Wkunl

Hoe maak je een goede quiz over Quizilla maken

U wilt uw quizzen op de ultieme lijst aan Quizilla? Hier is hoe je een leuke, originele quiz die krijgt als beoordeling 5 sterren door iedereen die het leest te maken!

Stappen

Hoe maak je een goede quiz over Quizilla maken. Klik op de "Create" knop onder de quizzen categorie te beginnen.
Hoe maak je een goede quiz over Quizilla maken. Klik op de "Create" knop onder de quizzen categorie te beginnen.
 1. 1
  Ga op Quizilla zijn), vertrouwd raken met de website en de functies,. neem een paar quizzen om te zien hoe het werkt.
 2. 2
  Registreren. U moet geregistreerd zijn om te kunnen om een ​​quiz te maken. Om te registreren, klik op de knop Registreren onder de Inloggen sectie en de benodigde informatie in te vullen. U wordt gevraagd om uw e-mailadres omdat een activatie e-mail moeten worden verzonden naar u om uw account te activeren, anders kunt u niet inloggen, zelfs als je zogenaamd een account hebt aangemaakt. Ophalen van de e-mail en volg de link in het, dat zal je account activeren. Inloggen achteraf.
 3. 3
  Klik op de "Create" knop onder de quizzen categorie te beginnen. Er zijn een heleboel dingen die je kunt schrijven over Quizilla (bijvoorbeeld verhalen en teksten), maar quizzen zijn de meest populaire en het makkelijkst te creëren.
 4. 4
  Kies persoonlijkheid quiz als je gevraagd om een soort quiz te selecteren. Onder de Quizzen categorie, kunt u ofwel een quiz of een test maken. Kies Personality Quiz voor iets dat de quiz taker iets over zichzelf vertelt, bijvoorbeeld "Wat voor soort student bent u? '. Kies Test of het onderwerp van de quiz is iets wat meetbaar is, of als u wilt kennis van de lezer te testen op een bepaald onderwerp ("Hoeveel weet je over The Beatles? '). Echter, het is aan te raden om te beginnen met testen nadat u bekend bent met quizzen bent, bovendien, dit artikel is slechts ongeveer quizzen.
 5. 5
  Denk aan een onderwerp dat u wilt schrijven. Het onderwerp moet zijn ofwel zeer interessant of erg populair, want het om veel uitzicht te hebben. Controleer de ultieme lijst en de meest populaire lijst voor ideeën.
  • Heb een quiz niet te maken op een veel gebruikt onderwerp, als er te veel quizzen van hetzelfde type, dan is het zeer onwaarschijnlijk dat veel mensen nemen het. De lijst van de te veel gebruikte onderwerpen zijn onder meer:
   • Naruto quizzen (sorry Naruto fans, maar het onderwerp is veel te populair op Quizilla voor een bepaalde Naruto quiz te onderscheiden);
   • Tiener subcultuur quizzen-de "Ben je een prep, een jock, een nerd, een goth / emo, een kind scène of een schaatser? ' quizzen, ze zijn zelfs beschouwd als beledigend wanneer de auteur lijkt om een ​​deel met een subcultuur of een ander en je kan zelfs hate mail ontvangen als de lezer de gewenste / verwachte resultaat niet krijgen;
   • Onderwerpen meeste tieners zijn wanhopig om uit te vinden over: de "Ben je populair?" of "Heeft je geliefde wil je terug? ' quizzen-kan je schrijven over dit alleen als u enkele vermeld verder in het artikel regels;
  • Ook niet maken persoonlijk verwant quizzen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat de persoon die de quiz neemt is zeer geïnteresseerd in een willekeurige gebruiker van een website. Toch Quizilla wemelt in quizzen zoals 'Zou ik je date? "," Wie van mijn vrienden / klasgenoten bent u? "," Hoeveel als ik bent u? " enzovoort. Als u wilt dat de lezers te weten komen over je, post informatie over u op uw gebruikerspagina.
  • Als u wilt schrijven over een onderwerp dat is zeer subjectief, zoals "Ben je mooi? ', Niet beledigen de lezer in de resultaten als de resultaten niet overeenkomen met uw schoonheid normen, je weet niet eens of ze beantwoord de vragen eerlijk. Zelfs een slechtere fout die veel mensen maken is om alle vragen te brengen in een "Ben je mooi? ' quiz leidt tot hetzelfde resultaat, zeggen dat iedereen mooi op hun eigen manier. Als u dat doet, waarom op aarde heb je zelfs de quiz te maken in de eerste plaats? De resultaten zijn informatief bedoeld en zo nauwkeurig mogelijk.
  • Wees origineel. Er zijn dingen die mensen willen te weten komen over hun persoonlijkheid, dat ze niet eens na te denken over totdat iemand komt met het lumineuze idee om een ​​quiz over te maken. Gebruik je fantasie, brainstorm iets dat interessant en origineel kan worden beschouwd. Enkele voorbeelden zijn:
