Wkunl

Hoe je inkomende mailserver niet vinden

Tijdens het instellen van e-mail accounts op handheld apparaten (zoals Blackberry, iPhone, iPad en anderen) alsook in e-mail clients op uw computer (bijvoorbeeld Apple Mail en Outlook), weten hoe je inkomende mailserver adressen kunt maken de set-up proces soepel te laten verlopen. Echter, met meer dan 1 type inkomende mailserver (POP3 en IMAP), welke kies je? Hieronder vindt u richtlijnen voor het bepalen welke server adres u moet gebruiken. Uw inkomende mailserver adres correct moet zijn om berichten gewoon downloaden.

Stappen

Hoe je inkomende mailserver niet vinden. Bepaal het type van de server van uw ISP (internet service provider) of per e-mail provider gebruikt.
Hoe je inkomende mailserver niet vinden. Bepaal het type van de server van uw ISP (internet service provider) of per e-mail provider gebruikt.
 1. 1
  Bepaal het type van de server van uw ISP (internet service provider) of per e-mail provider gebruikt. Yours zal 1 van de 2 soorten inkomende mailservers. POP3 kunt u e-mailberichten te downloaden om te lezen, verwijderen, enz... Wanneer u een POP3-server te gebruiken, wordt uw e-mail op de server opgeslagen slechts tot je het bericht voor de eerste keer openen. IMAP-servers werken anders. Zij coördineren uw e-mailaccount tussen apparaten en programma's, zodat de gegevens op de server overeenkomt altijd wat u ziet wanneer u toegang tot uw e-mail. Begrijpen hoe deze server typen gedragen zal u helpen te bepalen welk type server u gebruikt.
 2. 2
  Test uw server adres. Deze stap kan gepaard gaan met enige giswerk, maar mag niet meer dan een paar minuten in beslag nemen.
  • Vul uw testserver adres in de e-mail account gereedschappen instellingen voor uw e-mail programma. Een voorbeeld van een POP3-adres zou pop.gmail.com zijn. Een voorbeeld van een IMAP-server adres zou imap.hotmail.com zijn.
  • Stuur uzelf een test e-mail. Als het aankomt in uw inbox, hebt u met succes uw inkomende mail server instellingen gevonden en geconfigureerd. Als de test e-mail niet aankomt, kan het nodig zijn om uw inspanningen voort te zetten.
 3. 3
  Contact op met uw ISP. Indien het inpluggen van de server adressen per de voorbeelden in deze gids levert geen succes, contact opnemen met uw internetprovider of e-mail provider zal u de informatie die u nodig heeft.
  • Controleer de website van uw ISP of e-mail provider. De inkomende mailserver adres (en het poortnummer indien verschillend van de standaard) zijn doorgaans beschikbaar op het internet. U kunt zoeken functies op de website van uw ISP of e-mail service provider om snel de informatie te vinden die u zoekt.
  • Bel uw ISP of e-mail provider. Als hun website niet gemakkelijk uw inkomende mailserver configuratie-informatie te onthullen, kan een telefoontje nodig. Zoek de contactgegevens via de telefoon, en bel een vertegenwoordiger van uw ISP of e-mail provider.

Tips

 • Als je een soort van cloud-of push e-mail dienst of apparaat gebruiken, is het waarschijnlijk dat uw inkomende mailserver is een IMAP-server type.