Wkunl

Hoe kunt u uw digitale foto's te organiseren


Het nemen van foto's met uw digitale camera is leuk, makkelijk en verslavend. Je plotseling je met honderden foto's op uw harde schijf, evenals afgedrukt over je bureau, kamer, en muren. Wat moet u doen om te organiseren en catalogus uw foto's? Hier zijn enkele tips om u te helpen opruimen van de rommel, en geniet van uw digitale herinneringen.

Stappen

Hoe kunt u uw digitale foto's te organiseren. Download een gratis afbeelding organizer.
Hoe kunt u uw digitale foto's te organiseren. Download een gratis afbeelding organizer.
 1. 1
  Download een gratis afbeelding organizer. Snel kleintjes onder (open source) en Irfanview (populaire). Picasa van Google is een eenvoudig te gebruiken functies voor foto management tool. Echter, lees de kleine lettertjes op de overeenkomst die u aanmeldt met Picasa / Google. Het geeft Google het recht om alle van de foto's die je op de site, voor hun onbeperkt gebruik.
 2. 2
  Wanneer u uw foto's overbrengen van uw camera naar uw computer, onmiddellijk zet ze in een map op uw harde schijf - niet alleen mijn foto's, maar maak een submap op datum (gebruik reverse datumnotatie e g 2007/06/26 welke.. is genoteerd beter door computers te bestellen bestanden op naam), naam van de gebeurtenis of beide.
 3. 3
  Als u al overvloedige aantallen foto's gedumpt in uw map Mijn foto's, neem even de tijd om subfolders te creëren zoals hierboven beschreven, en sorteren in de juiste map.
 4. 4
  Maak regelmatig een back-up van uw foto's door ze te branden op een cd of dvd. Niets is erger dan het hebben van een harde schijf crash en het verliezen van al uw foto's. Vervolgens, zet je cd of dvd in een doos, houder of album (u kunt 'fotoalbums' voor foto-cd's te vinden in de fotografie winkels) zodat u weet waar het is en gemakkelijk toegang hebben. U kunt ook gebruik maken van online back-up bestand diensten zoals Dropbox, SugarSync of of gebruik een speciale Photo Share website die synchronisatie-bestand biedt, zoals
 5. 5
  Zodra de inkt droog is, het organiseren van uw foto's in albums. Hoe eerder je dit doet, des te minder foto's u zullen opstapelen en verrommeling uw ruimte, niet te vergeten beschadigd raakt.
 6. 6
  Doe de bovenstaande stap voor alle foto's die u al hebt uitgeprint. Gebruik verschillende albums aan catalogus en categoriseren - bijvoorbeeld, kunt u afzonderlijke albums te houden voor vrienden, gebeurtenissen die u bij te wonen, en 'kunstig' shots die je neemt.
 7. 7
  Vergeet niet dat als u een back-up van uw foto's op een cd, en laat ze op de computer ook, zul je uiteindelijk vindt u meerdere kopieën van dezelfde foto in verschillende mappen. In Picasa2, wanneer u een back-up foto's, zal Picasa vergeet niet om te verdubbelen op dezelfde cd.
 8. 8
  Een goede methode van organiseren is om alleen foto's te zetten over een bepaald onderwerp op elke cd en label het als zodanig, zoals "kleinkinderen" of "reünie 98" dan als je wilt dat een bepaald onderwerp kunt u deze gemakkelijk vinden omdat je niet hebben "naaien projecten" op dezelfde cd als "reünies"

Tips

 • Als u gebruik maken van uw foto's voor een website, zorg ervoor dat de hogere resolutie origineel ergens op te slaan. Dit komt omdat de beelden opgeslagen voor websites hebben een veel lagere resolutie en ziet er echt vreselijk uitgeprint.
 • Download je foto's uit je camera zo snel mogelijk na het nemen van foto's. Het negeren van deze tips kunnen leiden tot het vervelende besef dat uw geheugenkaart vol is op een slecht moment (net als uw kind verjaardagsfeestje of afstuderen van uw vriend).
 • Afgedrukte foto's kunnen ook worden opgeslagen in dozen. Sommige winkels verkopen speciale "memory boxes 'die zijn decoratief.
 • Niet alleen een backup van je foto's, probeer ze een back-up van de nieuwste media om de twee jaar, (dat wil zeggen 2 jaar geleden cd's waren een populaire back-up media, dvd's zijn populair nu, 2 jaar vanaf nu, kunt u wedden het zal wel iets anders). Het idee is om ervoor te zorgen dat de media die u bespaart aan is altijd compatibel met de "morgen" standaard moet je nodig hebt om uw foto's te herstellen.
 • Een back-up van uw digitale foto's regelmatig.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat de fotoalbums die u kiest zijn zuurvrij. Foto's langer in zuurvrije albums.