Wkunl

Hoe kunt u uw netbook te optimaliseren

Een netbook is de populaire kleine versie van een notebook computer. De meeste mensen kopen een netbook als een economische die betere mobiliteit biedt. Zorg ervoor dat je voldoende mobiliteit en stel het maximale schermruimte en leesbare tekst hebben.

Stappen

Hoe kunt u uw netbook te optimaliseren. Kies de juiste grootte van het scherm.
Hoe kunt u uw netbook te optimaliseren. Kies de juiste grootte van het scherm.

Overwegingen hardware

 1. 1
  Kies de juiste grootte van het scherm. De meeste mensen met gaan voor de 9 "scherm (1024 x 600). Kleiner dan dat betekent vaak een lager dat de meeste webpagina's niet past in, presenteren u met een horizontale scroll-balk. A 10" model biedt een groter toetsenbord en meer leesbare tekst. Mensen met een slecht gezichtsvermogen kan zelfs overwegen een 12 ". Hoewel dat is niet een netbook niet meer, het is nog steeds draagbaarder dan een 15" notebook. In dat bereik, ook vind je betere hardware specificaties dan de relatieve eenvoudige netbooks, maar met een hoger prijskaartje ook.
 2. 2
  Neem minstens een zes-cel batterij. Houd in gedachten dat met de tijd de prestaties van de batterij afnemen. Je neemt een netbook met u zonder adapter, zodat u meer autonomie nodig. Sommige modellen zijn hoger opgetild dankzij de grotere batterij, betere ventilatie en een goede grip op het beter vasthouden. In situaties waar je langer zal werken op uw netbook dan de verwachte levensduur van de batterij, kunt u de voeding mee te nemen of een tweede batterij.
 3. 3
  Verkrijg tenminste 1 GB RAM als u Windows XP gebruikt.
 4. 4
  Kies het juiste type schijf. SSD (solid state disk) start sneller op en is robuuster. Aan de andere kant, HDD (hard disk drive) houdt doorgaans meer en werkt beter als u veeleisende applicaties of downloaden veel muziek of video's te gebruiken. Het toevoegen van een draagbare harde schijf gaat ten koste van de mobiliteit.
 5. 5
  Gebruik een neopreen hoes met een rits. Ze hebben niet de netbook veel groter te maken, maar nog steeds het te beschermen tegen stof, regen en impact. Probeer het met de grootste accu gemonteerd. Als alternatief kan een toilettas worden gebruikt. Ze zijn goedkoop, waterdicht en laat een beetje ruimte voor de extra batterij of adapter.

Software set-up

Deze sectie behandelt hoe u uw systeem aanpassen om de prestaties te verhogen, maken meer waardevolle ruimte op het scherm beschikbaar is en de tekst verbeteren leesbaarheid.

Windows XP

 1. 1
  Als u liever met processorkracht en geheugen meer dan een slanke look van uw Windows-scherm, pas de volgende instellingen:
  • Ga naar Start in de taakbalk (onderaan links)
  • Configuratiescherm (in klassieke weergave) -> Systeem.
  • Klik op het tabblad Geavanceerd.
  • In de performance gebied, klikt u op de knop Instellingen.
  • Klik op de Visual Effects Tab.
  • Controleer het aanpassen voor de beste prestaties keuzerondje.
 2. 2
  Selecteer achtergrond niemand in de weergave-eigenschappen van het bedieningspaneel. Een achtergrondafbeelding neemt een aantal middelen, maar minimaal.
 3. 3
  Run microsoft's duidelijke soort tuning. Doe dit na stap een. U kunt ook gewoon herhalen via het Configuratiescherm, waaraan het wordt toegevoegd na installatie.
 4. 4
  Maak de kozijnen kleiner en het lettertype groter.
  • Ga naar Start in de taakbalk (onderaan links).
  • Configuratiescherm (in klassieke weergave) -> Beeldscherm -> Vormgeving.
  • Op het gebied van Windows en knoppen kies Windows-klassiek en in het veld Lettergrootte zetten Large.
 5. 5
  Automatisch verbergen van de taakbalk aan de onderkant van het scherm. Klik met de rechtermuisknop op, ga naar Eigenschappen en check Automatisch verbergen.
 6. 6
  Stel slimme energie-opties (zie tips sectie):
  • Ga naar Start in de taakbalk (onderaan links).
  • Configuratiescherm (in klassieke weergave) -> Energiebeheer.
  • Activeer eerst Winterslaap. Ga dan naar het tabblad Geavanceerd. Doe de volgende instellingen: Sluit het deksel = Niets doen, power knop = Vraag me wat ik moet doen, slapen knop = hibernate.
  • Hibernate alleen als u de beschikbare schijfruimte. Herinner het bestand is ongeveer gelijk aan de hoeveelheid systeem RAM.

