Wkunl

Hoe je geheugen in een asus eee pc upgraden

Wil je een beetje meer uit je Asus eee PC te krijgen? Upgrade dat bestand 512MB geheugenmodule met een 1 of 2GB module.
Hier is een snelle en eenvoudige handleiding over hoe u de geheugenkaart in uw 700-serie (4G of 8G) upgraden.

Stappen

Hoe je geheugen in een asus eee pc upgraden. Koop de juiste geheugen.
Hoe je geheugen in een asus eee pc upgraden. Koop de juiste geheugen.
 1. 1
  Koop de juiste geheugen. Zoek voor standaard, DDR2 laptop geheugenmodules (niet desktop geheugen), die zullen moeten 200-pins edge connectoren. Selecteer een 1GB of 2GB DDR2 geheugenmodule van ofwel 533 of 667MHz snelheden. Deze kunnen worden genoemd PC-4200 en PC-5300, respectievelijk. Aanbevolen merken omvatten, maar zijn niet beperkt tot, Kingston, Corsair, Patriot, en Viking.
 2. 2
  Schakel de Eee PC als het op. Ook haalt u de AC-adapter.
 3. 3
  Bereid uw eee pc door deze ondersteboven op een vlakke ondergrond met een vorm van padding. Houd de voorkant van de laptop naar u toe. De Eee PC zal moeten rusten op de bovenklep om het geheugen te vervangen, dus gebruik van een niet-schurend oppervlak. Bijvoorbeeld, zal een over-sized muismat op uw bureau, een groot stuk schuim, of een schone, vloerbedekking werken. Zorg ervoor dat u uzelf te aarden of sommige oppervlakken statisch te kort een component veroorzaken.
 4. 4
  Verwijder de batterij. Dit zal voorkomen dat u per ongeluk iets op het moederbord kortsluiting tijdens dit proces. Om de batterij te verwijderen:
  1. Gebruik uw linkerduim om druk en houd de meest linkse batterijvergrendeling in de ontgrendelde stand.
  2. Gebruik uw rechterhand om dan klikt u op de meest rechtse batterijvergrendeling in de ontgrendelde stand.
  3. Gebruik uw rechterhand om duw de batterij uit de laptop. Duw een beetje op een moment, afwisselend aan elke kant. Nieuwer Eee PC's en batterijen kan een beetje krap op het eerste.
 5. 5
  Open het kapje terug op de achterkant van de eee pc.
  1. Als het bestaat, verwijdert u de Eee PC sticker die een schroef.
  2. Volledig los beide schroeven met schroevendraaier een Phillips # 0 juwelier.
  3. Verwijder de schroeven met je vingers en leg ze opzij.
  4. Gebruik je vinger en / of nagel op te trekken aan de voorkant van de hoes. Er moet een kleine gleuf hier in het geval u ruimte om het te wrikken open voor te geven.
  5. Blijf trekken totdat de klep open klikt, zet het dan even weg.
 6. 6
  De bestaande module verwijderen. Dit moet aan de voorzijde van de laptop met lege ruimte aan de achterkant. Het wordt gehouden door twee metalen clips aan elke zijde.
  1. Gebruik uw beide miniaturen op hetzelfde moment naar buiten drukt u op de clips. De module heeft een mild veerbelaste gevoel. Als de klemmen volledig zijn gedrukt aan beide zijden, zal de module zelf pushen schuin.
  2. Zodra de module is vrij van de clips, zachtjes greep de rand van het en trek langs dezelfde hoek waarin het is rust. Dit is een hoek van ongeveer 15 tot 25 graden naar de laptop.
  3. Zet de module opzij, in een veilige, statisch vrije locatie.
 7. 7
  Haal de nieuwe module uit de verpakking. Meeste geheugen zal worden verkocht in een stuk hard, doorzichtig plastic. Voorzichtig verwijderen uit de verpakking door te drukken op het van de plastic kant. Buig de module of het toepassen van te veel kracht op de verpakking.
 8. 8
  Installeer de nieuwe module. Gebruik je verwijderen proces als gids in omgekeerde voor deze installatie.
  1. Onder dezelfde hoek als voorheen, plaatst u de nieuwe geheugenmodule in de laptop 's geheugenslot. Zorg ervoor dat het past helemaal naar beneden totdat de contacten zijn ofwel niet meer zichtbaar, of moeilijk te zien. Dit vereist bijna geen kracht, zo zacht zijn.
  2. Druk op de module aan te passen, zodat deze evenwijdig met de laptop. Het geheugenslot clips klikt sluit wanneer de module goed vastzit.
 9. 9
  Controleer of het geheugen wordt herkend door uw Eee PC. Voor het sluiten van het kapje, is het nuttig om te controleren of de geheugenkaart wordt herkend door uw laptop en het besturingssysteem.
  1. Zachtjes plaats de batterij
  2. Flip over de laptop en zet hem aan.
  3. Met Xandros - de standaard distributie - klik op het tabblad "Instellingen".
  4. Klik op "Systeem informatie" en controleren "Geheugen" rapporten "1024 MB" (1GB).
  5. Voor 2GB modules, klik op "Diagnostic Tools" plaats en controleren "* RAM Size" rapporten "2048 MB" (2GB).
 10. 10
  Plaats het kapje door het vast te klikken en het opnieuw inbrengen van de schroeven. Als je 2 GB RAM geïnstalleerd hebt in een Eee PC met de standaard Xandros Linux-besturingssysteem, nu is het tijd om de kernel te herbouwen. Dit zal het naar het volledige 2GB systeemgeheugen herkennen.
 11. 11
  Krijg je Xandros besturingssysteem om 2gb aan geheugen gebruiken. Ga verder met de "a Installeer nieuwe kernel" hieronder voor instructies.

