Wkunl

Hoe u een bas te spelen

Zoekt u informatie over hoe u een bas te spelen? Nou bent u aan het juiste artikel, maar lees dan dit artikel voor meer informatie over het.

Stappen

Hoe u een bas te spelen. Zorg ervoor dat u een plek waar je redelijk luid elke dag kunt spelen zonder dat iemand boos.
Hoe u een bas te spelen. Zorg ervoor dat u een plek waar je redelijk luid elke dag kunt spelen zonder dat iemand boos.
 1. 1
  Zorg ervoor dat u een plek waar je redelijk luid elke dag kunt spelen zonder dat iemand boos. U kunt de lage rustig spelen met een hoofdtelefoon (of zelfs geheel unplugged), maar het is niet zo leuk.
 2. 2
  Koop een bas. Als je echt wilt een akoestische, moet je absoluut positief zijn dat u wilt de bas spelen omdat akoestiek zijn een stuk duurder dan elektra. Akoestische bassen worden gebruikt voor klassieke muziek of traditionele jazz, maar kan gebruikt worden met elk soort muziek. Luister niet naar mensen die zeggen dat elektrische bassen zijn niet voor jazz - natuurlijk zijn ze. Begin met een goedkopere, maar kwalitatief goede bass, als een gebruikte of nieuwe Fender (115€ -225€) en zorg ervoor dat het wordt geërgerd omdat je een beginner bent.
 3. 3
  Start het afspelen van uw instrument en krijg het gevoel voor het, het maakt niet uit als je niet weet hoe je goed te spelen, gewoon kennis te maken met het!
 4. 4
  Aankoop of het verwerven van een instructie-boek leert de grondbeginselen van groeven en theorie op basis van welke soort muziek die je wilt spelen.
  • Het is ook een goed idee om een ​​goede prive-bass leraar te huren. Hoewel het niet onmogelijk is om beter te worden, zonder instructie, maar het is beter om geïnformeerd, constructieve feedback van een docent als dat mogelijk is! Het is belangrijk op te merken dat zelfs als je een vriend hebt die een beetje weet of veel over het spelen van bas of gitaar, (als beginner) moet je waarschijnlijk niet van ze leren als ze niet een professionele leraar, want dat zou kunnen leiden om slechte gewoonten in later spelen.
 5. 5
  bas pick. Er is een verschil tussen de lage picks en plectrums. Sommigen geloven het spelen met je vingers is veel natuurlijker, warm en krachtig klinken, maar al met al, het gaat over wat comfortabel is voor u.
 6. 6
  Bassen kan een willekeurig aantal snaren, maar een beginner moet beginnen met een vier snarige basgitaar. Van laagste toonhoogte tot de hoogste toonhoogte, worden de noten van elke snaar EADG. U kunt een elektrische tuner of stemvork kopen bij een lokale gitaarwinkel om uzelf een handje.
 7. 7
  Leren elke noot op de toets van voor naar achter en van achter naar voor. U kunt dit zelf doen door te onthouden dat de namen van de noten aan een touwtje altijd van A tot G, waarbij een open snaar produceert een noot, waarna de reeks wordt genoemd. Houd in gedachten dat alle natuurlijke noten (ABCDEFG) zijn een hele stap (2 frets) uit elkaar, behalve tussen EF en BC die zijn een halve stap (1 fret) uit elkaar. Voor de open snaar en de eerste 12 frets van de G-snaar, zal dit dus (te beginnen met de open snaar): G _ A _ BC _ D _ EF _ G waar "_" is een fret een natuurlijke noot niet spelen.
 8. 8
  Meer informatie over muzieknotatie en muziektheorie. Als je serieus bent over hoe een goede bassist bent, moet u uw muziek kennen. Houd in gedachten dat de muziektheorie werd geboren uit de muziek, niet andersom. Voel je vrij om te experimenteren!
 9. 9
  Leer hoe elk akkoord wordt gevormd. Je hebt twee jobs in de meeste bands - om het ritme te creëren en om de akkoorden te steunen. Dus bijvoorbeeld, is een majeur akkoord gevormd uit de grondtoon (de noot het akkoord is vernoemd), een belangrijke 3 erboven (2 stappen) en een perfecte 5 (4 stappen). Dus, een E akkoord bevat E, G # en B. Dus als een gitarist speelde een E akkoord, kan een bassist spelen een E, G # en een B om het akkoord te steunen.
 10. 10
  Leer uw schubben. Jouw schalen zijn uw fundamentals. U zult terug te verwijzen naar uw weegschaal wanneer je begint te baslijnen te construeren.
 11. 11
  Luisteren naar andere muzikanten, niet alleen andere bassisten. Luister naar de drummer die de tijd en ritme houdt.
 12. 12
  Speel met triades, akkoorden, en andere technieken als u vertrouwd bent met de basics geworden.
 13. 13
  Spelen toonladders en akkoorden, zodat je kunt spelen nummers gemakkelijker.
 14. 14
  Probeer je eigen lied te maken op je bas.
 15. 15
  Probeer naar muziek geschreven voor een ander instrument (e. G. Muziek geschreven voor een piano of een trompet) spelen op je bas. Als u weet muzieknotatie, zal dit geen probleem zijn. Door dit te doen zal alleen maar ten goede komen je muzikale kennis en misschien geven je inspiratie.
 16. 16
  Luister naar genres je normaal niet zou luisteren. Als je van jazz, luister naar heavy metal voor een verandering. Als je van funk, probeer een Latijnse nummer af te spelen.

