Wkunl

Hoe je poort 25 te openen

Poort 25 is de poort die wordt gebruikt om e-mail te sturen. Poorten kunnen worden geopend en gesloten op uw computer om veiligheidsredenen, dus als poort 25 gesloten is, zult u niet in staat zijn om e-mail te sturen. Als een harde tijd het verzenden van e-mail en de noodzaak om poort 25 te openen, volgt u deze stappen.

Stappen

Hoe je poort 25 te openen. Klik op de "start" knop en kies "control panel.".
Hoe je poort 25 te openen. Klik op de "start" knop en kies "control panel.".

Windows XP

 1. 1
  Klik op de "start" knop en kies "control panel." Klik op "Windows Firewall" en klik vervolgens op het tabblad met de titel "Uitzonderingen".
 2. 2
  Kies "poort toe te voegen." In de tekst vak "Naam", voer de naam van uw e-mailserver. Typ het nummer "25" in het tekstvak met de naam 'Poort. "
 3. 3
  Beëindig het proces door te klikken op "Toepassen" en vervolgens op "ok."

Windows Vista en Windows 7

 1. 1
  Klik op de "start" knop en kies "control panel." Klik op "Windows Firewall" en klik op "Geavanceerde instellingen."
 2. 2
  Kijk naar de opties op de zijbalk links en klik met de rechtermuisknop op 'inbound regels. " Onder de "Acties" rubriek op de rechter zijbalk, klikt u op 'Nieuwe regel. "
 3. 3
  Vind het keuzerondje naast de "poort"-optie in het venster getiteld "soort regel." Klik op de radio button en kies "Next."
 4. 4
  Selecteer de keuzerondjes voor "tcp" en "specifieke lokale poorten." Voer het nummer "25" in het tekstvak en klik op de knop "Volgende".
 5. 5
  Kies de actie het netwerk moet nemen wanneer een programma probeert toegang te krijgen tot poort 25. Kies "De verbinding toestaan" aan een verbinding toe te staan, of kies "Laat de verbinding als het veilig is" om alleen geverifieerde verbindingen toe te staan. Klik op "Next."
 6. 6
  Vink de vakjes aan voor de soorten verbindingen die u wilt toegang tot poort 25. "Domain", "Prive" en "openbaar" zijn allemaal standaard aangevinkt. Haal het vinkje dozen als u wilt en klik op "Next."
 7. 7
  Typ een naam voor de regel, zoals "open poort 25" in het tekstvak met de vermelding "naam." Dit is dus je kunt de regel in de lijst met regels op het "Inbound Rules" lijst vinden als je later wilt bewerken. Klik op de knop 'Voltooien'.

Tips

 • Om te testen of poort 25 open of gesloten is, klikt u op de knop "Start" en type "ipconfig." Type "telnet mail.domain.com 25," vervangen domeinnaam van uw Internet Service provider voor "domein" en druk op de Enter-toets. Als poort 25 gesloten is, zal u een verbinding fout zien.
 • Veel internet service providers blokkeren poort 25 en routes verzonden e-mails via een andere poort voor de veiligheid. Veel spam e-mails worden verzonden wordt massahoeveelheden via poort 25 via programma's en bots. Internet service providers bestrijden dit door het blokkeren van poort 25 voor al hun gebruikers. Bij het winkelen voor een internet service provider, moet u om te vragen of de provider blokkeert poort 25. De meeste grote Internet Service Providers blokkeren poort 25, dus het beste kan zijn om een ​​kleinere lokale onderneming van waaruit u uw internet service te krijgen.