren uit het hoofd. Het is een nuttige vaardigheid om zo vroeg mogelijk oefenen bij het leren bespelen.
  • Luister naar uw notities en afstemmen van uw oren aan de toetsen 'plaatsen. Dit is nodig op een aantal geavanceerde piano tests en zal u toelaten om je vrienden te imponeren door te spelen geblinddoekt!
 2. 2
  Spelen wanneer je maar kunt, zelfs als u niet beschikt over een piano. Lenen van iemand anders piano slaat u een paar noten op het toetsenbord in de winkel, gebruiken keyboard uw digitale apparaat of gewoon spelen uit het geheugen op de lege desk voor je. Wees als Paul McCartney, die niet kunnen lopen door een piano zonder een zeer sterke drang om het te spelen, de enige keer dat hij dat niet is, als hij in de problemen zou krijgen!
  • Speel eenvoudige stukken op het gehoor en maak uw eigen arrangementen van hen. Dit zal u helpen om minder afhankelijk geschreven muziek geworden. Wanneer je speelt op het gehoor, blijven gaan! Begin niet met delen van het stuk opnieuw. Als u een akkoord een keer missen, kan je zo oefenen dat je zult spelen de volgende keer. Het belangrijkste is om herhaling en aarzeling overwinnen en leren om een ​​stuk te spelen door soepel als u het uitvoeren van het.

Tips

 • Wennen aan het idee dat een deel van de piano's die u zal spelen niet zal klinken geweldig of in perfecte harmonie. Dit is een van de gevaren van het zijn een pianist, je kunt niet dragen uw favoriete instrument met u. Proberen om het beste van te maken wanneer u bent een minderwaardig instrument spelen. Een goede pianist kan maken meestal een slechte pianogeluid redelijk goed, hoewel sommige piano's zijn in zo'n slechte staat dat je vrij om te zeggen dat je niet kunt spelen die piano zou moeten voelen!
 • Als je verlegen bent, oefenen spelen voor je familie en vrienden. Zij zullen genieten, en in de tijd, zo zal je.
 • Voor spelers met enige ervaring: Uiteindelijk zal je speelt sneller stukken die ook lang. Als je blijft duwen op de toetsen, zal je genoeg hebt voordat je zelfs de eerste pagina af. Om dit te voorkomen, til je vingers omhoog hoger voor luider notities en beweeg je pols, zodat het "volgt de noten", zoals de toetsen die u drukt maakt hoger en hoger klinkt, is uw pols krijgt steeds dichter naar de rechterkant van de piano wanneer je geconfronteerd met het. Het tegenovergestelde doen als de geluiden die door de sleutels te krijgen lager en lager. Echter, als je het overdrijven, er zal geen punt zijn.
 • Curve van uw vingers voor een sterkere toon en een betere kwaliteit van de muziek. Weersta de verleiding van het spelen van platte fingered.
 • Als je op een overweging en je handen schudden wild, zitten op je handen voor een paar minuten voordat je naar buiten om te spelen. Het kalmeert ze naar beneden.
 • Het is beter om te langzaam dan te snel te spelen als je presteren spelen. Spelen gelijkmatig en met een grote mate van zorg in je touch en je zal klinken professioneel.
 • De vingerzetting, snelheid, en akkoorden in sommige stukken kan zijn frustrerend en moeilijk, maar duw er doorheen. Als je gefrustreerd, stap weg van de piano voor een paar minuten totdat u klaar bent om opnieuw te spelen zijn. Als je dat doet neemt pianolessen, onthoud dit: Je bent heel veel geluk, veel ouders willen dat hun kind om piano te leren, maar niet alles kan veroorloven.
 • Voor tussentijdse / gevorderde spelers: Probeer eens via dat nieuwe stuk met de akkoorden boven de grand personeel geschreven. Gebruik uw linkerhand om octaven en je rechterhand spelen om het akkoord te spelen. Begin met de eerste inversie van elk akkoord, dan is voor een uitdaging, je beperken tot het gebruik van slechts een octaaf en het uitproberen van verschillende omkeringen van akkoorden.
 • Zorg ervoor dat uw vingers niet koud krijgt wanneer je speelt. Wanneer u koude vingers (en handen), zal het moeilijker om de piano te spelen, en het zal je vingers pijn doen. Als je handen koud zijn voordat je begint te spelen, niet spelen, alleen warm ze omhoog door het uitvoeren van je handen onder warm water of houden ze over een verwarming (voorzichtig) voor een paar minuten.
 • Laat uw voet niet op het behoud van pedaal, het vervaagt je akkoorden bij elkaar en maakt ze geluid "modderig." Als u wilt te kunnen gebruiken het sustainpedaal, speel een akkoord, drukt u het pedaal naar beneden, en dan een fractie van een seconde nadat u uw volgende akkoord speelt, voorzichtig til de sustain pedaal en zet het terug naar beneden. Wanneer u akkoorden wijzigen of noten te spelen vanuit een ander akkoord, "reset" het sustainpedaal. Niet "bump" je het pedaal door het te veranderen te snel. Luister altijd naar jezelf wanneer je pedaal. Uw oren zullen u vertellen of het geluid is wazig of niet.
 • Je mag graag een zanger te begeleiden op piano en misschien een ritmesectie vormen met andere instrumenten.
 • Als je problemen ondervindt bij het tellen, zeggen de noten hardop. Bijvoorbeeld een hele noot is... "1-2-3-4"

Waarschuwingen

 • Heeft een piano niet kopen als je niet zeker bent dat u wilt beginnen met spelen, een piano is een enorme investering in tijd en huis ruimte.
 • Beperk jezelf niet naar de toelichting op de pagina. Denk na over wat de melodie is proberen om het nummer over te brengen en te spelen alsof het je eigen - uit je hart.
 • Niet zenuwachtig worden in de punten, en speel je stuk met zoveel zelfvertrouwen als je kunt. Maak je geen zorgen over hoe je het bekijkt. Besteed aandacht aan het ding dat echt telt - hoe de muziek klinkt!
 • Niet slap uit. Soms kan het vervelend worden, maar blijven oefenen.
 • Stel geen onmogelijke doelen voor jezelf, bijvoorbeeld, niet tegen jezelf, "Ik ga om te leren hoe Turkse maart spelen in een week." U zult waarschijnlijk teleurgesteld worden. Echter, kleine doelen zijn belangrijk, zodat het leren van onderdelen tegen een bepaalde datum is zeker een goede stimulans om te werken in de richting.
 • Speel nooit dezelfde melodie op dezelfde manier. Als de componist legt identieke maatregelen in het stuk, maken het interessant door het gebruik van dynamiek of ritardandos.