   • Quizzen dat de lezer correleren met een soort van object / vakantie / plaats / film etc.
   • Quizzen die gerelateerd zijn aan iemands onderbewuste, dromen, positieve en negatieve eigenschappen, mogelijke interpretaties van die dingen;
 6. 6
  Kies een titel voor uw quiz. Door nu, moet je al gedacht hebben van het onderwerp dat u wilt schrijven. Formuleer de titel van de quiz als een vraag-bijvoorbeeld, "Hoe populair ben je? ' of "Welke kleur past bij uw persoonlijkheid? '. Kapitaliseren elk woord van de titel, zodat het lijkt meer professioneel. Vasthouden aan de vraag; extra info zoals "nice pics van het resultaat!" of "de ultieme quiz!" of enige andere woorden bedoeld om de aandacht van de lezer te trekken, zijn gewoon nutteloos en vervelend.
 7. 7
  Schrijf een korte inleiding op uw quiz. Hier kunt u melding van de foto's in de resultaten of dergelijke dingen. Schrijf hier alles wat de lezer moet weten over de quiz, dingen die je kon niet in de titel te vermelden. De introductie moet vrij kort zijn, niet onnodig lang te maken.
 8. 8
  Maak een plan van uw quiz voordat je begint te schrijven. Dit blijkt zeer nuttig later, het maken van een quiz zonder planning voordat resulteert vaak in het hebben van de drie componenten van een quiz (vragen, antwoorden en resultaten) niet met elkaar overeen. Je nodig hebt om de quiz te plannen in deze volgorde: eerst schrijf de resultaten, de vragen tweede en de antwoorden derde, want je moet het vragen, afhankelijk van de resultaten en de antwoorden afhankelijk van de vragen te schrijven.
  • Vergeet niet dat het aantal resultaten dat ongeveer zo groot als het aantal antwoorden voor elke vraag moet zijn, want uiteindelijk moet je elk antwoord te correleren met het resultaat.
 9. 9
  Schrijf de resultaten eerst. Zoals hierboven vermeld, moet u eerst de resultaten te schrijven want je wordt begeleid door hen bij het maken van vragen. De resultaten moeten worden gerelateerd aan het idee / titel van de quiz. Als de titel is, bijvoorbeeld, "Hoe populair ben je? ', Dan zullen de resultaten worden als" De meest populaire in uw school "(Resultaat 1)," Popular "(Resultaat 2)," een of andere manier populair "(Resultaat 3 ), "Niet erg populair" (Resultaat 4) en "De klasse eenling" (Resultaat 5). Onthoud: Als er staat "Resultaat # (aantal resultaat)" u alleen de titel van het resultaat te schrijven, je zal verder in detail in het hoofdstuk "Beschrijving" Dit is heel belangrijk..
  • Foto's toe te voegen aan uw resultaten. Als je op Quizilla heel vaak, het is meer dan waarschijnlijk dat je duizenden foto's hebben gezien in andere quizzen 'resultaatgericht alleen bespaart een ieder van hen in uw computer. Binnenkort heb je een enorm arsenaal aan foto's klaar om te gebruiken voor je eigen resultaten. Echter, probeer foto's jezelf of personaliseren die je al hebt, want het is een meer oorspronkelijke keuze. Probeer niet om anime foto gezet, ze zijn te veel gebruikt.
  • Advies geven in de resultaten, als je denkt dat het nodig is. Vooral als het een "Hoe (willekeurig bijvoeglijk naamwoord) bent u?" quiz, dan moet je om wat advies te geven in de resultaten. U kunt zelfs gebruik maken van advies van Google!
 10. 10
  Maak de vragen die de lezer moet beantwoorden om een resultaat te krijgen. De vragen en de antwoorden zijn het hart van de hele quiz. Uw quiz moet 5 tot 15 vragen bevatten; niet minder dan dat is te kort en onvolledig en meer dan dat is saai en onnodig lang. Wees voorzichtig niet om een ​​vraag te lang maken, anders kan het niet volledig weergegeven in de quiz, meer precies, mag een vraag niet meer dan 260 tekens, de 261th personage zal niet verschijnen in de kwestie. Voordat de site werd bijgewerkt, was er geen maximum aantal tekens voor vragen of antwoorden, maar dit mag de creatie van kettingbrieven, zodat de beheerders besloten om een ​​teken in te stellen.
  • Geen vragen te voorspelbaar maken; proberen te zijn subtiel. Een quiz verliest zijn charme als de quiz takers weten welk resultaat ze zullen krijgen vanaf het moment dat ze las de eerste vraag.