Videogids

Installeer een nieuwe kernel

Als u Xandros:

 1. 1
  Maak een "rescue mode" voor Xandros. Dit is een handige manier om uw Eee PC opstarten in een root-rechten, command-line modus die u zal toestaan ​​om systeembestanden te wijzigen. Het is cruciaal om het uitvoeren van de volgende stappen.
 2. 2
  Download een vooraf gecompileerde kernel voor speciale Xandros distributie van de Eee PC's die 2 GB geheugen ondersteunt. Zie Bronnen en Citaties hieronder voor een overzicht van websites waar je in staat zijn om het te vinden.
 3. 3
  Opslaan en hernoem het gedownloade bestand. Het moet worden opgeslagen in uw persoonlijke map, die typisch is / home / user /. Hernoem het bestand om iets passend (dwz: vmlinuz-2.6.21.4-eeepc-2GB):
 4. Vanuit het tabblad "werk", open de "file manager".
Zorg ervoor dat "mijn huis" is geselecteerd, klikt u vervolgens op het gedownloade bestand eenmaal om het te markeren. druk op om het bestand te hernoemen, en druk dan op als je klaar bent.
4
Herstart je eee PC. Zorg ervoor dat u de "redding mode" deze keer in te voeren. Druk herhaaldelijk op na het zien van het eerste scherm, en kies vervolgens "redding mode" of de naam die u in de eerste stap hebt geselecteerd.
5
Typ de volgende opdrachten bij de pond # ondertekenen prompt, drukken na elk een. Vergeet niet om de bestandsnaam die u voor de laatste opdracht geselecteerd gebruiken:
mount / dev/sda1 mnt-systeem
mount / mnt dev/sda2-gebruiker
cp / mnt-user/home/user/vmlinuz-2.6.21.4-eeepc-2GB / mnt-system/boot
6
Lanceren vi naar de grub bootloader menu bewerken om een nieuwe vermelding voor deze kernel toe te voegen. Typ de volgende opdracht en druk na:
vi / mnt-system/boot/grub/menu.lst
7
Gebruik vi uw nieuwe vermelding toevoegen. De vi editor is niet intuïtief voor wie vertrouwd is met meer grafische editors zoals Notepad, Wordpad of Word op Microsoft Windows. Het is zeer krachtig, maar tegelijkertijd zeer ingewikkeld en moeilijk te leren. Voor nu, volg dan de onderstaande stappen om dit bestand te bewerken.
Gebruik de cursortoetsen om te verplaatsen naar de eerste invoer (paragraaf) voor "Normaal Schoenen". Plaats de cursor op de eerste regel van dit gedeelte. Kopieer de sectie met de volgende toetsaanslagen. Dit zal vijf regels van waar de cursor zich bevindt te kopiëren: Verplaats de cursor naar beneden onder dit gedeelte om de volgende lege regel. Plak onze eerder gekopieerde tekst in met: Voor de lijn van deze nieuwe vermelding die begint met "kernel" (dat wil zeggen: kernel / boot/vmlinuz-2.6.21.4-eeepc rustige rw vga = 785 irqpoll root = / dev/sda1), wijzigt de zmlinuz naam hier om de naam van onze nieuwe kernel bestand. Bijvoorbeeld:
kernel / boot/vmlinuz-2.6.21.4-eeepc-2GB rustige rw vga785 irqpoll root = / dev/sda1
Om dit te doen, drukt u op om vi overschakelen naar de insert stand, verplaatst u de cursor naar deze locatie, en de tekst invoegen. Om tekst te verwijderen, gebruik dan alleen; niet gebruikt. De naam van de titel van deze nieuwe toegang tot alles wat u wenst. Het is raadzaam op dit punt aan zowel uw "fallback", "time-out", en "default" waarden te veranderen. Elke optie (paragraaf paragraaf) is verwijzing door de volgorde waarin ze zijn opgenomen. De eerste is 0, de tweede is 1, derde is 2, etc. Stel uw standaard op de nieuwe vermelding u toegevoegd (namelijk: 1), de fallback naar de Normaal Laars invoer (dwz: 0), en de time-out in seconden tot 5 of een waarde van uw voorkeur. De time-out is hoe lang het opstartmenu grub zal verschijnen totdat het maakt automatisch de standaard selectie voor u. Indien gewenst, voeg een pond # teken voor de regel die "hiddenmenu" om ervoor te zorgen dat het menu wordt weergegeven elke keer dat je opstart gehad. Anders zul je moeten blijven drukken wanneer het systeem boot om weer in dit menu. Om uit de vi's insert-modus, en terug in de command mode, drukt u op. Sla uw bestand door te drukken. Om vi te verlaten zonder op te slaan, drukt u op.
8
Start de pc opnieuw wanneer weer bij de opdrachtprompt. Doe dit door tweemaal op (eventueel drie maal) totdat u een bericht ofwel zien dat de staten "Druk op [Enter] om opnieuw te starten", of de tot de Eee PC opnieuw op zijn eigen. Als je volgde alle bovenstaande voorbeelden, zou de standaard boot selectie van de nieuwe kernel zijn.
9
Test de nieuwe kernel door te klikken op het tabblad 'Instellingen' en de lancering van "System info" eens Xandros laarzen naar het bureaublad. Het systeem moet rapporteren 2048 MB voor de "Memory size".