Browser

 1. 1
  Stel een minimale lettergrootte die websites kunnen gebruiken. Voorkomen dat een website van een lettertype gebruikt dat kleiner is dan wat je in staat bent om te lezen. De browsers Mozilla, Opera en Safari bieden deze optie door de configuratie-instellingen.
 2. In mozilla ga naar het menu Extra en vervolgens opties -> Inhoud -> fonts & kleuren -> geavanceerde en stel het veld minimale lettergrootte (aanbevolen is een lettergrootte van 13 of 14 pixel op een 9 "-scherm).
In opera is het bijna vergelijkbaar. Ga naar het menu Extra, daarna voorkeuren -> Geavanceerd -> lettertypen en stel het veld minimale lettergrootte. in chroom ga naar het menu Extra en vervolgens op opties -> verandering lettertype en taalinstellingen -> onder de motorkap en stel het numerieke deel aan de velden voor het lettertype. in safari gaan naar het modify menu, vervolgens Voorkeuren -> Geavanceerd en stel het veld gebruiken nooit lettergroottes kleiner dan...
2
In mozilla verplaatst u alle items uit de werkbalk bookmarks om de grote lege ruimte die je hebt in de menubalk.
 • Ga naar het menu Beeld en vervolgens Werkbalken -> Aanpassen.
 • In de menubalk is er een geschetste rechthoek tussen het Help-menu en de throbber. Het staat bekend als een flexibele ruimte. Klik-en-sleep die flexibele ruimte in de menubalk in de werkbalk palet. Als u dit doet, zal de throbber springt naar links te knuffelen in de buurt van het Help-menu.
 • Sleep de Bookmarks Toolbar Items in het hoofdvenster op de menubalk, te plaatsen tussen het Help-menu en de throbber, klik op Gereed in het vak werkbalk palet.
 • Ga terug naar het menu Beeld, Werkbalken en schakel vervolgens Bookmarks Toolbar. Dit sluit de bookmarks toolbar nu lege.
3
Ook voor mozilla installeer de add-ons zoekbalk Autosizer, kleine menu en de knoppen op de werkbalk. Van de laatste gebruikt u de knoppen Verberg / Toon Werkbalken, Toggle minimale lettergrootte, Toggle menubalk en wat andere knoppen zijn handig voor u.
4
Zoom in en uit terwijl u met ctrl + het muiswiel (of met de verticale ruimte aan de rechterkant van het touchpad) scrollen. Dit werkt in alle populaire browsers. In sommige browsers, het scroll-zoom-functie resulteert in een pagina zoom van alle content, in andere gevallen heeft alleen invloed op de tekst.
5
U wilt nog meer ruimte tijdens het surfen? Met een druk op F11 om te schakelen naar. Dit werkt in alle recente browsers.

Tips

 • Aan de macht optie-instellingen zoals hierboven beschreven gerelateerd:
  • De netbook wordt vaak gebruikt bij de koffietafel. Terwijl de koffie geserveerd krijgt, kun je beter sluit het deksel te beschermen tegen schadelijke lozingen. Wanneer u opnieuw geopend, wil je niet opnieuw in te voeren een wachtwoord. Ook, terwijl je aan het downloaden wilt u misschien het deksel te sluiten zonder het systeem af te sluiten. Sluiten van het deksel wordt altijd schakelen op het scherm, onafhankelijk van software-instellingen, om oververhitting te voorkomen en om energie te besparen.
  • Als je naar het toilet, drukt u op de power-knop en kies Standby, zodat je collega's kunnen niet stiekem in je e-mail, en je batterij te sparen en kan hervatten onmiddellijk na het indrukken van een knop werkt.
  • Vergeet niet dat u ook toegang tot uw computer te vergrendelen door op de Windows of de Home-knop Home op uw toetsenbord (normaliter links van de spatiebalk naast de Alt) + L.
  • Als je gaat voor de lunch, maar wil daarna te hervatten, drukt u op de slaap-knop en uw computer in slaapstand, behoud van alle geopende vensters als voorheen.
  • Met alle opties beschikbaar onder de power-knop stelt u in staat om opnieuw te starten, zelfs als de touchpad of toetsenbord werkt niet (niet beide samen). Zet de computer uit voordat je gaat slapen, terwijl het opladen van de batterij voor de volgende dag.
 • Hoge helderheid van het scherm stammen uw ogen veel meer. Draai de helderheid van het scherm zo laag als je kunt, zodat minimaal noodzakelijke contrast afhankelijk van het omgevingslicht. Normaal binnenshuis kunt u deze instellen op minimum. Je moet het vinden als een sneltoets (Fn-toets in combinatie met de pijl naar links of een F-toets).

Waarschuwingen

 • Respecteren en beschermen van je sociale leven. Het kunnen nemen van uw netbook overal kan verbeteren of ruïneren uw sociale leven. Om de foto's die u op een dagje samen met vrienden te kijken is veel mooier dan ze gewoon per e-mail versturen van de volgende dag of ze te bekijken op het kleine scherm van een camera. Aan de andere kant, als je gaat naar het park en de netbook houdt je van het spelen van honkbal met je kinderen, kan uw echtgenoot beginnen te betreuren dat ze je ooit het verdomde ding gekocht. Het is een beetje zoals internet, je kunt het gebruiken of misbruiken.
 • Indien gebruikt voor een uitgebreide hoeveelheid tijd die een computerscherm kan Spaar uw ogen. Je moet zeker een minimale lettergrootte in te stellen zoals hierboven beschreven en uitgebreid gebruik van een computerscherm, groot of klein te vermijden. De ideale minimale afstand voor een note-of netbook-scherm kan worden gemeten door het nemen van de zijkanten van het scherm met je handen en dan strekken armen. Op deze manier kun je ook goed bereiken het toetsenbord.
  Neem kort, regelmatig een pauze om uw ogen te ontlasten en strek je benen (2-3 minuten elke 15-20 minuten).
 • Dit artikel beschrijft de configuratie van Windows XP Home Edition, Mozilla 3, Opera 9, Chrome 3 en Safari 3. In andere versies is het misschien anders.