  • Denk persoonlijk verwijzing naar uw vragen niet toe. Bijvoorbeeld, de vraag als: "Hou je van honden? (Ik haat honden, ik weet niet hoe kom je kunt ze staan, als je kan)". Niet maken De lezer niet echt zorgen over uw eigen persoonlijke mening. Zelfde met resultaten. Voorbeeld: Vraag: "Wat is je favoriete kleur? '; Uw antwoord:" Roze (U prep ik haat roze! ") Of" Black (ik ook You rock!) ". Denk aan de quiz is alles over de lezer, niet jij.
  • Voorzichtig bij het schrijven van een rollenspel situatie (RP) als een vraag. Rollenspelen zijn denkbeeldige situaties de lezers moeten zich zetten in, en denken hoe ze zouden reageren.
   • Allereerst, rollenspellen zijn meestal lang. Vooral als je niet zeker weet of je rollenspel zou passen in de 260-tekens, geen overbodige beschrijvingen toevoegen aan de vraag (bijvoorbeeld, doe er niet aan het begin van de zin "RP tijd!"; gewoon schrijven het goed zoals het is).
   • Wees realistisch. Tenzij je het maken van een quiz over fantasie, vasthouden aan het mogelijke, het echte leven situaties de lezers kunnen zich vinden inch Bijvoorbeeld, als de RP is "Je ziet een klein kind gepest door een paar boeven. Wat moet je doen? ', niet antwoorden gezet als "Ik gebruik mijn toverstaf om ze te veranderen in kikkers', omdat er geen mens kan zoiets doen.
  • Vermijd het stellen van de gevreesde "Wat is je favoriete kleur?" vraag. Iedereen die is rond Quizilla al een tijdje haat het puur. Het wordt gebruikt op bijna elke freaking quiz.
 11. 11
  Voeg bruikbare antwoorden op uw vragen. Geef elke vraag een paar resultaten; schrijven tenminste 3 resultaten voor elke vraag. De antwoorden moeten vasthouden zowel op de vragen en de bijbehorende resultaten, dat is waarom het maken van bruikbare antwoorden is misschien wel het moeilijkste ding in het maken van een quiz.
  • Houd in gedachten dat, bij het schrijven van de antwoorden, heb je twee keuzes: je kan een vraag als single-select of multi-select maken. Het is raadzaam dat u alleen zet multi-select vragen wanneer de aard van de vraag vereist; anders alleen gebruik maken van single-select, omdat een all-multi-select-vragen quiz zal verknoeien de resultaten.
  • Geef altijd een tussenpersoon antwoord op een ja / nee vraag of een "hoeveel" vraag; quiz takers zal vaak stoppen met de quiz als ze zien dat ze hebben niet meer dan twee keuzemogelijkheden voor elk resultaat.
  • Voeg logische antwoorden op elke vraag. Willekeurige antwoorden lijkt misschien leuk, maar ze zijn vaak volledig irrelevant voor de resultaten.
  • Voorzichtig! Het maximum aantal tekens voor de antwoorden is twee keer zo klein als de een voor vragen: 130 tekens. U kunt problemen hebben te respecteren.
  • De juiste hoeveelheid van de antwoorden vergeleken met de resultaten. (IE 3 resultaten = 3 antwoorden bij elke vraag.) De punten die leiden tot verschillende resultaten, afhankelijk van het aantal punten voor elk antwoord.
 12. 12
  Koppelen elk antwoord op een resultaat. Er is een doos "Kies of maak resultaat" voor elk antwoord. Kies een resultaat voor elk overeenkomstige antwoord. Daarom is het aanbevolen om hetzelfde aantal resultaten en antwoorden per vraag in je zet quiz-zodat elk antwoord op een vraag van een corresponderende resultaat zal hebben.
 13. 13
  Sla uw quiz (klik op "opslaan als concept '), dan klikt u op de knop" volgende "aan de onderkant van het scherm. Nu is uw quiz is gemaakt. Goed. U bent nu op de "Options" scherm. In het gedeelte Beveiliging, heb je een paar opties waarmee u de toegang tot uw quizzen te beperken. Het kan worden bekeken door een van beide iedereen (aanbevolen), je vrienden (wat betekent andere gebruikers van Quizilla u hebt toegevoegd als vrienden), of alleen mensen die het wachtwoord (geval waarin moet u een wachtwoord instellen) weten. U kunt ook een aantal opties met betrekking tot wat anderen kunnen doen met je quiz: u kunt toestaan ​​of weigeren andere gebruikers op uw quiz commentaar, om het te delen met anderen op hun myspace, en om alle resultaten te zien (check Ja, mensen vaak als om te zien wat zij zouden hebben gekregen indien zij aangevinkt andere antwoorden). In het tweede gedeelte kunt u de quiz taggen om het te categoriseren naast andere (min of meer) gerelateerd quizzen. Probeer zo specifiek mogelijk te zijn in tagging. Nogmaals, sla het op.
 14. 14
  Wees trots op uw eerste quiz op Quizilla! Voorbeeld bekijken als je wilt. Nu, wachten tot andere mensen om het te nemen en commentaar geven op je werk.

