Wkunl

Hoe het aansluiten van een laptop op een TV

Laptops zijn draagbaar en veelzijdig. Soms, echter, wilt u misschien iets op je laptop delen met anderen, maar het scherm is te klein en u niet beschikt over een projector. In die gevallen kunt u uw laptop aansluiten op een, hier is hoe het te doen.

Stappen

Hoe het aansluiten van een laptop op een TV. Bepalen welke video-uitgang (en) van uw laptop heeft.
Hoe het aansluiten van een laptop op een TV. Bepalen welke video-uitgang (en) van uw laptop heeft.

Waardoor de verbinding

 1. 1
  Bepalen welke video-uitgang (en) van uw laptop heeft. Er zijn verschillende mogelijke soorten; uw laptop kan meer dan 1.
  • Een VGA-poort is ruwweg rechthoekig met 15 pinnen in 3 rijen van 5. Het is hoe je je laptop aansluiten op een docking station.
  • Een S-video-poort is rond met 4 of 7 pinnen.
  • Een composiet video-poort is een ronde aansluiting, meestal geel gekleurd.
  • Een digitale video-interface (DVI)-poort is rechthoekig, met 24 pinnen in 3 rijen van 8. Het is ontworpen voor high-definition-verbindingen.
  • Een high-definition multimedia interface (HDMI)-poort lijkt op een USB-poort, maar is langer en dunner. Verkrijgbaar in laptops sinds 2008, het is ook ontworpen voor high-definition-verbindingen.
 2. 2
  Zien welke video-ingang (en) van uw TV heeft. Dit zal afhangen van de vraag of uw TV is een standaard-definition of high-definition tv.
  • Standaard-definition TV's hebben meestal composiet video of S-video-poorten. Het scherm zal niet zo scherp als via de PC reguliere monitor, echter.
  • High-definition tv's kan hebben VGA-, DVI-of HDMI-poorten. VGA-aansluitingen zorgen voor een analoog signaal, terwijl de DVI-en HDMI-aansluitingen geven een digitaal signaal van hogere kwaliteit.
 3. 3
  Verkrijg de juiste video-kabel aan op uw laptop aansluiten op uw TV.
  • Als uw laptop uitgang is hetzelfde type als dat van de TV-ingang, krijgen een kabel met dezelfde soort connector aan elk uiteinde.
  • Als uw laptop uitgang en uw tv-ingangspoort zijn anders, krijgt u een adapterkabel nodig. Adapters zijn beschikbaar voor DVI om te zetten naar HDMI of VGA naar composiet video. U kunt ook een adapter aan op de USB-poort van uw computer aansluiten op de HDMI-poort van uw TV als uw laptop heeft geen HDMI-poort.
 4. 4
  Verkrijgen van een audio-kabel indien nodig. Sommige computers en high-definition tv's kunt aansluiten op de TV-audio en video met een enkele kabel, terwijl de meeste vereisen aparte audio-en videokabels.
  • Als uw laptop is uitgerust met een HDMI-poort en een HDMI-enabled geluidskaart, hoeft u geen aparte audiokabel nodig, anders, je doet.
  • Audio-uitgang van uw laptop is een 3,5-mm-aansluiting gemarkeerd met een headset icoon. U kunt een audio-kabel van hier naar audio-ingang van uw TV aan te sluiten als het een of naar externe luidsprekers, indien dit niet het geval.

Uw laptop aansluiten op uw TV

 1. 1
  Sluit uw laptop.
 2. 2
  Sluit de video-kabel aan op uw laptop en video-poorten tv's.
 3. 3
  Stel uw TV op de ingang uit je laptop. Raadpleeg de handleiding van uw tv voor instructies, indien nodig.
 4. 4
  Zet uw laptop op. U dient uw opstartscherm te zien.
 5. 5
  Pas de resolutie scherm, indien nodig. Als je verbinding hebt gemaakt met een high-definition TV, kan de beeldverhouding van 16:9 zorgen dat het beeld wordt uitgerekt. Gebruik een schermresolutie dat deze beeldverhouding past.
  • Als je niet ziet een herkenbaar beeld, kunt u uw laptop tijdelijk te verbreken en aanpassen van uw resolutie, steek uw laptop naar uw TV.

Tips

 • Als uw laptop is aangesloten op een high-definition TV, ziet u mogelijk bepaalde items alleen op de HDTV en niet op je laptop scherm. Dit is normaal, om de punten op de laptop scherm weer te zien, koppel de TV.