Tips

 • Luisteren naar liedjes die u wilt en meespelen. Het is geweldig praktijk en je al weet hoe het liedje gaat!
 • Totale interactie met andere muzikanten zullen ook helpen.
 • Sta open voor nieuwe ideeën en muziek.
 • Wees niet bang om een ​​pauze te nemen. Soms moet je om weg te stappen van uw instrument om vooruitgang te boeken. Zorg ervoor dat je terug te komen.
 • Controleer uw technieken. Het maken van de juiste techniek een gewoonte vanaf het begin kunt u besparen ton van onrust in de toekomst.
 • Eelt zal bouwen op uw vingertoppen over tijd spelen de bas, binnenkort, zal de blaren stoppen gebeurt en je zult wennen aan de snaren.
 • Gewoon omdat je speelt bas betekent niet dat je niet weet wat akkoorden zijn en hoe u melodieën spelen nummers. Elk nummer je leert, leer je de melodie aan het en natuurlijk de harmonie.
 • Jam met mensen. Het afspelen van muziek kan meer plezier met andere mensen dan het spelen zelf. U zult ook leren hoe te spelen tegen andere instrumenten. Bij de eerste spelen met anderen het lastig zou zijn op het eerste, je went er wel aan. * Zodra u vertrouwd met uw eigen spel en met anderen te krijgen, probeer dan het vinden van een open mic avond dat een band kunt u opstaan ​​op het podium met een aantal podium ervaring op te doen, om over dit zal helpen het verkrijgen van vertrouwen in je capaciteiten en je te helpen heeft om te ontspannen bij het spelen met andere muzikanten die je nog nooit gespeeld met vroeger.
 • Leren improviseren op de bas. In Jazz, Jazz Fusion, Funk, en Progressive Rock, onder anderen, bassisten kunnen solo's hebben. (Vergeet niet, worden open minded!
 • Naar concerten zal altijd helpen je motiveren of u eraan herinneren waarom je in de eerste plaats begon.
 • Sommige van de bas lijnen van Krist Novoselic (Nirvana) zijn gemakkelijk voor beginners en echt leuk om te spelen.
 • Beginnen te spelen met 3 vingers als je wilt om echt snel te spelen. Luister naar bassisten als Steve DiGiorgio (Dood), Alex Webster (Cannibal Corpse), Geezer (Black Sabbath) en praktijk spelen als dat.
 • Zoek een goede leraar. Vergeet niet, heeft een geweldige speler niet per se te vertalen naar een goede leraar. Een goede leraar zal daag je vaardigheden en helpen u om te werken voor de kennis en het begrijpen van het instrument.
 • Trim uw vinger nagels vaak, vooral als je met je vingers te spelen! Mensen zullen nauwelijks denken dat je goed met je nagels geven u een onbezonnen en rackety toon bent.
 • Luister naar een aantal grote bassisten: Cliff Burton (Metallica), Les Claypool (Primus), Flea (Red Hot Chili Peppers), Fieldy (Korn), Mike Dirnt (Green Day), Steve Harris (Iron Maiden), Paul McCartney (The Beatles ), Jayen Varma, John Paul Jones (Led Zeppelin), Billy Sheehan (Mr. Big), Chris Squire (YES), John Deacon (Queen), John Entwistle (The Who), Jaco Pastorius, Stanley Clarke, Victor Wooten, Marcus Miller, James Jamerson, Geddy Lee (Rush), Tim Commerford (Rage Against the Machine / Audioslave), Jack Bruce (Cream), Nick Oliveri (Queens of the Stone Age / Kyuss), Jason Newsted (Metallica), Ben Kenney (Incubus ), Dirk Lance (Was in Incubus 'eerste vijf albums.), Mark Hoppus (Blink 182) John Myung (Dream Theater) Tony Levin (Meest King Crimson, Liquid Tension Experiment) en Shavo Odadjian (System of a Down), Gene Simmons (KISS), Adam Lazzara (Taking Back Sunday), Lemmy (Motörhead), David Ellefson (Megadeth), en Ashley Purdy (Black Veil Brides).
 • Koop een metronoom. Gebruik zei metronoom.
 • Probeer variatie is het de toon. Probeer vervorming voor een verandering.
 • Zelfs vóór de behandeling opstarten van de bas, zorg ervoor dat je ritme. Als je dat niet doet, leren / ontwikkelen ritme alvorens elk instrument in het algemeen. U kunt net zo veel noten en akkoorden als je kan, maar als je geen ritme hebt het doet je geen goed Niemand zal u willen in hun band als je niet houden van de tijd, tenzij je alleen op zoek naar een free-form sluiten jazzensemble.
 • Niet dragen van de bas op je knieën, tenzij je daadwerkelijk kunt spelen met het dat lage (u waarschijnlijk cant).
 • Wanneer u voor het eerst beginnen met het schrijven van uw eigen melodieën, vasthouden aan akkoorden en toonladders. U kunt het gevoel dat dit is het beperken van je, maar spelen met de sleutel van G, als je begint te spelen een G akkoord, gevolgd door een C-akkoord, en spring rond de D-schaal, kunt u uw eigen stukken een stuk makkelijker dan wanneer creëren je gewoon prutsen tot je struikelen op iets. Oefen dit totdat u het instrument hebben geleerd om het punt waar het spelen in de belangrijkste komt natuurlijk aan u, en u kunt onconventionele stijlen afspelen van muziek die in elkaar overlopen verschillende sleutels.
 • Enkele goede nummers die u zullen helpen om beter en daag u is om een ​​land door Iron Maiden Tame, Peace Sells door Megadeth.

