Wkunl

Hoe te grommen

Vóór het lezen: zorg ervoor dat je stembanden volledig zijn gerijpt (of je ouder dan 13-17 jaar oud bent). Krijg wat vocale warming-up oefeningen van een professionele vocale instructeur (u kunt hem vertellen dat je zult oefenen grommen). Deze Wiki legt alleen hoe je geest te trainen om triggeren de grommen. Om de luchtstroom, verhoging range etc... je hoeft alleen maar om te oefenen, heel veel.

Stappen

Hoe te grommen. Leer hoe u goed ademen.
Hoe te grommen. Leer hoe u goed ademen.
 1. 1
  Leer hoe u goed ademen: zitten met een rechte rug, en gewoon brom met uw normale stem en mond gesloten. Wanneer neuriën, gebruikt men automatisch zijn / haar middenrif en buikspieren, dus je moet voelen je buik gaat in, terwijl je borst en schouders bewegen niet. Dit is uitademen. Te inhaleren, uitbreiden van uw buik en onderrug ribben, terwijl niet de borst en schouders bewegen. Oefen deze ademhaling, en beheersen.
 2. 2
  Hum (met je mond dicht) en geleidelijk het volume te verhogen. Merk op hoe je buikspieren slinken naar binnen (dit betekent dat je middenrif is ontspannend en duwen lucht uit).
 3. 3
  Houd het verhogen van het volume, en je zult merken dat je neuriën is een soort van vibrerende.
 4. 4
  Inhaleer wat lucht, en duw de zoemende nog verder, waardoor het nog meer trillen. Houd de luchtstroom stabiel (ongeveer vijf seconden is het maximum).
 5. 5
  Weer inademt, hum als dat weer, en je mond open. Je hebt jezelf een grom. Dat is je 'death growl'. Nu kan je gewoon veranderen de toonhoogte, en maken het "lager" of "hoger" klinken.
  • Voor Black Metal grimmige-stijl vocalen, je gewoon grom, met een hogere toonhoogte: brom in een hoge toonhoogte dan je normale stem, het volume, houd je tong naar beneden, maak een grimmig gezicht (geloof het of niet - het helpt), en je mond open. Houd je hoofd omhoog gekanteld een beetje. Je hebt jezelf een grimmige stem. Het kan enige tijd duren om te werken aan het verhogen van het veld voor sommige mensen.

Tips

 • Inhaleren grommen kon je stembanden schade op verschillende manieren, maar het is meestal niet kwetsen. Algemeen is het aanbevolen om geïnhaleerde vocalen voorkomen.
 • Je zult waarschijnlijk niet klinken als je favoriete zangers, nooit. Iedereen heeft zijn eigen set van akkoorden, en zal produceren unieke vocalen. Als je probeert te klinken als iemand, zul je waarschijnlijk uiteindelijk jezelf pijn te doen.
 • Black metal type zang kan pijn doen als te hard of na zeer lange en intense sessies duwen. Houd dat in gedachten en proberen om die situaties te vermijden.
 • Praktijk niet meer dan 10-15 minuten per dag in het begin zal het even duren voor je stembanden te passen aan het misbruik en uiteindelijk zul je beter klinken. Als het pijn doet slecht in het begin al, te stoppen en te herzien uw techniek - misschien bent u duwen teveel?
 • Deze stijl van vocalisatie is moeilijk uit te leggen in woorden, veel harder dan 'schoon' zingen, want het is heel persoonlijk, en het is een soort van taboe om nog over praten. Hoe dan ook, het bovenstaande zijn slechts zeer fundamentele instrumenten die kunnen, of misschien niet, helpen om te beginnen, vinden als uw stem past deze stijl, of niet.
 • Eet gezond (om brandend maagzuur te voorkomen), hoeft melk en frisdrank niet drinken of in ieder geval te voorkomen dat ze voor en na de sessies.
 • Houd uw lichaam totaal ontspannen. Vormen de stem met je geest, uit te drukken met uw plooien. Probeer niet te dwingen de stemplooien te doen wat ze niet moeten doen. Houd je keel ontspannen.
 • Grommen nooit te luid. Als je je grommen niet kan doen op een zeer laag volume, je bent ofwel niet goed grommen of nog moeten oefenen om meer controle te krijgen.
 • Vergeet niet om lauw water tijdens oefensessies en shows drinken.
 • Als u stopt met grommen voor een lange periode van tijd, zal uw grommen vaardigheden afnemen. Als u opneemt aan het grommen na een lange pauze, doe het rustig aan, als je uithoudingsvermogen veel erger zal zijn. Echter, zal je veel sneller dan de eerste keer herontwikkelen. Weer net zoals het heffen van gewichten in de sportschool: als je stopt het heffen van gewichten voor een lange tijd, je kunt niet tillen zo veel, maar je zult terug naar uw oude kracht een stuk sneller dan de eerste keer.
 • Neem je aan het juiste volume, toonhoogte en stijl te vinden. Het is aan te raden om op te nemen, te luisteren en opnieuw luisteren pas na enkele uren, zodat je geest in staat om zelfs de kleinste fouten spotten zal zijn.
 • Maak er een gewoonte van het drinken van thee met honing, niet te warm hoor. Het is ook lekker:)
 • Overleden grommen mag nooit pijn doen. Dus als het pijn doet voor u, zelfs iets, herzien uw techniek. Hoewel, spierpijn rond de keel en de hals zijn niet per se slecht. Wanneer je begint uit te grommen, spieren die je nooit eerder op zo'n sterke mate gebruikt gebruikt u. Als je spieren rond je nek of keel zijn vermoeid, stop grommend tot haar over en opnieuw beginnen. Dit is een partij zoals het heffen van gewichten in de sportschool, spieren manier gebruikt u meer intensily dan normaal en wacht tot ze elke keer weer op een hoger niveau dan.
 • Gebruik geen alcohol of roken niet drinken. Sommigen zeggen dat het helpt, maar het helpt niet je zang noch uw algemene gezondheid.
 • Altijd warm-up voor ongeveer 10 of meer minuten voordat oefenen.

Waarschuwingen

 • Bewaak je ademhaling. Verkeerde ademhaling kan leiden tot slechte techniek en, uiteindelijk, schade.
 • Duw jezelf nooit te ver. Als de de zang is te stil tijdens een optreden, het zij zo. U wilt niet uw keel verpesten op deze manier.