Wkunl

Hoe maak je een mp3-bestand te nemen en de woorden schrappen om karaoke te creëren

Heb je muziek nodig heeft voor uw karaoke party, of wil je gewoon meezingen met je favoriete liedje zonder die vervelende zangers in de weg? Wij tonen u een paar manieren te vinden of te maken achtergrond tracks om de zang te minimaliseren of te elimineren.

Stappen

Hoe maak je een mp3-bestand te nemen en de woorden schrappen om karaoke te creëren. Verkrijg de muziek die je wilt zingen aan.
Hoe maak je een mp3-bestand te nemen en de woorden schrappen om karaoke te creëren. Verkrijg de muziek die je wilt zingen aan.

Methode 1: zang verwijderen uzelf

 1. 1
  Verkrijg de muziek die je wilt zingen aan. De meeste formaten zal werken, zoals MP3, OGG en WAV-bestanden. Belangrijk: voor deze techniek te werken het lied moet in stereo. Vrijwel alle muziek van vandaag is in stereo, maar je bent niet zeker, luister naar de melodie via een koptelefoon. Als al het geluid lijkt afkomstig te zijn van het centrum van je hoofd, het is mono. Als het lijkt te zijn ruim, met geluiden wervelende rond, en alleen de zang in het midden, het is stereo.
  • Het is ook best om de hoogst mogelijke kwaliteit kunt u vinden-128k of beter, 192k voor MP3-bestanden te krijgen.
 2. 2
  Een kopie van de gratis audio-editor Audacity. Andere programma's zijn beschikbaar, maar ze meestal kosten en dit zal het werk goed te doen. Plus, het werkt op dezelfde manier op zowel een PC en een Mac.
  • Installeer het programma, lees de Help-bestanden en vertrouwd te raken met de interface, zoals de individuele instructies zijn buiten het bestek van dit artikel. Voor meer informatie over Audacity, klik.
  • Download de LAME MP3-codec als u wilt uw project exporteren naar MP3, en installeer het volgens de instructies voor Audacity.
 3. 3
  Importeer de mp3 naar een nieuw project in vermetelheid.
 4. 4
  Open het menu spoor. Het is het kleine pijltje rechts van de titel van het nummer aan de linkerkant van de golfvorm. Kies Split stereo track van het menu.
 5. 5
  Selecteer de onderste (rechter kanaal) spoor. U kunt dat doen door de onderstaande songtitel klikken. Indien geselecteerd, zal de baan worden geschetst in het geel, zoals weergegeven.
 6. 6
  EQ het rechter kanaal. Snijd de bas uit het tweede kanaal van rond 100 Hz en lager. Luister naar het lied, en pas gesneden frequentie basgitaar, kick drum en andere bass instrumenten die onder stemfrequenties houden. Hier is hoe het te doen:
 7. 7
  Egalisatie van het Effect egalisatie...> menu.
 8. 8
  Pas de EQ. In de buurt van de linkerbenedenhoek van het venster de toonregeling, klikt u op de grafische eq 'knop. Sleep alle schuifregelaars van 100hz naar 20hz tot 0. Verlaat het popup-menu als b-spline, en gebruik maken van de Lengte van de filter instelling om de curve enigszins te verzachten (zoals afgebeeld). Klik op de knop Voorbeeld-het moet klinken een beetje "dun."
  • Uw EQ-curve moet er ongeveer uitzien als de bovenstaande. Wanneer u klaar bent, klikt u op OK.
  • Als je een fout maakt, klikt u op de knop Strijk, en probeer het opnieuw.
 9. 9
  Kies "omkeren" in het menu effecten. Dit zal het rechter kanaal "ondersteboven." Flip Voor de technisch-geneigd, zet dit de twee kanalen uit fase met elkaar. Wanneer twee identieke signalen worden gecombineerd out-of-phase, ze elkaar opheffen.
 10. 10
  Met behulp van het spoor menu's, verandert elke track op 'mono'. Dit laat de twee kanalen bij elkaar worden opgeteld, en heffen elkaar op, zoals beschreven.
 11. 11
  Luister naar je baan, en als het goed om u klinkt, ga je gang en exporteren naar mp3 of wav, afhankelijk van wat je nodig hebt.
  • Merk op dat als er reverb op de zang, of andere vormen van verwerking, de lead vocals niet zullen worden weggenomen helemaal-je kan een "ghost" vocaal op de achtergrond te horen. Als je zingt meer dan dat, zal het lijken alsof het je stem wordt galmde!
  • Merk ook op dat de achtergrond zang zal in het algemeen niet worden aangetast, omdat ze vaak vermengd verspreid over de stereo podium.