Tips

Upgraden naar 2GB is alleen mogelijk met een verbouwing van de Xandros Linux kernel. De standaard installatie van Xandros zal slechts maximaal 1 GB RAM herkennen. De hierboven voor het verifiëren van het geheugen op een Eee PC met standaard geïnstalleerd stappen zullen variëren. Open "Start" -> "Configuratiescherm" -> "Systeem" om te controleren of uw nieuwe geheugen wordt herkend. Gebruik de verpakking van uw nieuwe geheugenmodule aan de bestaande, voorraad 512MB module slaan. Werk altijd op elektronica in een statische-gratis of tegen lage statische omgeving. Gebruik indien mogelijk een geaarde werk pad of geaarde polsband. Anders moet u om uzelf te aarden op een bekende, goede grond voor de behandeling van de geheugenmodule.

Waarschuwingen

Forceer niets. Elke stap in dit proces vereist een lichte aanraking en minimale kracht. Dit zal niet werken op de Eee PC 2G Surf. Deze low-end model heeft geen geheugen slots. In plaats daarvan, wordt het RAM gesoldeerd op het moederbord. Het is mogelijk om soldeer in extra geheugen, zoals het moederbord zal groter formaat geheugen herkent. Dit type van upgrade is alleen voor die-hard modders die het niet erg plassen hun Asus garanties en riskeren schade aan hun Eee PC. Tapijten zijn bekend voor het creëren van statische elektriciteit, dus zeer voorzichtig zijn als je hebt gekozen om te werken op de vloer. Als je hebt besloten om hier te werken, met behulp van een geaarde polsband wordt aanbevolen. Zorg ervoor dat het RAM-geheugen is in zeer strak. Zo niet, een klop of stoot naar de laptop, maar hij kan los voor een tweede, die het potentieel hebben om corrupte bestanden en beschadiging van de geheugenmodule heeft. Zelfs als het geheugen bewaren clips klikt wanneer de module is geplaatst, dit is geen garantie dat de module is geplaatst helemaal.

Wat je nodig hebt

Asus Eee PC 4G Surf modellen, 4G of 8G (265€ tot 375€ EUR) 1 of 2GB, DDR2-667 of DDR2-533, geheugenmodule, van welke latentie (30€ tot 30€ USD) Phillips # 0 schroevendraaier (schroevendraaier juwelier)