Tips

 • Maak een zogenaamde "Quizilla Notebook" en noteer alle quiz ideeën die komen je geest als je niet op de computer. Draag het met je op school / werk.
 • Voorzichtig bij het maken van al te populaire quizzen zoals "Wat voor soort meisje ben jij? '. Als u zoekt Quizilla een beetje en neem wat quizzen met dezelfde naam, zal je zien dat de vragen en antwoorden zijn voornamelijk hetzelfde. Als je echt wilt om een ​​quiz te maken over dat onderwerp, probeer dan niet om die vragen zijn; zoek een ander soort vragen de lezer moet beantwoorden. Om het te vatten, maken elke quiz van jou of andere manier onderscheiden van de massa van andere quizzen met dezelfde titel, de lezers zullen uw originaliteit en snelheid hoog waarderen.
 • Altijd, altijd, altijd gebruik maken van de juiste, interpunctie en grammatica. Dit kan niet genoeg worden benadrukt. Het is het enige dat je onderscheidt van de massa van domme jonge tieners die lijken op Quizilla te hebben genomen. Schrijven lyk dis (zoals deze) of het typen als dit (typering als dit) zal niet krijg je geestelijk dichter bij die kinderen.
 • Ernstig zijn. Gewoon omdat grap onderwerpen worden niet verwijderd uit Quizilla net alsof ze uit Google, maar dat betekent niet je moet een quiz te schrijven op een. Dezelfde regels in acht bij het kiezen wat om over te schrijven omdat er op Google (hoofdzakelijk) - geen grap onderwerpen, geen sarcastische toon, geen seksueel getinte inhoud, geen reclame, geen kleingeestig inhoud en ga zo maar door.
 • Vergeet niet dat Quizilla is hoofdzakelijk een website voor tieners. Natuurlijk kunt u spullen op Quizilla zelfs als je ouder bent publiceren, maar erkent dat de meerderheid van de gebruikers en / of bezoekers niet zullen genieten quizzen strikt gerelateerd aan "volwassen stuff" (zoals werk, financiën, huwelijk, zijnde een ouder enzovoort). Schrijf over onderwerpen die betrekking hebben op jongeren, ze vooral behoefte aan advies van een oudere, meer ervaren persoon op hun dagelijks leven problemen.

Waarschuwingen

 • Vraag nooit de lezer om te beoordelen en boodschap op het einde van een quiz, of erger nog, zet 'Wil je snelheid en boodschap?' de laatste vraag, dus met een dergelijke triviale zaak beïnvloeden resultaat van de lezer. Het is het stomste wat je moet doen op Quizilla. Als de persoon graag uw quiz, zullen ze tarief; zo niet, zullen ze niet tarief. Het is zo simpel als dat, geen behoefte om te bedelen voor waardering en messaging.
 • Sommige mensen raken geïrriteerd door dezelfde oude 'Wat is je favoriete kleur? " vraag. U kunt deze nog steeds gebruiken als een vraag, het is een makkelijke manier om hulp te krijgen van de quiz over met en kom op, het is uitgegroeid tot een Quizilla traditie!
 • De 'Opslaan als concept "-knop kan niet altijd werken als u erop drukt. Het is mogelijk om uw quiz te creëren in een instelling en dan meteen publiceren, en je kunt zelfs een wachtwoord, zodat niemand in staat om uw quiz bekijken totdat u handmatig hebt verwijderd vergeten zal zijn.