Waarschuwingen

 • Voor mensen die met pikhouwelen spelen, kunnen mensen die hun vingers gebruiken je belachelijk te maken. Luister niet naar hen, het is uw persoonlijke voorkeur.
 • Nooit stoppen met oefenen.
 • Niet stoppen als je denkt dat bassisten geen aandacht krijgen. Als ze dat niet dan waarom zou er bassen? Bands altijd mensen nodig die basgitaar speelt. Een slechte bassist of drummer gelijk een slechte band. Ritme is alles.
 • Zorg ervoor dat u uw instrument correct te houden. U kunt een aantal vervelende pols / hand blessures als je dat niet. Plus, je hebt om terug te gaan en op te lossen als je het verkeerd doet.
 • Altijd ALTIJD warmen alvorens te spelen. Niet te doen kan leiden tot blijvende verwondingen aan de handen!
 • Op een gegeven moment zul je gefrustreerd. Dat is geen reden om te gooien handdoek in de ring, hoor!
 • Krijg je blaren op je vingertoppen. Net als bij contactsporten, blijven spelen, en ze zullen uiteindelijk wel weggaan.
 • Uw vingers zal pijn voor een tijdje in het begin. Ze zullen uiteindelijk na uren van het spelen weer kwetsen.

Dingen die je nodig hebt

 • Bas
 • Bass speaker en / of versterker. (Als het een actieve luidspreker, je hoeft niet technisch een versterker nodig, maar het hebben van een is zeer aan te raden.)
 • Instrument kabel
 • Stemmer
 • Gitaarband (optioneel, maar wordt sterk aanbevolen voor de preventie van een slechte houding en rugpijn)
 • Spare strings
 • Picks
 • Metronoom
 • Praktijk!