Methode 2: vinden instrumentale versies

 1. 1
  Ga naar een zoekmachine, maar wilt. Typ de naam van de song, de artiest, of beide. Zet de naam van het nummer in aanhalingstekens om de zoekopdracht te verfijnen.
 2. 2
  Beperk het zoeken. Voeg het woord "instrumental" of "karaoke" om de zoekopdracht.
  • Voeg het woord "MP3" om uw zoekopdracht indien nodig, het kan uitbreiden / verkleinen van de range.

Tips

 • Met de nieuwste versie van Audacity, hoeft u geen handmatige stap om te verwijderen vocale nodig
 • Zorg ervoor dat uw MP3 is in stereo, of zal dit niet werken.
 • Speel het lied en sla het op.
 • Klik een keer en het zal verwijderen vocale zelf.
 • Hoe beter het originele lied, hoe beter uw vocale-loze versie zal klinken.
 • Dit proces werkt door het annuleren van alles uit de informatie in het exacte midden van een stereo-opname, via fase inversie. Dit is meestal waar zang wonen, maar, het centrum pan zal ook in het algemeen de drum / bass tracks op de meeste nummers bevatten, en je verliest de meeste van deze ook.
 • Om te controleren of je nummer vocaal-minder kan worden, op je MP3 speler of wat multimedia speler die u gebruikt op het nummer dat u wilt zetten in een karaoke, terwijl de song speelt koppel de koptelefoon los en zet ze enigszins in, zodat u kunt nog steeds horen de muziek en lichtjes duw in de hoofdtelefoon tot je de zanger niet kan horen en zodra je op het podium je niet veel van de zanger greep in waar de positie van de oordopjes zijn in (Let op kunt horen: dit kan uw koptelefoon zo beschadigen zorg ervoor dat u gebruik maakt van oude batterijen) als tijdens het proces kunt u nog steeds de zanger duidelijk te horen, dan is het een duidelijk antwoord dat je het liedje niet kan veranderen in een karaoke, maar als je nog steeds de echo's van de zanger kan horen dan is het goed voor de song karaoke geworden. Dit is handig, want je kunt bepalen of het nummer dat u wilt gebruiken als een karaoke kan worden vocaal-minder.
 • Vermijd "Vocal Cut" en andere soortgelijke functies in audio programma's. Zij doen dit meestal hetzelfde, of proberen erger procedures, en nooit zo goed klinken als het handmatig te doen.
 • Klik gewoon op 'Effecten' en scroll naar beneden tot vocale remover.
 • Als dit proces maakt het lied verschrikkelijk om naar te luisteren, zijn er manieren om fine-tunen van de procedure. Echter, de discussie over audio-theorie en technische details is buiten dit artikel. Zoeken op het internet zal wellicht vind je wat meer hulp, als je het nodig hebt.
 • Wees niet verbaasd als "echo" van de vocalen blijven. Tenzij de vocale is perfect schoon, en gecentreerd op de baan, zal elke reverb of flens effecten hoogstwaarschijnlijk aanwezig blijven. Dit geldt ook voor backing vocals.
 • Voor meer geluk met deze procedure, probeer dan de volgende stappen op de nummers van een band die je kent was zelf opgenomen, of heeft het gebruik van een professional voor opname niet zoeken.

Waarschuwingen

 • Dit zal niet perfect werken op alle nummers, of zelfs de meeste songs.
 • Heb teleurgesteld zijn als alles naar buiten komt klinken verschrikkelijk. Vaak experimenteren is de sleutel.
 • Bij het downloaden van MP3's, zorg ervoor dat ze legaal en virusvrij. Vermijd gimmicky websites die vragen om persoonlijke gegevens, zoals creditcardnummers.

Dingen die je nodig hebt

 • Audio-editor zoals Audacity
 • Een kopie (MP3/OGG/WAV) van de song die u wilt