Wkunl

Hoe maak je een laptop formatteren

De procedure om een ​​laptop formatteren is vrij eenvoudig in de huidige wereld. De fabrikant levert ofwel de eigenaar met een kopie van het besturingssysteem (OS), samen met drivers en hulpprogramma's, of ze een herstel partitie op de harde schijf.

Stappen

Hoe maak je een laptop formatteren. Bepaal welke werkwijze restauratie van de fabrikant.
Hoe maak je een laptop formatteren. Bepaal welke werkwijze restauratie van de fabrikant.
 1. 1
  Bepaal welke werkwijze restauratie van de fabrikant. Als u schijven met uw machine hebt ontvangen, dan moet je zeker een restore partitie. Als je een set herstel-schijven met de machine ontvangen, dan heb je vrijwel zeker niet over een restore partitie.
 2. 2
  Plaats de besturingssysteem-cd in het cd / dvd-station. Het normaal gesproken automatisch uitgevoerd en zal openen naar een menu, of opties pagina. Selecteer de optie voor het installeren van een nieuwe kopie van het besturingssysteem.
  • Als de cd niet gerund door zichzelf, dubbelklikt u op "Deze computer" en klik rechts op de schijf met het besturingssysteem schijf. Klik op "Auto-Run."
 3. 3
  Wacht tot de cd automatisch gaan tot elke stap. Als je weg bent van de computer voor een tijdje, het zal pauzeren bij het volgende punt, in afwachting van eventuele benodigde input van u. Volg de aanwijzingen, wees geduldig en vermijd de verleiding om in te grijpen.
  • Als u opnieuw formatteren van uw laptop harde schijf, zal u de standaard aanbod / instellingen die de installatieschijf is vragen om te accepteren.
 4. 4
  Weten dat de computer een volledig nieuwe bureaublad wordt weergegeven wanneer het besturingssysteem is geïnstalleerd.
 5. 5
  Plaats de cd met stuurprogramma's en hulpprogramma's die de fabrikant heeft opgenomen. Installeer eerst de chipset drivers.
  • Sommige cd's hebben een eenvoudige optie voor beginners te kiezen, verwarring te vermijden. Anders zal je de chipset driver handmatig te kiezen. Het is meestal zodanig dat het zich onderscheidt van andere bestuurders zoals video of geluid genoemd. Vaak zal het verwijzen naar Northbridge of moederbord.
 6. 6
  Herstart de computer na het ontvangen van een melding te doen.
 7. 7
  Verder naar beneden te gaan in de lijst, het installeren van de video, geluid en alle andere benodigde stuurprogramma's. Sommige fabrikanten kunnen gebruikers een paar selecties te maken, en vervolgens alle drivers zijn geïnstalleerd in de juiste volgorde, automatisch herstarten als nodig is om verder te gaan en te beëindigen. De enige coureur die telt is de chipset driver. Alle anderen kunnen in elke volgorde worden geplaatst.
 8. 8
  Installeer alle programma's die met je laptop een keer kwam installatie van de driver is voltooid.

Formatteer een laptop met behulp van herstel-partitie

 1. 1
  Start de computer opnieuw. Terwijl de machine wordt opgestart, drukt u herhaaldelijk op de F10 toets op uw toetsenbord (de meeste fabrikanten) tot de machine laarzen. Dit brengt u naar de partitie biedt u opties voor reparatie of herstel (opnieuw formatteren en opnieuw laden).
 2. 2
  Selecteer de optie voor het installeren van een nieuw systeem. Het mooie van dit systeem is dat je niet hoeft verder niets te doen. De restore partitie zal het programma om te formatteren, herladen van de OS, installeert drivers en installeer alle van de originele software die bij uw laptop werd volledig uitgevoerd.

Waarschuwingen

 • Bij het formatteren van je laptop, beseffen dat betekent dat de harde schijf zal worden weggevaagd en herladen met een frisse besturingssysteem. Alle gegevensbestanden die u hebt gemaakt zal worden gegaan, zodat u ze voorafgaand aan het opnieuw formatteren een back-up naar een andere locatie. Ook, zodra het proces is begonnen en bereikt een bepaald punt, je bent begaan. Het veranderen van je geest zal niet ongedaan maken van de schade en het besturingssysteem zal worden gegaan.