Wkunl

Hoe maak je een betere beeldkwaliteit te krijgen van een plasma-tv

Wanneer je een plasma-tv, een hoge-kwaliteit foto verwacht je, maar de realiteit is dat je niet altijd krijgt. Echter, er zijn een aantal manieren om een ​​betere beeldkwaliteit te krijgen van uw plasma-tv. Dit artikel zal je leren hoe.

Stappen

Hoe maak je een betere beeldkwaliteit te krijgen van een plasma-tv. Upgrade uw videokabels.
Hoe maak je een betere beeldkwaliteit te krijgen van een plasma-tv. Upgrade uw videokabels.
 1. 1
  Upgrade uw videokabels. Om de high definition beeld dat uw plasma-televisie in staat is om volledig te waarderen, moet u gebruik maken van de kwaliteit videokabels. Om uw kabel-of satelliet-programma's of HD DVD-films in HD (high-definition) bekijken, moet je naar Component (rood-groen-blauw gekleurd), of Digital Video Interface (DVI), of High Definition Multimedia Interface (HDMI gebruiken ) kabels. Elk van deze 3 kan HD-signalen. (Composiet en S-video kan niet overweg met HD.) Er kunnen subtiele kwaliteitsverschillen tussen Component, DVI en HDMI - de echt beste keuze is afhankelijk van uw bron en de TV.
 2. 2
  Upgrade uw externe apparaten. Om een ​​beter beeld te krijgen tijdens het kijken naar dvd's, zult u een DVD-speler die uw plasma-tv rechtvaardigheid kan doen nodig. Kijk voor een met progressieve scan of een hoge kwaliteit up-convert processor. (De up-conversie in * lage *-cost dvd-spelers is waarschijnlijk niet zo effectief als de up-conversie ingebouwd in meer-dure plasma of lcd-tv). Als alternatief zou je investeren in een Blu-Ray of HD-DVD-speler.
 3. 3
  Pas de lichtomstandigheden. Felle lichten zal wassen de foto op uw plasma-tv. Dit is vooral het geval met fluorescerende plafondlamp of zonlicht. Dim uw kamer verlichting en, indien mogelijk, te blokkeren elk zonlicht de kamer binnenkomt door het sluiten van de blinds. Bij het kijken in het donker voor lange periodes, kunnen uw ogen vermoeid raken. Om dit te bestrijden en het verbeteren van uw algehele kijkervaring, voeg een 6500K laag wattage TL buis achter de televisie. Dit zal de televisie kaderen, assuaging de schok voor je ogen als de scène verandert van donker naar licht. 6500K is de kleurtemperatuur van het daglicht, die de blanken op uw plasma moet overeenkomen. (Maar zelfs gedimd gloeilamp is beter dan niets.)
 4. 4
  Houd het schoon. Vingerafdrukken, vlekken, stof en haren op het scherm kan al verminderen uw beeldkwaliteit. Houd uw scherm schoon met een geschikt reinigings kit.
 5. 5
  Zolang je een dvd-speler aangesloten op uw TV via de component-kabels, uitgaan en de aanschaf van een digitale video-kalibratie schijf, zoals een gemaakt door avia. De stappen op deze DVD zal een aanzienlijke verbetering van de kwaliteit van video op uw TV. Of als u een HD-DVD-speler kunt u de aankoop van de "Digital Video Essentials HD DVD" door JKP dat werd opgericht in HD

Tips

 • HDMI en DVI-kabels zal voorzien vergelijkbare beeldkwaliteit. De HDMI-kabel, maar ook zendt het audiosignaal.
 • Er is geen noodzaak om te kopen "high-end" (premium merk) kabels. Normale kwaliteit kabels werkt prima. De merken premie in rekening meer geld, omdat ze kunnen af ​​profiteren van de mensen onwetendheid.
 • Niet kopen een dun kabels. Dit zal het doel van het verbeteren van de beeldkwaliteit te verslaan.
 • Vergeet niet, je foto is slechts zo goed als uw kabel-of satelliet-service uitzendt. TV's kunnen niet veel doen om slechte signalen te verbeteren.

Waarschuwingen

 • Laat geen stilstaande beelden op een plasmascherm voor langere tijd. Dit zal ertoe leiden dat het beeld te branden inch
 • Reinig uw scherm nooit met schurende reinigingsmiddelen. Een zachte doek, bevochtigd met water is meestal veilig te gebruiken. U kunt ook naar een elektronicawinkel en koop een scherm reinigingsset. Lees er meer over in de handleiding van uw TV.